maanantai 21. tammikuuta 2013

G-Force: Miniagentit (G-Force, 2009)

Elokuvassa puhutaan häivehamstereista, mutta valitettavasti sellaisia ei ole.

FBI on aikeissa sulkea G-force-osaston, mikä saa ryhmää johtavan Darwinin (Sam Rockwell) puolustuskannalle. Hän ja kollegansa Blaster (Tracy Morgan), Juarez (Penélope Cruz), Speckles (Nicolas Cage) ja Mooch (Dee Baker) päättävät osoittaa kykynsä ja ryhmänsä merkityksen suorittamalla tietovarkauden epäillyn asekauppiaan Saberin (Bill Nighy) tietokoneelta. Ryhmä saa selville, että kuluttajaelektroniikkayrittäjä Saber ei olekaan asekauppias, vaan on kaikessa hiljaisuudessa myynyt ihmisille pesukoneita, kahvinkeittimiä, jääkaappeja, sun muuta sälää joiden avulla voi valloittaa maailman ja tuhota sen. Valitettavasti todisteiden kuljetus perille saakka ei onnistu ja FBI:n pikkupomo Killian (Will Arnett) sulkee G-forcen toiminnan, mikä saa agentit pakosalle ja hankkimaan todisteet itsenäisesti. Ai niin, Darwin, Blaster ja Juarez ovat marsuja, Mooch kärpänen ja Speckles Nicolas Cage, ei kun siis myyrä.
Darwin, Blaster ja Juarez päätyvät eläinkaupan vangeiksi ja ovat vaarassa tulla myydyiksi, mikä saattaa vaikeuttaa suunnitelmia palata FBI:n suosioon. Siispä ryhmä hajoaa itsestään riippumattomista syistä ja Darwinin tehtävänä on maailmanpelastuksen ja kunnianpalauksen ohella saattaa ystävykset yhteen ja kenties siinä samalla saadaan löydettyä oma perhekin. Lopussa paljastuu todellinen pahuus.

Miksi Zach Galifianakis (joka esittää G-Forcen ihmisagenttia) saa tehdä elokuvia. Onko joku joskus nauranut hänen komiikalleen? Ei kun kysyn sitä ihan oikeasti, sillä jopa edesmennyt Chris Farley tuntui olevan hauskempi ja hän sentään oli hauska kuin syöpä.

G-Force on ihan mukava elokuva. Samaa sarjaa kuin jokin Alvin ja Pikkuoravat, että jos esimerkiksi pitää tuota Jason Leen elokuvaa hauskana, niin uskoisin G-Forcenkin maittavan. Huumori luodaan siitä kuinka söpöt tietokoneistetut eläimet käyttäytyvät ihmismäisesti ja yrittäessään olla eläimellisiä ovat täysin tietämättömiä lajitovereidensa tavoista.
Efektit ovat ihan onnistuneita, hahmot pahiksia myöten mukavan kilttejä ja jostain syystä näissä elokuvissa on aina jokin mukamas humoristinen laulukohtaus, jossa esitetään sen hetken suosikkibiisi, taikka yhden hitin ihme. Ääninäyttely vaihtelee onnistuneesta eihin ja Zach Galifianakis aiheuttaa edelleenkin tuskaa. Miksi sinä olet?

Ja jos jättirobotti hyökkää nostaen ilmaan auton täynnä ihmisiä, niin huuto "everybody hold on!" ei ole suomeksi "odottakaa, kaikki!" Mene pois arvon suomentaja, nolaat meidät kaikki.

"I can't believe the mole was the mole."

Tähdet: **
G-Force: Miniagentit

2 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Joskus kauan sitten kuulin hurjia huhuja eräästäkin heppulista, joka kuuleman mukaan meinasi nauraa Galifianakisin huumorille, mutta viime hetkessä onnistui lopulta hillitsemään itsensä....

...noir kirjoitti...

Oletan että kyseessä oli Galifianakis itse, joka luuli keksineensä hyvän vitsin, mutta ymmärsi olevansa väärässä