tiistai 17. huhtikuuta 2018

The Devil Inside (2012)

Isabellan (Fernanda Andrade) äiti tappoi aikoinaan kolme kirkon manaajaa ja tuli heitetyksi pöpilään koska on sekopää eikä kirottu. On hänessä paholainen.
Joten tehdään dokumentti selittämään miksi kamera huojuu kuin juopunut ja näyttelijät esiintyvät kuin olisivat kukin elämäänsä kyllästyneet. No nyt se Saatana on vähän kaikissa.

"The film was not screened for critics, and was subsequently almost universally panned." Silti takakanteen oli saatu jostain maininnat siitä kuinka "Paholainen sisälläni on elokuvakriitikkojen mielestä "sävähdyttävä" ja "pelottava"", mikä saa vain olettamaan kuinka nyt on irroitettu sanoja asiayhteydestä ja kokonaiset lauseet ovat olleet "ei laisinkaan sävähdyttävä" ja "kaikkea muuta kuin pelottava." 100 miljoonaa rahaa The Devil Inside sai kuitenkin nyhdettyä ihmisten taskuista ja ottaen huomioon elokuvan tekemiseen käytetyn vain yhden miljoonan verran on kyseessä ollut aika suuri kaupallinen hitti. Jotenkin kuitenkin veikkaan ettei elokuva kyllä ole katsojien mieleen jäänyt kuin korkeintaan sen julisteen ansiosta joka ei nyt kenties mikään taiteellisuuden kulmakivi ole, mutta jäi se minunkin muistiini joten miksei muidenkin:
Rahantakomisen ollaan spekuloitu johtuneen osittain siitä, että The Devil Inside ilmeisesti julkaistiin vuodenaikana jolloin teattereissa ei yleisesti ottaen kauhuelokuvia julkaistu ja siten sillä ei ollut juurikaan genrefanien huomion nappaamisen suhteen kilpailijoita ja kun kyseessä on varsin halvalla tehty elokuva niin julkaisuhetkellä ei liene olleen juurikaan merkitystä koska tuon summan suhteen saisi jo kunnolla yrittää onnistuakseen rahallisessa flopissa. Mutta väliäkö sillä tykkäsivätkö kriitikot taikka yleisö, tuliko rahaa vai ei, nyt katsotaan mitä minä pidin elokuvasta: en pitänyt.
The Devil Inside on yllätyksetön sekä pitkästyttävä found footage-jööti joka osoittaa kuinka elokuvia tehdään välillä vain pelkällä trendillä rahastamaan ja tällöin tärkeintä on saada jotain, ihan mitä tahansa julkaistavaksi miettimättä onko se oikeasti tarpeellista tai onko sillä yhtikäs mitään taiteellista arvoa ja siksi kustannuksiltaan minimaalinen found footage on sopiva rahastuskeino, kauhu myy aina ja paskapuhe dokumentaarisuudesta saa ihmiset harhaantumaan luulemaan näkemänsä jotain potentiaalisesti totuudenmukaista (se kun muka on jotenkin parempi kuin tiedetty fiktio). Jos kanteen vielä saadaan jonkun ohjaajan humaltuneen serkun maininta "ei tosiaankaan mikään uusi Blair Witch!" josta voidaan muokattua valhe "uusi Blair Witch!" on käsi jo käynyt taskulla. The Devil Inside on laiska tekosyy huonoon kuvaukseen, leikkaukseen ja amatöörimäiseen näyttelemiseen, mutta hei, found footage ja se tuntui yllättäen riittävän vielä niinkin myöhään kuin vuonna 2012 nappaamaan katsojilta rahat, mutta toisaalta "Hei. Näin muutama päivä sitten televisiomainoksen jossa näytettiin miten helppoa on saada uusi Samsung Galaxy S9 ilmaiseksi. Kirjoita Googlen hakukenttään koodi "SGS256WSZ" ja klikkaa ensimmäistä hakutulosta. Sen jälkeen rekisteröidy ja odota yhteydenottoa. Se todella on niin helppoa. Sain eilen postissa upouuden Galaxy S9. Kannattaa kuitenkin toimia nopeasti, sillä tarjous on voimassa vain rajoitetun ajan."
Noin 90 minuuttia ajanhukkaa, ajan jonka olisi voinut kuluttaa vaikkapa hakkaamalla päätä seinään saadakseen suuremman nautinnon. Olet nähnyt tämän 100 kertaa aiemmin, joskus paremmin tehtynä, joskus huonommin, mutta aina vähintäänkin paremmin.

Kun Manaajassa on kuuluisa toteamus "your mother sucks kukkoja in hell!" niin tässä ollaan jopa niin häijyjä, että manattava neiti sanoo vihanpuuskassaan "tule maistamaan äitisi maitoa!"

Tähdet: *

Ei kommentteja: