lauantai 2. maaliskuuta 2013

The Power Within (1995)

On jotenkin hauskaa, että vielä päälle viikko sitten nimi Ted Jan Roberts ei sanonut minulle yhtikäs mitään ja vaikka herran filmografiaa katsellessani olinkin nähnyt elokuvan Milk ja sen Pulmuset-sarjan  jakson jossa hän vieraili, niin niistäkään en nimeä saati kasvoja muistanut. Ja nyt puhtaan sattuman oikusta kokoelmani kasvoi kerralla kolmella hänen elokuvallaan, sillä tämän The Power Withinin ohella tuossa aiemmin läpi käymässäni Kidz Movies-kokoelmassa on kaksi hänen tuotostaan (Magic Kid ja Hollywood Safari). Ja jostain syystä kaikissa niissä on pitkät osuudet joissa mainostetaan Universal-studioita. Tässä The Power Withinissa hänen hahmonsa sentään työskentelee siellä hot dogien myyjänä, mutta siitäkin huolimatta kaikissa näissä elokuvissa pysäytetään juonenkuljetus kuin mainoskatkolle ja siirrytään pitkään esittelyvideomaiseen pätkään jossa hymyilevät ihmiset nautiskelevat Universal-kierroksen iloista. No, väliäkö tuolla.
Ja onko se hyvä juttu, että kokoelmissani on nyt kolme Ted Jan Robertsin elokuvaa? No, samalla tavalla kuin se juuri saamani Discshopin paketti, jossa tilaamani blurayt olivat muuntuneet dvd:iksi. Kakkia kenties, mutta pidän ne silti.

Hmm, nuori itsestään epävarma poika ihastuu tyttöön jolla on väkivaltainen ex-poikaystävä ja sitten tuo nuori poika tapaa vanhemman aasialaismiehen joka opettaa hänelle taistelutaitoja. Ääh, pelkkää sattumaa. Mutta hei, eikös tuo ole ensimmäisen Karate Kidin huligaani, William Zabka joka näyttelee tässä elokuvassa pahista ja jonka Ted Jan Robertsin esittämä epävarma nuorukainen kohtaa väkivallan puitteissa.

No ei The Power Within niin suora kopio Karate Kidista ole kuin voisi luulla, mutta hyvin samankaltaisesta nuoren ihmisen omien sisäisten voimavarojen valjastamisesta on kyse ja samalla tavalla se oma sisäinen voima purkautuu jalkapohjien kautta vastustajan naamaan.

Ilkeä, limaiselta näyttävä ja samalla tavalla naurava mestarivaras Raymond Vonn (William Zabka) varastaa museosta muinaisen voimasormuksen, joka nimensä mukaisesta tekee omistajastaan voimakkaamman. Niin ja sen avulla voi harrastaa teleportaatiota.
Vonn haluaa sormuksen kaksoiskappaleen, joka mystisen sormuksen suojelijan (Gerald Okamura) kautta päätyy epävarmalle ja kömpelölle Stanille (Ted Jan Roberts). Hetkinen! Mystisista voimasormuksista joissa on taikavoimaa tulee tietenkin mieleen kaikenlaiset muut vastaavat helyt ja kun vielä katsoo Zabkan hahmoa, sekä miettii elokuvan hiukan koomista kungfuilua, niin kyseessähän on ilmiselvästi Jackie Chan Adventures. Siis jos harrastetaan aikamatkailua varastamaan ideat tulevaisuudesta, joka nyt on menneisyydessä.
Eli tämä elokuva on kuin yhdistäisi Karate Kidin tuohon Jackien Chanin animaatiosarjaan.
No kuitenkin, Stan hakkaa vastustajat (joista yhdellä on Pink Floyd-paita) ja oppii, että todellinen voima tulee sormuksen sijaan sydämestä. Sen avulla pokataan koulun hotein tyttö.

Löysä, lapsellinen nuorten naamaanpotkimiselokuva, jossa potkut ohittavat viholliset metrin päästä ja uskottavuus on muutoinkin koko elokuvassa nollaluokkaa. Puunaamoja ja puujalkoja, mutta mukana on Gerald Okamura ja katsokaa nyt tätä tyyppiä.
Supercool!

Hänhän on tuttu monista Andy Sidariksen elokuvista ja lukuisista B-sarjan kungfuilupätkistä, joten uskonkin monien (lajityyppifanien) tunnistavan miehen kasvot.
Siis jos ovat ne edes kertaalleen nähnyt, sillä ei tuon näköistä heppua voi unohtaa.

Tähdet: *
The Power Within

3 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Tämä löytyy meikäläiseltäkin ja kertaalleen yritin sitä katsoakin, mutta nukahdin kesken kaiken. Mitään en näköjään menettänyt....

...noir kirjoitti...

Paitsi tylsyyttä

Tuoppi kirjoitti...

Heh, tylsyyttä minulla on ennestään jo ihan riittäämiin asti, joten siinä mielessä ei haitanne yhtään :D