perjantai 14. marraskuuta 2008

Jack Frost (1996)

Niin, tämähän on se tarina vemmeltävästä ja temmeltävästä lumiukosta joka hyppelehtii neitseellisessä lumessa tuoden ilon pikkupilttien sydämiin.

Tai jotain sellaista.

Jack Frost (Scott MacDonald) on ihan superpaha murhaaja jonka pikkukylän sheriffi Sam (Christopher Allport) on joskus saanut kiinni.
Eräänä tuiskuisena talviyönä Jack Frostia ollaan kuljettamassa toiseen vankilaan teloitusta varten, kun yllättäen kuljetus keskeytyy kolariin. Kolarin toisena osapuolena on tietenkin jotain ihme happoa kuljettava auto, jonka lasti roiskahtaa Jackin päälle. Jack sulaa, mutta hänen molekyylinsä yhdistyvät lumen kanssa ja kohta Jack aloittaa uuden terrorin aallon, tällä kertaa vaahtomuovilta näyttävänä lumiukkona. Lumiukko Jack lähtee tietenkin kostamaan Samille, sillä tämä oli julkeasti tehnyt työnsä ja ottanut murhaaja-Jackin aikoinaan kiinni. Mutta eihän niin saa tehdä.
Kohta kaupunki siis joutuu kohtaamaan lumiukon joka tappaa paikallisia tehokkaammin kuin kukaan aiempi lumiukko. Siispä piilottakaa joulukuusen koristeet, älkää päästäkö lumiukkoa auton rattiin, älkääkä missään nimessä maatko ammeessa joka on täynnä lunta.
Miten siis Sam ja paikalliset voivat taistella lumiukkoa vastaan, johon luodit eivätkä pahat puheet tepsi? No, hiustenkuivaajilla tietenkin.
Jackin kohtaloksi koituu kuitenkin lopulta pakkasneste. Hei, sillä saa talvella auton kondikseen, joten kai sen avulla aina nyt yhden lumiukon lahtaa.

Eihän tätä kukaan järjissään oleva voi kutsua hyväksi elokuvaksi.

Jack Frost on tietoisesti olevinaan hauska kauhuelokuva, siispä kyseessä on kauhukomedia. Hankalaksi asian tekee vain se ettei se ole pelottava missään vaiheessa. Millä ihmeen tavalla saataisiinkaan aikaiseksi pelottavaa elokuvaa lumiukosta, oli tämä sitten kuinka paha tappaja tahansa. Myöskään komedian puolella Jack Frost ei ole kovin vakuuttava, sillä elokuva on hauskimmillaan silloin kun se ei koeta olla hauska. Jos komedia on hauska vain kun se ei yritä olla hauska, niin sitten voitaisiin olettaa jonkin menneen pieleen.

Tyypillinen vitsi elokuvassa on seuraavanlainen:
Jack Frost saapuu huoneeseen ja toteaa että ”is it cold in here, or is it just me.”
Tajuatteko? Kyseessä on lumiukko.
No hahaha vaan.
Kyllä taas kylkiä kivisti kun tuollaisille sukkeluuksille pääsi nauramaan.

Mutta onneksi Jack Frost on sentään kauttaaltaan erittäin huonosti näytelty. Eivätkä luojan kiitos efektitkään ole hyviä.

Huonoksi elokuvaksi Jack Frost on todella huono, mutta se ei ole ihan tarpeeksi huono ollakseen hyvällä tavalla huono.
Ajatus kuitenkin tappavasta lumiukosta on se verran pähkähullu, että kyllä sillä aina yhden tähden ansaitsee.

Tähdet: *
Jack Frost

...NOIR

Ei kommentteja: