perjantai 28. tammikuuta 2011

Cindy Crawford: The Next Challenge Workout (1993)

Elokuvataiteen lyhyestä historiasta löytyy useita sielua ja henkeä rikastuttaneita teoksia, mutta tietenkään Cindy Crawfordin jumppavideo ei siihen joukkoon lukeudu.
Vaikka täytyyhän tämän Crawfordin jumppatuokion olla nerokkuuden multihuipentuma kun kerran mukana on fitness expert Radu ja sehän kuulostaa melkein samalta kuin love guru. Öö, mitä?


Aluksi katsojaa muistutetaan ottamaan yhteyttä lääkäriin ennen kuin aloittaa tämänkään jumppaohjeistuksen mukaisia toimintoja.
Seuraavaksi itse Crawford turisee kameralle siitä kuinka ensimmäinen (jota en ole nähnyt) Workout-video sai suuren suosion ja ihmiset supattivat kuinka se nosti itsetuntoa kunnon ohella, joten Next oli seuraavana vuorossa. Tärkeintä on pitää hauskaa.
Crawford kertoo kuinka ei haittaa vaikka ei pysyisi neidin (hän ei tainnut olla vielä tuolloin naimisissa, tai sitten oli) tahdissa ja että mukana jumppaava tarvitsee avukseen kaikenlaista krääsää käsipainoista tuoliin.
Sitten Crawford venyttelee lähikuvissa, kaukokuvissa, tuplakuvissa, aavikolla, studiossa ja oletettavasti se on tuo Radu joka pulisee päälle, että nosta käsi sinne laske käsi tänne. Kuvan taustalla näkyy välillä joku heppu tsemppaamassa ja hän juuri lienee Radu. Hitto! Radu näyttää olevan huonommassa kunnossa kuin minä ja se lähentelee jo rigor mortista.
Taustamusiikkina soi mm. The Belovedin Sweet Harmony, joten poppivalinnat ovat mainioita.
Nostetaan jalkaa, lasketaan jalkaa, astutaan eteen, astutaan taakse ja kohta onkin 70 minuuttia kulunut.


Kasetin mukana seuraa paperimuotoinen jumppaopas joka päätyi samantien paperinkeräykseen, sillä minä halusin vain katsella kuinka kaunis nainen venyttelee en tulla kuntoon.


Visuaalisesti studio-osuus on hiukan masentavan näköistä, sillä jostain syystä taustakankaan edessä olevaa Crawfordia on kuvattu siten, että näytetään selvästi paikan olevan lavastettu jonnekin mikä-lie--romuvarastoon ja se saa tilan vaikuttamaan turhan masentavan kolkolta. Kun taas aavikolla tuulikoneen hulmuttavin hiuksin heiluva Crawford luo mieleen ajatuksen jostain shampoomainoksesta, mutta samalla se tilanne on täysin vain sitä kuvaava ja täten epäaitoudessaan aidompi, jos siinä nyt on mitään järjen hiventä.

Alun varoituksista huolimatta tämä ei ole mitenkään extremejumppaa, vaan pääosin aika tuttua venyttelyä ja paikallaan hyppimistä, ja sellaisenaan siis helposti lähestyttävää. Joten jos Crawfordin jumppavideota haluaa katsella muutoinkin kuin sporttiliivien vuoksi, niin varmasti tästä saa aikaiseksi mukavan liikehdintätuokion.

Tähdet: **
Cindy Crawford: The Next Challenge Workout

...NOIR

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mä olen anteeks vanteeks vaan jumpannut tän parissa nuorena...

...noir kirjoitti...

Saatte anteeksi. (Perään hymynaama joka näyttää iskevän silmää, siten miten se vain onkaan mahdollista.)