tiistai 30. kesäkuuta 2015

Loch Ness Terror (Beyond Loch Ness, 2008)

Loch Nessin hirviö on löytynyt ja nyt se söi löytäjänsä. Mitäs menitte kopeloimaan sen munia.
No, se oli 30 vuotta sitten ja sittemmin Nessie on elänyt hiljaiseloa, vaikka James (Brian Krause) onkin isänsä järvihirviölle menettäneenä omistanut elämänsä tuon kuluneen poloisen vesimonsterin metsästykselle. Mitä? Ei Nell, vaan Ness. Nell on jopa Jamesille aivan liian vaarallinen peto saalistettavaksi. Katsokaa nyt:
"Chicka, chicka, chickabee. T'ee an me an t'ee an me. Ressa, ressa, ressa me. Chicka, chicka, chickabee."
Klingoniakos se Nell puhuu.
Mutta Nessie ei enää chillailekaan skotlannissa, vaan on siirtänyt vetisen tomumajansa kanukkien ihmeelliseen maahan ja vaikka se yksi tyyppi joka näytteli Da Vincin murhatutkimuksissa (muistan kyllä nimenkin ulkoa) koettaakin vakuutella paikallisia järvessä asustelevasta hirviöstä niin se ei estä häntä joutumasta syödyksi ja jäämästä epäuskottavaksi. James tietää paremmin ja siksi hän on täällä. Seuranaan Jamesilla nesstaistossa ovat se tyypillinen duunariluokan teinipoika joka on fiksumpi kuin alueen rellestävät rikkaat venenuoret, tuon pojan kunnollinen yksihuoltajaäitipoliisi joka voi kohta lukea ansioluetteloonsa myös Jamesin tyttöystävyyden ja Richard Dean Andersonin ex-pomo.
Mutta myöskään Ness ei ole yksin. Hänellä ovat juniorinsa mukana ja niin voi taistelu maailman herruudesta alkaa. Excelsior!
Damn you Stan Lee!

Tavanomainen scifikanavan halpiselokuva joka sisältää pakollisen määrän tyhmiä ihmisiä ja kehnoja erikoistehosteita. Itse Ness on mainion typerän näköinen ilmestys (vaikuttaen olevan Jar Jar Binksille sukua, jota ei ehkä tule normaalisti laskea plussaksi)
ja hetket jolloin vesihirviöt iskevät onnistuvat tekemään Loch Ness Terrorista mainion naurettavaa roskaa. Muulloin se on vain roskaa.
Nyttemmin minua on alkanut hieman ärsyttämään se miten Asylum sun muut SYFYlle elokuvansa tuottavat tekevät ne tietoisesti muka itseironiseksi roskaksi, joka johtaa sellaisiin laskemoituihin tapauksiin kuin Sharknadot ja vaikka nekin ovat varsin hauskaa katseltavaa niin parhaimmillaan nämä tälläiset ovat kuitenkin silloin kun niistä pystyy aistimaan sen ettei todellakaan ollut tarkoituksenomaista olla koomisesti huono, vaan se oli vääjäämätön tulos koska tekijöiden lahjakkuus ei yltänyt edes viikkorahabudjetin tasolle. Tämä Loch Ness Terror vaikuttaa osittain siltä, että nyt koetetaan olla tahallisesti hauskoja kun Brian Krausen esittämä sankari on olevinaan jonkinlainen kryptozoologiversio Indiana Jonesista (ts. muka cool lierihattusänkinaama jolla on leuka) ja mukana on esimerkiksi kohtaus jossa Nessien lapsoset piirittävät teinipojan joka aikoo haastaa ne pugilismin pauloihin, mutta kenties yllättäen elokuva ei kuitenkaan esitä asioitaan silmää iskien, vaikka vaikuttaakin siltä että käsikirjoitus vinkkaa kyseessä olevan tietoista koomista roskaa. Näin ollen luulenkin, että kukaan ei kertonut esimerkiksi Krauselle elokuvan olevan shittiä ja siksipä hän ei esitä rooliaan liioitellut jäykästi saati sitten naama virneessä, vaan pelkästään ponnettomasti kuin väsähtänyt ilmapallo. Tämä että ilmiselvistä merkeistä huolimatta ei mennä sille tielle jossa ollaan muka tahallisesti nokkelan huvittavia taikka aivan liian ryppyotsaisia ja juuri siksi hauskoja, on johtanut siihen ettei Loch Ness Terror ole lupauksistaan huolimatta tarpeeksi huono ollakseen siksi suositeltavaa kakkanautintoa. Mutta totta maar se on huono.
Huono.
Parasta onkin siis vain katsoa kohtaukset joissa Ness syö ihmisiä ja välttää muita osia elokuvasta.

Tähdet: *
Loch Ness Terror

5 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Tämän lisukkeeksi sopii oivallisesti tuotos, joka kulkee nimikkeellä The Evil Beneath Loch Ness. Sekin kun on olevinaan elokuva...

...noir kirjoitti...

Ylärivi, toinen oikealta

...noir kirjoitti...

Aluksi ajatuksena olikin pistää se Loch Ness Terrorin perään, mutta nyt mieli vetää ajatukseen pyhittää heinäkuu aasialaiselle elokuvalle.

Graduated Cylinder kirjoitti...

Sitten on lisäksi koko perheen näkemys aiheesta: Vesihevonen legenda syvyyksistä

...noir kirjoitti...

Se onkin ihan mainio leffa, vaikka siinä ei olekaan Ted Dansonia.