sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

My Bloody Valentine (2009)

On tapahtunut kaivosonnettomuus jonka vuoksi joukko työntekijöitä kuoli. Suurin osa heistä heitti veivinsä eri tavalla kuin ilmanlaatua tarkkaileva lintunen, sillä hetkeksi koomaan ajautunut Harry (Richard Walters) oli hakullaan varmistanut itselleen hapen riittävyyden mahdollisimman pitkäksi aikaa. Nyt Harry herää ja tappaa lisää porukkaa.
Loppu.
.
..
...
Ei kun sori, siinä olikin vasta elokuvan ensimmäiset 15 minuuttia ja nyt 10 vuotta myöhemmin joku jonka ainakin uskotaan olevan Harry palaa ja tappaa lisää porukkaa.

Hmm, vai että Chud.comin mukaan kyseessä on "the best horror film ever made" ja heti kun selvitin että mikä hiton Chud.com on, niin etsin silmieni eteen kokonaisen kirjoituksen jotta näkisin kuinka asiayhteydestä irrallaan tuo siteeraus oikeastaan on. Kun lukee arvostelun kokonaisuudessaan, ymmärtää kyllä mitä kirjoittaja Devin Faraci on tarkoittanut ja hyvä niin, mutta tässä hieman pidempänä kohta josta kansisitaatti on otettu:
"I’m going out on a limb here (admittedly a very safe, thick one) by saying that I think the 2009 My Bloody Valentine is the best 3D horror film ever made. And that’ll rile up some purists who will say that House of Wax or The Mask take the cake (and that’s not even getting into the 80s 3D revival), but I’m a gorehound at heart and the MBV3D delivers the red stuff in copious, squirting-in-your-face amounts."
En tiedä teistä, mutta ero sen välillä, että onko kyseessä best horror film vaiko best 3D horror film on suurikin ero, etenkin kun jälkimmäisen kohdalla vertailukohdiksi tulevat elokuvat kuten tuo mainittu House of Wax.

Tuosta voittekin päätellä etten ainakaan minä ole täysin samaa mieltä siitä, ettäkö tämä olisi best mikään. Versio joka minulla on ei kylläkään ole 3D-muotoinen, joten en täysin pysty lakaisemaan maton alle väitettä tämän elokuvan onnistumisesta kolmiulotteisena, mutta todettakoon se että kun elokuva kuitenkin käyttää kolmea deetään pelkästään siten, että se heittelee kamaa silmille minkä kerkiää, niin ei se nyt yhtään Friday the 13th 3:sta paremmalta tunnu. Itse ajattelen, että 3D onnistuu silloin kun se vaikuttaa vielä 2D-versionakin kolmannelta ulottuvuudelta, eikä pelkältä isolta katsojan ajatusten harhautusräjähdykseltä muiden joukossa ja sen suhteen My Bloody Valentine ei onnistu. Se on vain kauhuleffa jossa heitetään kamaa silmille.
Mutta myönnettäköön, että onhan se tavallaan ainakin tälläiselle 3D-elokuvalle kuitenkin eduksi jos sitä halutaan käyttää pelkkänä jippona jolla siirretään ajatukset pois juonen köyhyydestä, sillä parhaimmillaan tuollainen voi ainakin aiheuttaa hauskoja aivojen nollaus-kohtauksia. My Bloody Valentine 2009 aloittaa överiksi vetämisen heti alussa (vaikka valitettavasti jättääkin väliin turhia suvantokohtia), joten vaikuttaa siltä että tässä kolmedeetä halutaankin käyttää Tappajahai kolmosena, eikä minään suurena taiteellisena edistysaskeleena elokuvanteossa. Tämänkin elokuvan ohjannut Patrick Lussier onnistuikin tuossa overdosetrash-meiningissään Drive Angryn kohdalla niin paljon paremmin, että minäkin olin iloinen.

Plussana täytyy todeta, että tämän oleminen remake ei ollut laisinkaan miinusmerkkinen seikka minulle, koska en pahemmin välitä siitä alkuperäisestäkään versiosta. Joten klassikkoa siteeraten: "Oskari Olematon nollakatu nolla."
Ja onhan se tappajalookki happinaamareineen edelleen aika makea.

Välillä My Bloody Valentinen tapot ovat niin "vahinkoja", että niistä tulee mieleen se Monty Pythonin Peckinpah-pikniksketsi.

Tähdet: **
My Bloody Valentine

3 kommenttia:

KimSjopi kirjoitti...

Haha! Nyt kun muistutit minulle tuon Monty Pyhtonin sketsin, näen sen, kuinka koominen linkki tällä elokuvalla on tuohon piknik sketsiin. Lisäksi, se on hyvä sketsi, niinkuin melkein kaikki Monty Pythonin sketsit.

Anzi kirjoitti...

Jensen Ackles 3D:nä. Ei mulla muuta.

...noir kirjoitti...

Öö, okei.