perjantai 18. tammikuuta 2013

Amerikan Psyko 2 (American Psycho 2, 2002)

Mila Kunis on Amerikan Psyko.
Heh,
heh,
hahaha,
hahahahahaha,
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah...
ihan oikeasti.
Ja William Shatner on elokuvan ainoa vakavasti otettava näyttelijä.

Mila Kunis on opiskelija jonka lapsenvahti oli aikoinaan päätynyt Patrick Batemanin (ei Christian Bale) uhriksi ja tämä on joko nerokkain keino yhdistää nämä kaksi tarinaa yhteen, taikka päättömin. Kallistun jälkimmäisen puoleen.
Siispä Kunis ryhtyy sarjamurhaajaksi ja vinkuu koko helvetin leffan ajan kuin ei olisi saanut tikkaria kaupassa.

Jos oikein etsimällä etsii jotain positiivista Amerikan Psyko kakkosesta, niin ensimmäisen elokuvan juppisarjamurhaamisen vaihtaminen opiskeluelämään on ehkä ihan ok idea, sillä koulumaailman turhautumiset, menestyksen halut ja oman paikan löytäminen on tuonut maailmaan monia hyviäkin elokuvia. Siispä kiusaaminen ja ulkopuolisia syrjivät ryhmät, sekä ylitse menevä tarve saada hyviä numeroita luovat otollisen pohjan sarjamurhailuun, mutta voi jumalauta että Amerikan Psyko kakkonen on säälittävä tapaus. Tyhmät roolihahmot ääntelemässä maailman noloimpia repliikkejä, helvetin huonoa näyttelemistä ja mikä surkeinta, psykopaatista kertovassa elokuvassa nyhveröidään enemmän kuin Gleessä. Enkä tarkoita, ettäkö olisin odottanut mitään hurmeilottelua, vaan jotain muutakin jännitystä kuin otsan rypistys. Eikä mikään tunnu edes tarkoitukselliselta, vaan yksinkertaisesti siltä, ettei parempaa osata. Tämä on niin v*tun p*ska elokuva, että oikein silmissä sumenee ja tekee mieli aloittaa kannibalistiset murhaorgiat. Ainoa syy tämän elokuvan olemassaoloon on joku kuppainen äpärähirviötuottaja joka päätti koettaa rahastaa tutulla nimellä ja kuvitteli, että elokuva paranee kuin viini kunhan vain muistaa vaihtaa päähahmoksi eri sukupuolta olevan näyttelijän kuin mitä edellisellä kerralla oli. Luuletteko te tosiaan, että miespuolinen Lara Croft olisi fiksu veto? Ted Raider!
Clueless on enemmän Amerikan Psyko 2 kuin Amerikan Psyko 2. Tämä on yhtä paljon Amerikan Psykoon liittyvä kuin Creepshow kolmonen on Stephen Kingiin ja George Romeroon, taikka Day of the Dead 2: Contagium Romeroon.
Jos jaksatte katsoa Amerikan Psyko 2:n ilman, että katse alkaa harhailla etsimään pelastusta jostain muualta, niin valitettavasti en voi onnitella siitä, sillä ainoa hullu joka tähän elokuvaan liittyy on katsoja itse.

Tämä leffapokkari-dvd maksoi 2,49 € (miinus henkilökunta-alennus, joka ei tässä tapauksessa montaa senttiä ollut) ja siinä oli vähintäänkin neljä euroa ylihintaa.

Säälittävää moskaa.

Tähdet: ~
Amerikan Psyko 2

2 kommenttia:

Simo kirjoitti...

Mä taas ihan tykkäsin tästä, noin niin kuin itsenäisenä leffana; American Psykon kanssahan leffalla ei ole oikein mitään tekemistä hyvin etäisen yhteyden unohtaen. Ihan hauska sekopäämurhaajatarina ja Mila Kunis oli musta jäätävässä vedossa. Tiedän kuuluvani vähemmistöön, mutta vähät siitä. :D

...noir kirjoitti...

Joo, muistan arvostelusi.