sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Katit (Lucy & Lionel, ?)

Hemmotellut kissanpennut Lucy ja Lionel viedään omistajansa rouva McDonaldin ajatuksena telmimään maaseudulle, eli lomalle  Acapulcossa sijaitsevalle loistohuvilalle, jossa ulkovessa on vain kaukaista painajaista. Lionel haluaa chillata laatukirjallisuuden parissa, kun taas Lucyn mielessä on kaupungin pistäminen hyrskyn myrskyn. Kissakaappari joka ei ole Ted Levine vie Lucyn ja heittää kellariinsa, josta ei ole mahdollista paeta edes ajatuksissa.
Lucy pakenee takapuoleen purevan vankikollegansa Charlien kanssa ja he lähtevät matkalle kohti lomapaikkaansa, mutta rouva McDonald on jo lähtenyt takaisin kotiinsa San Franciscoon. Joten kissojen kävelystä tulee hiemana aiottua pidempi, jolloin hemmoteltu Lucy oppii, että joskus pitää liata tassut ja tappaa oma ruoka.

Katit on ruma kuin synti, kuva liikkuu kuin täi tervassa ja ääni saa Reganin kuulostamaan herttaiselta tytöltä (kissojen naukuminen on ilmeisesti tehty sahaamalla keuhokovaivaista kissaa kahti). Mutta hei, se on Dingo Picturesin elokuva, joten niin sen kuuluukin olla. Olisi suorastaan synti ja häpeä jos kuva ei leikkaantuisi vasemmalta kesken.
Olen vieläpä takuuvarma, että välillä se vasemmalla näkyvä tausta on osa pyötää jolla piirrospaperit (-kalvot?) ovat lojuneet kun kamera synnyttää sen tarkoitetun liikkeen.
Niin ja mitä hittoa?
Tällä kertaa vielä erityisenä plussana se, että normaalin kehnon kuvanlaadun koristeena ovat ääriviivojen haamumaisuus (eli kuva näkyy tavallaan kahtena, mutta toinen osa sellaisessa Predatorin stealthmoodissa)
ja kuvassa on jatkuvasti samanlaisia "sähköistyneitä" viiruja jollaisia näkee videokasettien pysäytyskuvan aikana. Jälkimmäinen saakin uskomaan, että Katit on siirretty vhs:ltä. Joka sekin oli varmaan kopio.

Miksi se on Lucy & Lionel, kun Lionel on tässä yhtä läsnä kuin hiukset Persis Khambattan päässä. Siis Star Trekissa, ei muulloin.

Tällä kertaa näköjään vihjaistiin Disneyn Aristokattien suuntaan, mutta kuten juonikuvauksesta huomasitte niin se yhteneväisyys jää kannessa esiintyvään imitointiin.

Tähdet: ~ (tai *****)

Ei kommentteja: