keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

The Strangers (2008)

Alussa hieman epäuskottavasti kerrotaan elokuvan pohjautuvan tositapahtumiin, mutta hei, niinhän ne kaikki.
Siitä siirrymme seuraamaan suhdeongelmaista pariskuntaa Kristenia (Liv Tyler) ja Jamesia (Scott Speedman) sopivan syrjässä sijaitsevassa talossa, kun murehdinnan katkaisee kop kop koputus ja kohta taloon saapuu kolme naamioitunutta henkilöä ja sitten kidutetaan.

"Absolutely new approach" hehkuttaa The Strangersin production designer elokuvan ekstroissa.
No jaa, olihan tämä ihan kelvollinen ei-ihan-Hollywoodsupertähtien tekemä Last House on the Leftismi, samaan tapaan kuin mitä esimerkiksi yhtä suurella tähtikarismalla ja -karismattomuudella tehty ihan kelvollinen Vacancy oli. Tosin Vacancy oli sen verran miellyttävämpi, että sen voisin katsoa uudemmankin kerran, tätä tuskin. Sillä jos uusi lähestymistapa tälläiseen tarinaan tosiaan on, kuten tuo nimettömäksi jättämäni production designer (John Kretschmer) sanoo, se että elokuva tapahtuu talossa, niin minä sanon v*ttu mitä bullshittii!
Kyseessä kun on loppuunkaluttu tarina, yhtä monta kertaa toteutetulla tavalla, jonka kohdalla on äärimmäisen todennäköistä, että kuvauksissa on käytetty elokuvaa Uhka (Ils, 2006) vertailukohtana.

Siispä jos kaipaa Last House on the Leftin ja Uhkan yhdistelmää jossa pääpariskunta ei tunnu sopivan laisinkaan yhteen, niin antaa mennä.
Niin ja nuo naispahisten naamiot ovat todella hölmön näköisiä.
Plussana pahikset pidetään mukavan anonyymeina (vaikka ihan lopussa mystiikka rikotaankin.)

Sinänsä mielenkiintoisen lisän tähän elokuvaan toi se seikka, että täällä lähistöllä on paikallisuutisoinnin mukaan erästä perhettä kiusattu jonkun raggariporukan puolesta vandalisoimalla ja metelöimällä keskellä yötä.

Tähdet: **
The Strangers

2 kommenttia:

Mörri kirjoitti...

Mut tää tais jättää niin kylmäksi, etten kyennyt elokuvasta edes bloggaamaan, ei oo hirmu kauaa, kun tän katsoin. Ils on aika paljon parempi ja tietty melkein kaikki muut maailman kauhuelokuvat.

...noir kirjoitti...

Eikä ole, mutta varsin hyvä kuitenkin ja ainakin parempi kuin The Strangers.