keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Almighty Thor (2011)

Tehdäänpä pientä kuvavertailua ison Thorin ja SYFY:n ei-niin-ison Almighty Thorin välillä.
Jep, tottakai SYFY:n versio on hauskempi.

Syvällä vuoren sisällä Loki (Richard Grieco) puhuu muristen, pitäen tauon
joka
sanan
välillä
ja uhoaa avaavansa portaalin Asgårdeniin. Asgarden? Ah, siis S-Garden, niin kuin se Oslan puutarhaliike. S-garden onkin ihan tavallinen metsä, aivan kuin Stargaten jaksosta napattu.
Siinä eivät ritarit ja nuolet mahda mitään, kun Lokilla on,,, öö,,, Move-liikeohjain? Ihan oikeasti, katsokaa nyt.
Niin siis, enivei. Odin (Kevin Nash) joukkoineen halua estää Lokin toimet, sillä ilkimys haluaa megavasaran joka johtaa luonnollisestikin maailmanloppuun, eikä se kuulosta kivalta. Odinin poika Thor (Cody Deal) angstailee ja vetää surferdude-repliikkejä siihen malliin, että hänenkö se nyt sitten tulisi maailma pelastaa. Onneksi sentään tarjolla on uskomattoman huonoja efektejä niin paikallaan olevasta linnasta, liikkuvasta vedestä, kuin hyeenalohikäärmeistäkin. Siis häh?
Loki tappaa Odinin, mutta ei saa mahtivasaraa joka tietenkin on se avain kaikkeen. Ennen kuolemaansa Odin ehtii kertomaan Thorille, että täydenkuun aikaan vasara ilmestyy ja jos Thor ei nouda sitä, katoaa se ikuisiksi ajoiksi. Okei, mikä on ongelmana? Jos Thor ei etsi vasaraa, niin se katoaa ja näin ollenhan Lokikin jää ilman juuri sitä olennaisinta osaa maailmanlopun toteuttamisessaan.
Koska Thor on täysi luuseri, mutta ei aivan niin kuin David Spade ja Pauly Shore, mutta melkein ainakin, on hänen saatava apua ja sitä tulee Odinin apulaiselta Jarnsaxalta (Patricia Velasquez). Siirrymme S-gardenista Maapallolle, metsästä lasi- ja betonikolossien valtakuntaan ja täällä kaksoiselämäänsä viettävä Jarnsaxa antaa Thorille oikeat aseet taistelussa pahuutta vastaan. Thor ampuu uzilla! Hitto, tämähän on kuin UHF:n Gandhi-parodia.
Loppuaika sitten kulutetaankin hämmästellen toinen toistaan tyhmempiä ideoita, kuten että miksi suurkaupungissa on vain alle 10 ihmistä, kun ei sillä saa kaaosta aikaiseksi ja hyvä niin.

Kun elokuvaa oli kulunut vasta alle 10 minuuttia, niin olin nauranut elokuvan kömpelyydelle jo niin paljon, että sanon varoituksen sanoina muille tämän elokuva vaarantavan mielenterveytenne ohella nauruhermonne. Jopa SYFY:n mittapuulla Almighty Thor on erityisen pahasti kompuroiva. Se on ruma kuin synti, näyttelijät aivan Hyperborean ankeita puunaamoja, dialogi koostuu suurinpiirtein jostain jou dude, what's happening? Cowabunga!-roskasta ja efektit. HAHAHA, siis voi luoja!

Näyttelemiseen liittyen on aivan loistavaa kuinka kaikki elokuvan esiintyjät vaikuttavat niin väsyneiltä, että tuntuvat lukevan repliikkinsä lunttilapuilta ja eivät silti vaikuta muistavan mitä pitäisi sanoa. Eli tämä on niin uskomattoman hauskaa moskaa, että elokuva saakoon kunniapaikan Plan 9 From Outer Spacen ja Robot Monsterin välistä.
Kaiken kruunaa steroideilla vahvistettua testosteronia pursuava eeppinen musiikki, joka yksinään voisi vallata ja syödä maailmat Galactuksen ja Unicronin edestä.
En edes tiedä miten kuvata Almighty Thoria niin, jotta saisin kunnolla kerrottua sen olevan yksi kaikkien aikojen parhaimmista roskaelokuvista. Joten kenties se on vain nähtävä uskoakseen pahuuden valtakunnan todellakin valloittaneen mielemme ja tahtomme.
Ja mikä parasta, vaikuttaa siltä kuin Almighty Thorin tekijät olisivat olleet tosissaan.

Rakastan sitä kuinka IMDb:ssä tämän elokuvan frequently asked questions-osassa on tasan yksi kysymys:
"Why did this happen?"

Lisäksi on annettava plussaa siitä, ettei itse Thoria esittävä Cody Deal saanut edes nimeään kanteen.
Ja kannesta puheen ollen, näyttääkö kumpikaan näistä vasaroista samalta kuin kansikuvassa oleva.

Tähdet: ihan helvetin monta.
Almighty Thor

3 kommenttia:

Jessus kirjoitti...

NO NYT KUULOSTAA HYVÄLLE! ;D

Tuoppi kirjoitti...

Heheeeee.... vieläkin naurattaa tämä pätkä, vaikka sen katsomisesta on jo hyvä tovi kulunutkin... :D

...noir kirjoitti...

Jessus ja Tuoppi:
Ihan hemmetin hauska leffa. Osaa kohtauksista piti katsoa monta kertaa putkeen kun nauratti niin maan penteleesti ja vielä tänäänkin töissä tuli vähän väliä kohtaukset mieleen ja vaikutin varmaan asiakkaiden silmissä normaaliakin tärähtäneemmältä.