lauantai 17. joulukuuta 2011

Blind Dating (2006)

Demonien metsästäjä ja itsekin äitinsä puolelta puoliksi kuolleiden valtakuntaan kuuluva Hannibal McGregor (James Woods) joutuu matkustamaan ajassa keskiajalle, pysäyttääkseen paholaisruhtinas Tiberiuksen (Guy Pearce) joka koettaa löytää Ultima Thulen ja sinne piilotetun rubiinikeihään jonka avulla voi julistautua Tunguskan herraksi.

Jep, kuulostaa ihan hauskalta. Sääli vain ettei tässä elokuvassa ole mitään tuollaista, vaan kyseessä on pelkkä pikkukiva komedia joka ei itkeä, mutta ei oikeastaan nauratakaan.

22-vuotias sokea Danny (Chris Pine) on kaikkien pitämä mukava heppu, jota itseään hieman surettaa se että hän on NEITSYT!
HYVÄ LUOJA, NEITSYT!
TULTA JA TULIKIVEÄ, ORJANTAPPURAKRUUNU!
Voi Jeesus näitä jenkkikomedioiden juonia joissa on synti ja häpeä jos sattuu olemaan neitsyt parikymppisenä. Aargh!
No onneksi elokuva ei kuitenkaan rupea painottamaan sitä niin paljoa kuin kansi ja traileri antavat ymmärtää ja pääasiaksi nousee Dannyn halu osallistua kokeelliseen leikkaukseen jossa ainakin osittainen näkökyky voitaisiin palauttaa, ja siinä sivussa sitten rakastutaan Intialaiseen Leezaan (Anjali Jay). Luonnollisestikin tässä sitten herätellään kulttuurieroja ja mukaan heitetään sokeana kompurointia. Mutta sitä ennen, hieman seksikomediaa, koska Dannyn veli Larry (Eddie Kaye Thomas) rupeaa pimpiksi ja ottaa asiakseen saada Dannylle pimppiä ja sen luulisi olevan helppoa, koska suurinpiirtein jokainen nainen pitää Dannya maailman komeimpana miehenä. Mutta mies haluaa Leezan ja kunhan masennuksen yli ollaan päästy ja näkökyky saadaan hetkiseksi kuntoon Borg-laitteen avulla, niin siinä ei järjestetty avioliitto paina mitään ja todellinen rakkaus voittaa.

Blind Dating on pohjimmiltaan romanttinen komedia joka on kuorrutettu piirakkapano-huumorilla ja se ei suuremmin itseäni saa innostumaan. Ehkä pitäisin tästä kombinaatiosta, jos se komiikka olisi edes hauskaa, eikä vain väsynyttä ja kulunutta ylijäämätavaraa. Lopputulos on tylsyyttä ja liikaa sitä.
Paremmin elokuva toimii siinä romanttisella puolella ja etenkin silloin Chris Pine ja Anjali Jay vaikuttavat mukavan luonnollisilta, joten myös heidän keskinäiseen ihastumiseensa uskoo helposti. Joka kerta kun Eddie Kaye Thomas puolestaan astuu kuvaan, muuttuu elokuva pierukakkatissihuumoriksi ja silloin tekee mieli suorittaa jotain hyvin itsetuhoista. Kiitos siitä.

Tähdet: *
Blind Dating

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Voi Jeesus näitä jenkkikomedioiden juonia joissa on synti ja häpeä jos sattuu olemaan neitsyt parikymppisenä. Aargh!"

Ei tuo nyt vielä mitään, kerran lueskelin meemeistä ja osastossa 'hentaisarjakuvan dialogi' -esimerkeissä jotkut kouluikäiset keskustelivat että "on se häpeällistä jos 7-vuotiaana on vielä neitsyt" ja se aiheutti "Mitä helvettiä" -reaktion

...noir kirjoitti...

Roviolle vaan ja hukutetaan tuhka noitana jos ei ole vielä seitsemän ikäisenä siirtynyt sodomian iloihin.