maanantai 15. huhtikuuta 2013

Movie monday: my hero

"Kuka on sinun lempisankarisi?"

Olen käyttänyt tätä samaa elokuvaa ja sen päähahmoa vastauksena ainakin kerran aiemmin, mahdollisesti useamminkin, mutta kun se vaan on niin hiton sopiva.
Eli yksi sankari joka ei ehkä ole ylitse muiden, mutta on ainakin kovin lähellä sitä, on Remo Williams.

Kuolleeksi lavastettu kyttä joka pakotetaan salaisen järjestön kouluttamaksi maailmanpelastajaksi, joka sitten sytyttää tulen hieromalla sormiaan, räjäyttää samoilla sormilla sydämen, väistelee luoteja ja juoksee vetten päällä estämään milloin mitäkin mielipuolta tekemästä pahojaan. Aivan loistavaa!
Ja toisin kuin esimerkiksi James Bond, joka ei siis tietääkseni osannut juosta veden yllä, niin Remo ei ole kaikista ylivoimaisista kyvyistään huolimatta kovinkaan sulavapuheinen naistenmies joka pukeutuu kuin Dressmannin mallinukke, vaan on sosiaalisesti kömpelö, jopa moukkamainen ääliö, joka kuitenkin aina lopulta selviytyy voittajaksi.

Tässä kuvassa Remo onnittelee veljeään perheenlisäyksen johdosta.

Kun vielä elokuvaversiossa hahmoa esittää sopivan karun näköinen Fred Ward, niin siinä missä sankarin ehkä olettaa olevan jotain unelmatehtaan superrotua, niin Ward Remo Williamsina saa uskomaan, että kenties minäkin voin joskus olla henkilö jota olympialaisissa pyydetään sitomaan kädet selän taakse, jotta en liian ylivoimaisesi voittaisi jokaista urheilulajia johon osallistun.

Remo Williams: The Adventure Begins on elokuva joka saa joka katselukerralla mielialan valaistumaan, joten Remo on erinomainen masennusluolasta pelastava sankari. Nytkin minun tekee mieleni katsoa tuo elokuva, joten jos sallinette, niin pistän levyn pyörimään hieman niin kuin Dead or Aliven biisin.

Remo Williams: You know, Chiun, there are times when I really like you.
Chiun: Of course. I am Chiun.
Remo Williams: And there are times when I could really kill you.
Chiun: Good. We will practice that after dinner.

Ei kommentteja: