torstai 26. marraskuuta 2015

Kirjasto

Järjestelin tuossa hieman ankkakirjastoani uuteen uskoon ja tulin tuumineeksi, että se voisi olla aika hieman päivittää aiempia kokoelmaesittelyjäni. Ainakin mitä tulee dvd-/blu- ja ankkakokoelman suhteen.
Cd:t, videokasetit, lehdet sun muut saavat jäädä väliin, vaikka niitä näkyy väkisinkin osan ollessa samoissa tiloissa kuvattujen kanssa. Mutta joo, tälläinen on dvd- ja ankkakokoelmani tällä haavaa. Ankkapuolella vain William Van Horn on roskaa, mutta elokuvapuolelta sellaista löytyy enemmänkin, sillä kuka hitto muka iloitsee omistaessaan Underworldin taikka Death Proofin.
Samalla voisin hieman koettaa selittää logiikkaani järjestelyissäni. Tai no, en varsinaisesti selittää miksi, vaan kertoa että näin se nyt vaan on.

Vasemmalla olevat kaksi päällekkäistä pienhyllyä sisältävät tieteiselokuvat (ja -sarjat) niin kuin miten minä ne sellaisiksi luokittelen. Ja koska haluan mieluusti pitää elokuvasarjat ja toisiinsa linkittyvät teokset yhdessä, niin Robocopien jälkeen tulee ensimmäisen remake sekä tv-sarjaa. Samoin Dyynit elokuvasta minisarjoihin ovat yhdessä, kaikenlaiset Star Trekit ja näin pois päin.
Seuraava hylly (pois lukien päällä olevat kirjat) koostuu kauhusta. Sielläkin harrastetaan sitä, että Scannersit yhdessä, etc. Lisäksi pyrin pitämään ns. eläinkauhut peräkkäin, Stephen Kingit, vampyyrit ja zombiet myös.
Tämän jälkeinen hylly kokonaisuudessaan ja sitä seuraava hylly ylhäältä tuohon musiikkisoittimeen saakka koostuu toiminnasta, jännityksestä ja seikkailusta. Täältä löytyy hieman enemmän hajontaa edellisiin nähden, sillä pidän esimerkiksi kaikki Clint Eastwoodit (näyttelemät, ohjaamat), Stallonet, Van Dammet yhdessä, vaikka varsinkin nimistä ensimmäisen kohdalla lajityypityksiä löytyy paljon muualtakin kuin toiminnasta. Mutta kun Clint-leffojakin siellä on 45 kappaletta niin en todellakaan halua levitellä niitä sinne sun tänne. Lisäksi koska tahdon pitää myös Batmanit ja Teräsmiehet yhdessä, löytyy joukosta animaatiota, dokkaria, etc. Ja onhan se nyt helppoa, että jos tulee väkisin ovesta läpi ja huutaa että missä saakelissa on sun Lorenzo Lamasit!?, niin löydän ne tuolta Highlandereiden ja Marine-leffojen välistä. Huh, taas yksi ongelma ratkaistu.
Siitä musiikkisoittimen (nyt soi Pink Floyd - Dark Side of the Moon) kohdalta alaspäin löytyy komediaelokuvat ja ylhäältä löytyvän kaiuttimen oikealta puolelta puolestaan komedia-tv-sarjat.
Sitten siinä on jotain audiolevyjä.

Animaatiot, joita ovat kaksi ylintä riviä ja kolmannen rivin vasen lokero. Sen perässä draamaa ja alimmaisista lokeroista löytyvät sotaleffat ja westernit.
Niin ja nuo cd:t ovat elokuvamusiikkia.


Dokkarit ja musiikkidvd:t


Aku Ankan taskukirjat, Roope-sedät ja muutenkin pokkaripuolen ankkakirjallisuutta.


Aku Ankka-lehdet, albumit, isokokoiset kirjat.
Vasemmalla olevassa lehtitelineessä myös pelkkää ankkaa.

5 kommenttia:

Sini kirjoitti...

Herranjestas :D siinä on hyllyä ja leffaa kerrakseen!

Waltsu kirjoitti...

Oletko vuokrannut entisen K-Supermarketin myymälän asunnoksesi? Tuollaiset tilat!? ;)

...noir kirjoitti...

Ja lisää tulee ennen kuin ehtii edelliset katsomaan.

Occo kirjoitti...

Kunnioitusta herättävä varasto.

...noir kirjoitti...

Minä teen sille aina kunniaa kun astun huoneeseen.