maanantai 14. joulukuuta 2015

Let's be Friends (1989)

Tässä oleellista tietoa jonka löysin Let's be Friendsin julkaisseesta Kiddie Viddiesta:
"What is Kiddie Viddie?
Kiddie Viddie is a highly acclaimed series of behavior-enhancing videos that capture the attention of children from 6 months to 6 years."
"Each Kiddie Viddie is filled with bright and cheerful songs and is guaranteed to help your 
child learn valuable lessons and character-building principles. Watch as your child grows in love and consideration through viewing Kiddie Viddie."

Kyseessä ei ole animaatioelokuva, mutta vaikka sanoin pyhittäväni tämän kuukauden niille niin en voinut jättää tätä myöhemmäksi, sillä sen verran innoissani ja peloissani olin nähtyäni tämän uskomattoman sontakasan. Sitä paitsi luulin kannen perusteella Let's be Friendsin olevan piirretty. No, on siellä muutamia piirrettyjä kuvia joukossa.

Kyseessä on kasa lauluesityksiä ja jokainen niistä on olevinaan jollakin tavalla opettavainen. Tarkemmin kasa teennäisten hymyjen koristamia ritalinhilpeitä lauluesityksiä joissa lyriikat koostuvat sanoista happy, god, love, god, miracle ja god. Välillä niitä sekoitetaan.
Lapset laulavat kuinka ihanaa on tehdä yhdessä maatilan töitä, kuinka ihanaa on kun perheessä on vauva, kuinka ihanaa on kun Jumala tietää miksi linnut lentävät etelään, kuinka ihanaa on antaa rakkautta ja saada sitä, kuinka ihanaa on olla kiltti, etc. Lapset pukeutuvat stereotyyppisiksi ranskalaisiksi baskereineen ja raitapaitoineen. Lapset ovat marinonettinukkeja (ironista). Lapset ovat lehmipoikia. Lapset ovat kissoja.

Let's be Friends on - vaikka sitä ei erikseen missään mainitakaan - kristillistä propagandaa, jossa näennäinen ajatus voi toki olla vain opettaa lapsille käytöstapoja, yhteistyön merkitystä sun muuta hyvää, mutta kun näet tyhjillä silmillä varustetut kirottujen lapset Stepfordin jähmettyneillä hymyillä
ja jokaisessa laulussa (puolen tunnin kasetissa niitä on aika sikana, kun keskipituus on jossain juuri ja juuri kahden minuutin kohdalla) Jumala liittyy jotenkin asiaan. Jolloin kun laulussa kerrotaan, että syödessä tulee olla hiljaa ja hypnotisoidut lapset kuulevat, että koska Jumala haluaa niin, niin sori vain, silloin ollaan yhtä huteralla pinnalla kuin kyttien kivittämisessä rauhan vuoksi ja pyörätelineen heittämisessä kaupan ikkunaan koska vastustetaan... ilmeisesti järjen käyttöä.

Ehdottomasti kipein kappale on "do it because daddy says so", sillä tuossa hittiviisussa nonstophymyilevä pikkutyttö haluaisi viettää aikaa isänsä kanssa, mutta jos isällä ei ole aikaa, niin se on maailman paras juttu, koska pitää aina tehdä kuten isä haluaa. Eli, ole hiljaa kun minä teen töitä.

Minä kävin penskana kristillisessä iltapäiväkerhossa, teetuvassa, jossa luettiin raamattua ja jos emme lukeneet, niin sitä luettiin meille. Tosin me lapset vain enimmäkseen joimme teetä ja piirsimme pommikoneita. Mutta kuitenkin, kun olet siinä viisi- tai kuusivuotias, ei voi olla hyväksi altistaa ketään sen ikäistä vaikutuksille altista ihmistä omille uskomuksille. Ainakaan ilman muuta perustelua kuin koska minä sanon. Varsinkin kun tuo teetupakaan ei markkinoinut itseään mitenkään uskontopainotteisena ja kun asia selvisi, niin minun vanhempani ottivat minut pois sieltä. Kuten kuulemma muutaman muunkin lapsen vanhemmat tekivät. Sinänsä en uskoa itse kristillisen teeman olleen se vanhempia suututtanut asia, vaan se että kyseinen seikka pimitettiin. On aivan sama kuinka hyvästä asiasta on kyse, jos se toteutetaan aivopesuna.

Tässä tarvttaisiin Marion Cobrettia, sillä Let's be Friends on sairaus. Ja jos ette usko, niin laitan tähän yhteyteen yhden kasetilla olleista pesuohjelmista.

Ainoa miten tämä vaikuttaa lapsiin, on tekemällä heistä tahdottomia robotteja jotka pistävät kaiken, siis kaiken Jumalan varaan. Ja Kiddie Viddie saa maksun siitä.

Tähdet: do it because daddy says so

4 kommenttia:

corum81 kirjoitti...

Nyt osui genre kohdilleen. Videon perusteella - fucking creeeepy!

...noir kirjoitti...

Arvasin että pidät.

Tuoppi kirjoitti...

Scariest shit ever.

...noir kirjoitti...

"Look at me, Damien! It's all for you."