tiistai 27. joulukuuta 2011

Silk (1986)

Honolulun kovin kyttä on Jenny "Silk" Sleighton (Cec Verrell), joka ennen alkutekstejä kiipeää poliisien piirittämän talon katolle, juoksee pakenevien roistojen perässä junaan, ampuu auton heinäpaaliin ja katsoo kuinka se räjähtää.
Heti alkutekstien jälkeen Silk kiipeää toisen talon katolle ja estää huumekaupan.
Oikeudenkäynti pahamaineisia huumekauppiaita vastaan ei kuitenkaan suju leppoisasti, kun todistajat ovat lahjottuja ja samaan aikaan Silk saa tehtäväkseen tutkia raa'an murhatapauksen ja useammankin, kun ilmenee että joku lahtaa vankilasta vapautettuja henkilöitä. Heti perään aletaan tutkimaan jonkun nuoren miehen pari vuotta aiemmin tapahtunutta kuolemaa ja sen seurauksena saadaan ampua palkkatappajia hengiltä ja sytyttää auto palamaan. Osa edellä mainituista tapahtumista liittyy kaupungin suurimpien huumekuninkaiden tulevaan laaja-mittaiseen pahisoperaatioon ja sen vuoksi näemme Salvador Dalin näköisen rikollispomon käskemässä alaisiaan suorittamaan rikoksia. Huumekaupan ohella Salvador Dali järjestää maahan aasialaisgangstereita elämään uuden henkilöllisyyden turvin.
Toisaalla Silk yhdistää ne tapetut ex-rikolliset syyttäjä(poika)ystäväänsä Stevensiin (Bill McLaughlin) ja etsivätyö on sitä, että Silk vain vilkaisee itsestään toimivaa tietokoneen monitoria ja siihen ilmaantuu Stevensin nimi.
Parrakas vietnamveteraani kidnappaa Silkin ja paljastuu, että tämä partasuti on Salvador Dalin alainen ja nyt Dali haluaa lentokoneen ja vapaan pääsyn pois maasta. Mutta minä ihmettelen, että miksi Dali soitti poliisille kertoakseen vaatimuksistaan, kun tässä vaiheessa kukaan viranomainen ei vielä edes epäillyt häntä mistään rikoksesta, saati edes tiennyt hänen olevan olemassakaan.
Silk ampuu Dalin lentokoneineen räjähtäväksi tulimereksi ja tunnontuskiin tullut Stevens kuolee yrittäessään pelastaan Silkia. Muu saa jäädä auki, koska ne jäävät auki.

En tunne pääosan Cec Verrelliä näyttelijänä, mutta tämän perusteella hän on ihan kelvollinen äksöntähti.

Verrell näyttää aivan joltain supermallilta ja elokuva tuntuukin välillä aivan joltain muotinäytökseltä johtuen siitä, että Silkillä on melkein joka kohtauksessa erilainen asukokonaisuus. Eipä se haittaa, sillä tämä elokuva on silkkaa B-roskatoimintaa, joten ei siltä suuremmin mitään realismia tai muutakaan tolkullista odota. Siispä tarjolla on ilmeetön seksikäs sankari joka pistää kylmäksi kaikki rikolliset, Autot syttyvät palamaan kaatuessaan, autot räjähtävät kaatuessaan, juonenpätkät eivät tunnu johtavan mihinkään, musiikki on tosi vetävää kasarisynarokkia ja visuaalisuudesta tulee Miami Vice mieleen. Eli aivan loistavaa ajantappoa, mutta huono elokuva.

Tähdet: **
Silk

Ei kommentteja: