sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Lunar Cop (Solar Force, 1995)

Post apokalyptinen jännäri Boaz Davidsonilta, mieheltä jonka käsialaa on mm. yksi maailman huonoimmista ja hauskimmista Terminator-kopioista, American Cyborg: Steel Warrior.
Pääosassa Costas Mandylorin edellinen versio, Michael Paré joka on pääosittanut myös Gargoyle's Revenge - Kammottava Kostaja-elokuvaa ja se ei ole eduksi kenellekään.
Käsikirjoittajana Terrence Paré, jonka krediiteistä löytyy,,, no, Lunar Cop. Ja miehestä itsestään ei muuta informaatiota tunnu löytyvänkään, kun lähimmäksi mennään tällä sitaatilla: ”Probably his brother” viitaten Michaeliin.


Murhanhimoisia motoristeja, kuukyttiä ja kyborgeja.
Edessämme siintää siis elokuvallinen nirvana.


Tulevaisuus.
Olemme Kuussa ja jos ensimmäisen 10 minuutin aikana nähdyt Ed Woodmaiset futuristiset univormut, lapsen piirrokselta näyttävä avaruutta kuvaava mattemaalaus ja pahviset kulissit eivät saa teitä hakeutumaan hoitoon väkivaltaisen naurukohtauksen vuoksi, niin olette harvoja tuon kohtalon ohittaneita.
27 vuotta sitten Maassa koettiin ns. suurpalo joka näemmä tuhosi maiden ja mantujen ohessa ilmakehänkin, mutta ei se mitään, sillä nyt Kuun viisaimmat tiedemiehet ovat kehitelleet jonkinlaisen kemiallisen yhdisteen, Amaranthin jolla ilmakehä palautetaan ennallaan ja sateet tulevat. Jaa-a, mutta näyttääpi siltä, että jonkinlaiset ekoaktivistit ehtivät varastaa Amaranthin ja lähettää sen jonnekin Maapallolle. Tässä vaiheessa ihmettelen kovasti, että mitä sitten? Jos Amarathin ainoa tehtävä on palauttaa ilmakehä Maapallolle, niin väliäkö sillä on kuka sen aktivoi. Who cares, sillä tärkeintä on, että Kuun kovin ihmiskyttä Joe Brody (Michael Paré) lähetetään kyborgikyttien sijasta noutamaan Amarathia takaisin. Muista vain ampua ensin ja kysellä vasta sitten, sillä Maa on täynnä villi-ihmisiä jotka villiintyvät.
Futukyttämme saapuu Maahan ajamaan moottoripyörällä nahkatakki päällään ja mitä hittoa?! Aluksi vingutaan kuinka Maapallolla ei ole ilmakehää ja minun ymmärtääkseni se tarkoittaa sitä, ettei siellä pahemmin pysty hengittämään, mutta niin vain Mad Maxiaanisessa romuaavikkomaassa hengitetään ihan normaalisti ja ja vaikka kuivalta alue näyttääkin niin pitkät pavut kasvavat kovin tarmokkaasti. Hauskasti musiikissa kopioidaan surutta Christopher Youngin Hellraiser-sävelmiä.
Maassa tyypillisen pahaa prätkänahkaniittijengiä johtaa Kay (Billy Drago) ja vaikka herran intohimoihin kuuluukin raiskaaminen, niin nyt tällä kertaa harrastus ei tuota tulosta kun Brody ampuu haulikollaan Kayn jengiä hautuumaalle. Sitten nyrkki heiluu ja pullo ammutaan rikki. Kay vannoo kostoa Brodylle.
Musiikissa imitoidaan jälleen Hellraiseria, mutta nyt jämäkkä synasoundi tuo mukaan John Carpenteria joka kuulostaa ihan pirun hyvältä. No nyt se kuulostaa ihan Julman Maan musiikilta.
Brody saapuu pieneen multikulttuurilliseen,,, hitot,,, Meksikolaiskylään jossa ihmiset ovat kilttejä maajusseja. Pian Kayn jengiläiset hyökkäävät kylään ja taas Brody antaa haulikon laulaa.
No nyt siinä soi Terminatorin musiikki.
Kylässä ollessaan Brody ymmärtää etteivät kaikki Maan asukkaat olekaan villi-ihmisiä joita tulee ampua ja että jo kahdesti hänen pelastamansa neitokainen Thora (Walker Brandt) saattaisi olla hänen elämänsä rakkaus.
Kyläläiset rakentavat miinakentän Kayn jengin vuoksi, muksu juoksee kentälle, Brody pelastaa muksun ja kyläläiset hurraavat. Taas Hellraiser soi. Sitten olemme ymmällämme kun tajuamme, että Brody kritisoi miinakenttäideaa huonoksi kun siitä saattaisi olla itse kyläläisillekin vaaraa, kuten juuri äsken todistettiinkin. Sen sijaan Brody ehdottaa mm. Miinakentän rakentamista jossa räjähtävien melonien sisään laitetaan nauloja. HÄH?!
Hetkinen? Leffaa on kulunut yli puolet eikä Brody ole tehnyt elettäkään etsiäkseen sitä Amaranthia, saati että koko juonikuviota olisi enää mainittukaan Maahan saapumisen jälkeen. Sen sijaan Brody johtaa kyläläisiä kapinaan Kayn jengiä vastaan.
Brody antaa haulikkonsa vieressään olevalle kyläläiselle ja sanoo ”lataa”, mutta miksi, kun Brody on ainoa jolla on haulikko ja panokset ovat selkeästi hänellä itsellään. Sitten siirrymme Yksin Kotona-elokuvan tunnelmiin kun yksi kylän muksuista (sama kakara joka juoksi aiemmin miinakentälle) hyökkää jengiläisen kimppuun sitomalla pyörän kiinni niin että mies lentää nurin ja sitten vetää köydestä joka pudottaa ämpärin hänen päälleen. Öö, okei.
Jengiläiset pakenevat, Brody jahtaa ja Hellraiser soi. Niin ja Terminator.
Kay ja Brody aloittavat putkikaksintaistelun ja näemmä putket ovat tehty jostain ohuen ohuesta alumiinifoliosta sillä sen verran taipuisia ovat. Kay kuolee ja get this, hän kaatuu sopivasti piilotetun kellariluukun läpi paljastaen maanalaisen laboratorion jossa Amaranthia hyödynnetään. Thora murjottaa saadessaan selville Brodyn olevan Kuusta ja kylän johtaja Pent (Wilson Dunster) kertoo totuuden Kuun raharikkaista. Näemmä sekä ekoterroristit ja Kuun Kokoomuslaiset aikovat käyttää Amaranthia korjatakseen Maan, mutta Kokoomuslaiset aikovat ensin vapauttaa viruksen joka tappaa kaiken Maasta ja sitten vasta palauttaa elämä Amaranthin avulla jotta Maa olisi uutuuttaan hohtava ja vain heille. No tottakai. Ja nyt jostain syystä onkin enää 48 tuntia aikaa laukaista Amaranth, vaikka aiemmin ei mistään määräajasta ollut puhettakaan.
Enää Brody ei tietenkään aio palauttaa Amaranthia Kuuhun ja siispä sieltä lähetetään tappajakyborgi ja uskomattoman huono näyttelijä, jonka roolihahmon nimeä ei taideta edes kertaakaan mainita ja tästä syystä en edes arvaa näyttelijän nimeä.
Jostain syystä tappajakyborgi hyppää moottoripyörällä esiin maan sisältä, mutta miksi hitossa hän edes meni maan alle.
Pari räjähdystä myöhemmin.
Thora onkin kyborgi jonka sisällä on Amaranth ja kun Amaranth poistetaan Thora kuolee, eikä hän itse edes tiedä olevansa kyborgi. Da da dam!
Tappajakyborgi iskee jälleen, mutta tällä kertaa Brody tyrkkää hänet johonkin punaiseen lammikkoon, mihin lie happoöljyyn ja pahiskyborgi räjähtää palasiksi.
Amaranth valutetaan ulos Thorasta, pistetään rakettiin ja ammutaan taivaalle.
Sataa vettä, Brody jatkaa matkaansa. Shane, come back Shane.


Lunar Cop on aika tyypillinen lajityyppinsä halpisedustaja joka pyrkii nappaamaan parhaat palat esikuviltaan, mutta ei omaa kykyä tai makua hyödyntää niitä oikein. Näkyvimmät kopioinnin kohteet ovat tietenkin Mad Max ja Terminator. Jälkimmäinen heistä tosin tulee visuaalisesti esille vasta kun se tappajakyborgi ilmaantuu näyttämölle, mutta musiikissa sen kuulee useampaan otteeseen. Mad Max taas näkyy pitkin matkaa Parén hahmon luonteessa ja ulkonäössä, mutta myös yleisesti koko elokuvan visuaalisuutta ajatellen.


Post apokalyptinen roskalookki on istuvampi Lunar Copille kuin se alussa Kuu-osuudessa esitetty futuristisuus, sillä vaikka molemmat osuudet ovat äärimmäisen halvan oloisia, niin ainakin kierrätysromusta tehty miljöö on aidompi kuin ne kömpelöt scifi-ideat. Ja vaikka nyt mainitsinkin sen romuimagon olevan sopivampi Lunar Copille, niin minkäänlaiseksi silmäkarkiksi ei elokuvaa uskalla kehua. Mad Mad-visuaalisuus on tässä tapauksessa samalla tavalla parempi kuin syfilis olisi HIV:n sijaan. Elokuvan efektit lavasteista räjähdyksiin ja maskeeraukseen ovat kaikki rumia. Pahviset seinät ja muut ovat sentään hauskan huonoja, mutta etenkin se tappajakyborgin robottinaama on toteutukseltaan ihan uskomatonta kuraa. Tappajakyborgille käy se perinteinen juttu jossa räjähdyksien myötä ihmisnaama rupeaa repeilemään ja alta näkyy metallipää, mutta tässä tapauksessa ei olla vaivauduttu maskeerausta tekemään siten, että robottipää näyttäisi olevan ihon alla vaan maskia on yksinkertaisesti rakennettu kasvojen päälle niin, että se ulkonee kerros kerrokselta. Kaiken lisäksi se ei todellakaan näytä metallilta, vaan joltain tervalta. Eli se on väärällä tavalla huonosti toteutettu.

Näyttelijät ovat elokuvaan sopivasti umpisurkeita. Ei ilmeitä, ei tunteita, ei eloa.


Juoni on juuri sellaista roskaa kuin osaa odottaakin. Ei päätä eikä häntää ja keskivartalon olemassaoloakin epäilen suuresti.


Lunar Cop menee selkeästi sinne niin huono että hyvä-sarjaan, että oikeassa mielentilassa se on erittäin hauskaa katseltavaa juuri kömpelyytensä vuoksi, mutta muussa tapauksessa ei kannata vaivautua.


Oli kyllä tosi hauskaa kuunnella elokuvaa, sillä se ryövää niin sumeilematta muiden elokuvien musiikkia, että Youtuben politiikalla saisimme esiin tekstin:
”Tämä video sisältää kumppanin sisältöä, ja sen näyttäminen on estetty maassasi tekijänoikeusseikkojen vuoksi.”


Tähdet: ~
Lunar Cop

...NOIR

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"nyt jämäkkä synasoundi tuo mukaan John Carpenteria joka kuulostaa ihan pirun hyvältä"

Ite veikkaisin, että tästä olis otettu mallia.

http://www.youtube.com/watch?v=0-N1ADjpMRQ

...noir kirjoitti...

joka puolestaan kuulostaa tältä