keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Cyber-tracker (1994)

Sinä ja minä olemme kiinnostuneita tulevasta, koska siellä me vietämme tulevaisuutemme, mutta emme haluaisi jos Cyber-tracker sitä edustaa. Ja tulevaisuuttahan tässä eletään, joten kaikki näyttää täsmälleen samalta kuin nyt, mitä nyt on hieman enemmän savukoneita käytössä, värivalot ovat sumuisia ja poliiseina toimivat kaljut nahkatyypit (tai okei, niitä on vain yksi heppu joka näyttelee kaikkia) jotka puhuvat sillä perinteisellä pätkivällä sähköisellä robottiäänellä. No mutta hei, nehän ovatkin robotteja ja se paljastuu viimeistään kun kamera osoittaa heidän näkevän maailman suurinpiirtein samanlaisena kuin miltä Shadowgate näyttää.
Kaikki eivät ymmärrettävästi arvosta poliisioikeuksien antamista roboteille, etenkään siksi, että ne jankkaavat koko ajan samaa puuduttavasti ylikirjoitettua repliikkiä: "you have been found guilty by the united states computerized juridical system. You are to be executed now!" Niin joo, varmaan se heti perään suoritettu teloitus on myös omiaan aiheuttamaan pelkotiloja kansalaisissa. Huh onneksi sentään tavalliset henkivartijat ovat vielä normaaleja liipasinherkkiä ja hakkaa ennen kyselyä-ihmisiä, muutoinhan tässä voisi tuntea olonsa uhatuksi. Kiva on myös, että ihmisoikeuksien puolustajat-niminen järjestö aiheuttaa omakätisesti taatusti enemmän viattomia kuolonuhreja kuin Michaelit Ironside ja Jackson yhteensä.
Kun ilkeän senaattorin henkivartija Eric (Don Wilson) huomaa, että senaattori on ilkeä, lähettää ilkeä senaattori Cyber-trackerbotin Ericin perään, jotta hän  ei voisi paljastaa muille senaatorin ilkeyttä. Seuraa...
no, aika pitkälle tylsyyttä, sillä tappelukohtaukset ovat laimeita, takaa-ajot eivät todellakaan yllä jäniksen ja kilpikonnan tasolle, musiikki on syntikan lyöntiä nyrkillä ja tekstin ainoa onnistuneisuus on edellä mainittu Cyber-trackerin epäonnistunut puhe. Mutta onneksi jälkimmäistä ajatellen, levyllä on niin pirun heikkolaatuinen ääniraita, ettei puoliakaan tyhmyyksistä kuule, vaan niiden nolostuttavuuteen joutuu luottamaan suomennoksen avustuksella.

Ihan saatanan ruma ja tyhmä elokuva, jossa Don "the Dragon" Wilson näyttelee yhtä hyvin kuin aina ennenkin, joten mieleni tekisi mennä polttamaan hänen autonsa.
Olisi luullut, että näin riemastuttavan rumalla kannella varustettu elokuva edes naurattaisi, mutta edes se Cyber-tracker ei ole tarpeeksi gay verrattuna American Cyborg: Steel Warrioriin.

Parasta elokuvassa on kohtaus jossa ns. tiedenörtti selittää pitkään mitä ja minkälaisia mekaanisia ihmeitä Cyber-trackerit ovat ja toteaa loppukaneettina, että ne ovat "todellisia androideja." 

Tähdet: *
Cyber-tracker

Ei kommentteja: