perjantai 23. marraskuuta 2012

Isän Petos (A Father's Betrayal, 1997)

aka Indefensible: The Truth About Edward Brannigan.

Eikä elokuva kerro ristiinpukeutujasta, vaikka kansitekstistä voikin sellaisen kuvan saada.

Yhteiskunnan arvostettu tukipilari, Matlockiaanisen menestynyt lakimies Ed Brannigan Sr. (Brian Dennehy) raiskaa naisen ja luonnollisestikaan kukaan ei saata uskoa uhrin sanaa, mutta nyt ei väitetä Yhdysvaltojen järjestäneen salaliittoa koska Ed olisi vuotanut salaisia tietoja julkisuuteen. Siispä pikkuhiljaa perhe saa nähdä Edin todellisen luonteeen, joka on sika.

Brian Dennehyn itsensä ohjaama draama vaikuttaa ajoittain hienoiselta egotripiltä, sillä sen verran hiirulaisina muut hahmot esitetään ja niin rehvakkaan äänekkäästi Dennehy itse runnoo muiden yli päästääkseen lausumaan ne vähätkin paremmat ja pidemmät repliikit. Monet kohtaukset ovatkin sellaisia, että Dennehy puhuu ja toinen on hiljaa. Toisaalta hybris on sinänsä perusteltua kun pääosassa kuitenkin on henkilö jonka pitäisi ollakin itserakas, äänekäs ja muiden ylitse kulkeva. Toisaalta ei se tietenkään täysin hyvästäkään ole, koska muiden merkitys jää enemmän tai vähemmän pahvikuvan asemaan.

Rutiinitelevisiodraama, jonka kohdalla oikeastaan mielenkiintoisinta on sen yhdistäminen tosielämän tapauksiin, kuten vaikkapa kaikkiin niihin kyläkauppiaisiin jotka tuntuvat elävän ikuista keski-iän kriisiä ja joiden vessan ikkunasta kerta toisensa jälkeen joku pakenee Brasiliaan.

Tähdet: **
Isän Petos

Ei kommentteja: