maanantai 30. marraskuuta 2015

Scarecrow (2013)

Pari nuorta menee vuotamaan verta väärässä paikassa ja he tulevat herättäneeksi minkä lie muinaisen demonin tai jotain, joka sitten haluaa pilkkoa enemmänkin nuorisoa. Siihen tarjoutuukin mahdollisuus kun isällinen opettaja vie jonkinlaiset tarkkailuluokan oppilaat keskellä ei-mitään, jotta he voivat oppia siellä vastuun ottamista noutamalla keskeltä peltoa (jossa on kuulemma tapettu vasta 30 henkilöä) creepyn variksenpelättimen, viedäkseen sen keskellä ei-mitään olevaan kotikyläänsä. Onhan sentään alkamaisillaan vuotuinen variksenpelätinjuhla. Mukana on bitchia, douchebagia, herkkää piirtäjäpoikaa, herkkää keijutyttöä, opettajan ex-tyttöystävää, opettajan ex-parasta kaveria ja ehkä yksi tai kaksi muuta persoonavapaata hapenkuluttajaa. Sitten maissipellossa iskee... HIRVIÖ! Joka ei ole mikään variksenpelätin, eikä tässä variksenpelättimet liity elokuvaan millään tavalla. Sellainen toki on siellä pellon keskellä, mutta hei, on tien reunassa autokin, mutta ei elokuvan nimi silti ole Car.
Supernatural?

Rutiini hirviö-/teinikauhua (vrt. Jeepers Creepers) ja...
.
..
...
no, siinä se nyt sitten olikin.

Ei kun on minulla vielä jotain: pidän jopa tälläiselle liukuhihnamaiselle kauhistelulle typeränä sitä, että kun hyvin nopeasti mennään niihin hirviöhyökkäyksiin, niin jostain syystä sitä silti koetetaan pitää monsteria näkymättömissä, aivan kuin olennon ulkomuoto olisi sitten paljastuessaan kovakin yllätys, mutta silti vaikka kukaan ei muka näe mikä se hirviö on, onnistuu porukan piirtäjäpoika tekemään siitä luomia ja ties mitä näppylöitä myöten täydellisen piirroksen. Ja tämä piilossa pitäminen on aivan turhaa, kun elokuva menee niihin monsterimeininkeihin nopeammin kuin sen ehtii edes dvd:n koneeseen pistämään, ettei kyse kuitenkaan ole mistään hienovaraisesta hiiviskelystä ja jännityksen kasvattamisesta. Syy siihen minimaaliseksi jäävään piilotteluun taitaa johtua vain siitä, että monsteri on toteutettu mitenkäs muuten kuin tietokone-efektinä ja jollain viiden taalan budjetilla sitä ei varmaan ollut varaa näyttää heti kun haluttiin. Eikä sitä olisi tarvinut edes tehdä kompuutterilla, kun näköjään pelkkä repaleinen jätesäkki olisi ajanut saman asian.

Tähdet: **
Scarecrow

5 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Seuraava kommenttini ei liity mitenkään arvostelusi kohteena olleeseen elokuvaan, mutta vähät minä siitä, sillä nyt olis leffaa taasen tarjolla. Minulta kun löytyy tuplana Teräskehä 2:sta dvd:nä, joten jos haluat sellaisen, niin saat sen.

...noir kirjoitti...

Joo, pistä tulemaan vain.

Tuoppi kirjoitti...

Ookoo, tarkistan sen kunnon ja koitan laittaa sen tulemaan vielä tämän viikon aikana. Torstaina... ehkä.

Waltsu kirjoitti...

Movie: The Movie: 2V

...noir kirjoitti...

Yhtyeet The The ja Talk Talk