Adrian Paul näyttää Nemesis Gamessa jonkin verran Godsmackin Sully Ernalta.
Kilttinä opiskelijatyttönä pidetty Sara (Carly Pope) kaipaa elämäänsä hieman jännitystä ja eräänä päivänä neiti saakin sitä, kun koulutoveri Jeremy (Jay Baruchel) antaa Saralle kortin joka sisältää arvoituksen. Kortti on kutsu salaperäiseen peliin nimeltä Suunnitelma ja kun on yhden arvoituksen ratkaissut, johtaa se toiseen jonka ratkaisu johtaa seuraavaan ja näin pois päin. Osallistujat valitaan ilman näkyvää logiikkaa ja jos kilpailija ei ratkaise arvoitusta, koko juttu vain tyssää siihen. Mitään tietoja kilpailun järjestäjästä ei ole ja itse arvoituksetkin vaikuttavat vain satunnailta graffiteilta, tms., ei edes kilpailija itse voi olla varma osallistuneensa mihinkään.
Saran ystävä, eräänlaista popkulttuurikrääsäpuotia pitävä Vern (Adrian Paul) on tuntee Suunnitelma-pelin ja koettaa kääntää Saran päätä pois osallistumisesta, sillä mitä pidemmälle pelissä etenee sitä vaarallisemmaksi meno yltyy. Me saamme lukea lehdistä auto-onnettomuuksista ja hukkumistapauksista, mutta osa niistä onkin ollut todellisuudessa pelin tehtäviä, kuten kaupunkia kuohuttanut tapaus naisesta joka nimenomaan yritti hukuttaa naapurinsa pojan. Mutta uteliaisuus ja mahdollisuus päästä pelissä loppuun ja selvittää mikä on se todellinen "suunnitelma" kiehtoo Saraa ja tottakai siinä samalla voidaan näpäyttää uusiin naimisiin mennyttä poliisi-isää Jeffia (Ian McShane). Miten hän saattoi, olisi vain suosiolla pysynyt leskenä kunnes kuolee itsekin pois happea kuluttumasta.
Suunnitelman kanssa on vain se ongelma, että se on niitä pelejä joihin osallistuttuaan ei voi lopettaa leikkiä kesken ja kohta Vern vedetään Saran seuraksi ratkomaan pulmia, jonka aikana joku tulee kuolemaan.
No voi hemmetti sentään. Se on Vern. Vern on pöpi ja that's it. Game over man, game over!
Siedettävä, mutta todella tylsä, eräänlainen teiniversio David Fincherin Gamesta, tai jotain sinne päin.
Elokuvan arvoitukset ovat heppoisia ja ne työnnetään aika nopeasti syrjään perinteisemmän kuka se murhaaja on-trilleröinnin tieltä. Pelin vaarallisuutta ei onnistuta korostamaan tarpeeksi, jolloin jännitys jää aika laimeaksi. Elokuvan jännittävimmäksi kohtaukseksi melkeinpä nousee se kun Ian McShane ratkoo ristisanatehtävää. Tämä on sääli, sillä tälläinen idea kannattaisi tehdä hitaasti ja harkiten, eikä palkata jotain Roswellin Brendan Fehria sanomaan "woah!" Tälläisen elokuvan tulisi olla ahdistava, ei ummetusta aiheuttava.
Ärsyttävyyttä herättää se, että elokuvassa yksi Suunnitelmaa pelannut kertoo saaneensa tietää pelin ratkaisun, joka on vastaus joka selittää kaiken, siis kaiken mihin voi ikinä keksiä kysymyksen. Mutta sitä ideaa ei esitetä yhtään sen kiinnostavampana kuin maalin kuivumista ja kuitenkin siinä vastauksessa kaikkeen voisi parhaimmillaan olla Aronofskyn Pi:n kaltaista syvyyttä.
Samalla tavalla Suunnitelman riippuvuutta aiheuttavasta olemuksesta annetaan mainioita viitteitä, kun se poika jonka peliä pelannnut nainen koetti hukuttaa innostui itse Suunitelmasta, mutta sekin esitetään erittäin väsyneesti. Koko leffassa on sellaista en mä viitti-fiilistä.
McShanen voisi olettaa olevan elokuvan tukipilari, mutta mies näyttää olevan olevan kiinnostuneempi päiväunista kuin tekemään liukuhihnatyötä vaativampaa suoritusta.
Pope jää pelkäksi murjottavaksi söpöliiniksi ja ei liene ihme ettei Popular tehnyt häntä enempää populaariksi.
Fehrin jokainen repliikki kuulostaa Keanuimitaatiolta "woah!" ja Baruchel oli jostain syystä mukana.
Elokuvan yllättäjä onkin itselleni parhaiten Highlanderin tv-versiosta tuttu Adrian Paul, joka ei nyt mihinkään ihmeisiin Nemesis Gamessa yllä, mutta eipä elokuvaa katsoessa Highlanderin tv-versiokaan tullut mieleeni. Joten mies onnistui poistamaan mieleen T-1000:n sormen lailla porautuneen mielikuvan.
Ei Nemesis Game mikään uloste-elokuva ole, se on vain Beelzebubin tylsä tapaus. Aineksia hyytävään jännäriin on tarjolla, mutta kukaan ei viitsinyt hyödyntää niitä.
Tehkää mielummin ensi kerralla elokuva tästä Nemesiksestä
Ja hei, jos elokuvassa edes kehdataan esittää mahdollisuus kaiken selittävään vastaukseen, niin pitäisi pitää huoli ettei yksi kysymyksistä ole "mikä täällä haisee?" Sillä kaiken selittävänä vastauksena "sun leffas dude" ei ole kovinkaan mieltä ylentävä.
Tähdet: *
Nemesis Game
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti