torstai 8. maaliskuuta 2012

Rakkaus Viiltää (Seduced: Pretty When You Cry, 2001)

Enpä aiemmin ollutkaan pistänyt merkille kuinka paljon Hobitilta Jamie Kennedy näyttääkään.

Bilbo,,, ei kun siis Albert (Jamie Kennedy) työskentelee rihkamaliikkeessa ja on menossa naimisiin. Arki rikkoutuu kun poliisit Black (Sam Elliott) ja Desett (Keith David) noutavat nuoren miehen kuultavaksi Albertin entisen ystävän, Frankin (Michael Cavalieri) kuoleman johdosta. Poliisit kun epäilevät Albertilla olevan jotain tekemistä Frankin kuoleman kanssa, sillä oli selvinnyt että Frankin vaimo Sarah (Carlton Elizabeth) oli salasuhteessa Albertiin. Tai kyse oli pikemminkin hyväksikäyttävästä ystävyyssuhteesta jossa ihastunut Albert oli alistuvana osapuolena.
Kuulustelujen aikana käydään läpi miten Albert tutustui pariskuntaan ja miten Frank sitten kuoli vähän samaan tapaan kuin Michael Hutchence ja David Carradine. Tosin Sarah huijaa Albertin luulemaan, että hän on murhaaja ja sitten Sarah harrastaa itsemurhayrittämistä.
Black kertoo Albertille että Sarah oli hän joka Frankin tappoi, että menes kotiin siitä.
MUTTA!
Koska Black onkin Sarahin isä, päättää hän silti pistää Albertin vankilaan. Ja koska loppuun tarvitaan toinenkin twisti, niin sehän olikin Black joka lopulta Frankin tappoi.

IMDb-krediiteissä Sarah on kirjoitettu muotoon Sara, mutta itse elokuvassa nimen osoitetaan olevan Sarah ja siinä kirjoitusvirheessä se melkein kaikki tämän elokuvan mielenkiintoinen osuus olikin. Sillä suurin osa näyttelijöistä (etenkin Cavalieri ja Elizabeth) olivat tuskastuttavan huonoja, taikka vain tylsiä. Edes yleensä niin mainio Sam Elliott ei jaksanut tehdä muuta kuin virnuilla pariin otteeseen. Jamie Kennedy puolestaan vaikutti siltä kuin olisi kyselemässä tietä eksyttyään kaupungin sykkeeseen.
Ja Keith David... Niin, hänkin oli mukana, mutta eipä sitä elokuvaa katsoessa meinaisi tajuta.

Tarina oli puuduttava ja jonkinlaiseksi eroottiseksi trilleriksi tässä oli kaksi todella pahaa ongelmaa, kun siitä puuttuivat sekä hekuma että jännitys. Kennedyn ja Elizabethin välinen liekki paloi niin heikosti, että sillä olisi voinut sammuttaa tulipaloja. Ja kun näiden lisäksi mukaan laitetaan todella ruma valaistus ja kuvaus (mikä on yllättävää ottaen huomioon ohjaajan olevan päätoimisesti juuri kameramies), on selvää että ainoa viilto jonka tämä elokuva aiheuttaa on ranteiden avaaminen jotta elokuvaa ei tarvitsisi katsoa loppuun asti.

Tähdet: ~
Rakkaus Viiltää

Ei kommentteja: