sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Giving it up (1999)

Mikäköhän ihmeen raakakopio on tälle levylle laitettu, kun kuvassa on todella paljon naarmuja ja roskaa, väri- ja valosävyt heittelevät kohtauksista toisiin ja välillä itse kohtauksen aikanakin, kuvakulmien vaihtelu aiheuttaa leikkauksessa välähtelyä ja kaiken lisäksi kelan vaihtomerkki näkyy silmiinpistävästi keskellä elokuvaa.

Mainostoimiston panokone Ralph (Mark Feuerstein) tekee menestyviä seksipainotteisia mainoksia, kunnes firmaan astelee tunteista puhuva kollega Elizabeth (Amy Redford) ja tottakai he rakastuvat toisiinsa, minkä vuoksi edellinen koettaa päästä eroon lihallisista himoistaan selibaatin kautta. Ja koska näissä tarinoissa aina, siis aina se seksistä tunteiden sijaan puhuva on väärässä, niinpä Ralph vaihtaa ns. pinnallisten mainosten teon lastenkirjojen väsäämiseen ja me kaikki olemme oppineet merkittävän läksyn.

Muistatteko sellaisen John Hartnettin ja Shannyn Sossamonin kehnon selibaattikomedian kuin 40 Päivää ja 40 Yötä? No, tämä on kuin hieman rujompi versio siitä. Tai pikemminkin se on valmistusvuotensa vuoksi massaystävällisempi versio tästä.
Molemmissa kauniit ihmiset puhuvat siitä kuinka ulkonäkö ei ole tärkeintä ja sitten he poseeraavat kuin catwalkilla ja seksi on pahasta oikean rakkauden rinnalla, mutta tietenkin molemmat haluvat höylätä toisiaan. Vitseissä seksistä kieltäytyvä kohtaa heti himokkaita vastakappaleita ja jossain seksiaddiktien ryhmässä kaikki ovat halukkaita vasaroimaan mahdollisimman kinkyina (ei Friedman).
Kumpikaan elokuva ei naurata, että siinä mielessäkin ne ovat samanlaisia.

Tällä sentään on nolostuttavan huono vaihtoehtoinen nimi: No Sex 4 U.
Ihme ettei sentään

Tähdet: *
Giving it up

Ei kommentteja: