perjantai 26. heinäkuuta 2019

True Gun (The Gundown, 2011)

Dead River on kuin mikä tahansa villin lännen kaupunki, joten vaikka pintapuolisesti ilmapiiri onkin rauhaisa niin tottakai paikallisille asukkaille suojelua tarjoava Travis (William Shockley) pitää huolen, että kohta ei enää kenelläkään ole kivaa. Siispä kun kaupungin epävirallinen ja oikeamielinen päämies Thomas (Peter Coyote) pistetään top billingistaan huolimatta pikaisesti hengiltä, ollaan vast'edes turmion tiellä. Paitsi että tietenkin kohta esiin astuu mystinen, emotionaalisesti kärsivä Cole (Andrew W. Walker), joka jäljittäessään toisessa kaupungissa pahoja tehneitä miehiä päätyy Dead Riveriin ja kuten asiaan kuuluu, ei hän aluksi halua puuttua alueen ongelmiin, mutta oikeamielisenä sankari tekee juuri niin ja kohta kaikki on taas tosi jees.

True Gun on... 
no, sanotaan heti alkuun etten laisinkaan ihmettele miksi sillä on IMDb:ssä tämänhetkisenä pisteytyksenä 4,5. Se on nimittäin täsmälleen sopiva numeromerkintä elokuvalle joka ei ole niin sontaa, että sillä olisi unissaankaan mahdollisuuksia millekään bottom-listalle taikka olemaan niin huono että hyvä, mutta vastaavasti se on niin laiskan liukuhihnatuotannon oloinen ja kuin tehty ainoastaan paikkaamaan päivälähetykseen jäänyttä puolentoistatunnin aukkoa ettei se voi uneksia myöskään hyvän tittelistä. Tits and blood tietenkin tarkoittaa, että jonkin HBO:n ohjelmistoon jäänyt aukko, ei Alfa TV:n. Toisaalta kesäteatterimainen ulkoasu viittaa muualle kuin HBO:n puolelle, että sanotaan sen olevan jupunut Alfa TV:n tuotanto.
Kyseessä on peruskliseitä täynnä olevaa harmitonta ajantappoa jossa ei todellakaan liikoja yritetä ja se, että Peter Coyotekin oli kuulemma suostunut pikkurooliinsa vain tehdäkseen palveluksen frendilleen (ts. William Shockleylle) on hyvä osoitus siitä kuinka vakaumuksellisesti ja väkevästi esiintymiset kauttaaltaan suoritetaan: kunhan käväisen tässä, että nähdään taas.
Särmä puuttuu ja lopulta kiinnostus suuntautuukin katselemaan elokuvan erilaisia kansikuvavaihtoehtoja ja huomioimaan kuinka näkyvästi tuota pelkän kaverivierailun tehnyttä Coyotea hyödynnetään.

Elokuvan aloitus on kyllä suht' lupaavasti munuaiseen kenkivä, että se sentään rohkaisi odottamaan edes jotain, mutta sen jotain pitäisi olla muutakin kuin eh!
Oli toki mainiota nähdä Sheree J. Wilsonia, jota en muistakaan pitkään toviin nähneeni missään ja päällimmäiseksi mieleen nouseekin hänen osansa jossain Chuck Norrisin tähdittämässä Walker teksasista-sarjassa, josta siitäkin on jo aika pitkä aika kulunut.

Tähdet: **

Ei kommentteja: