sunnuntai 16. elokuuta 2009

Anaconda 3: Offspring (2008)

Kun nyt katson taaksepäin, niin huomaan että olen katsonut viime aikoina liian paljon liian hyviä elokuvia. Osa niistä on ollut suorastaan loistavia.
Mitä ihmettä se tälläinen peli on oikein olevinaan?
Tilannetta on tasapainotettava ja kuka olisikaan parempi keikuttamaan venettä kuin David "looking for freedom" Hasselhoff.

Ensimmäinen Anaconda oli niin uskomattoman huono elokuva, että on elämän suuria mysteerejä miten se elokuva ei tuhonnut kaikkien mukana olleiden uraa... jopa sen huonosti animoidun käärmeen.


Toinen Anaconda oli yllättäen lievästi parempi kuin ensimmäinen, mutta se on hieman kuin jos potkittaisiin naamaan nivusten sijaan. Eli ei hyvä.


Kolmatta Anaconda-elokuvaa pelastamaan on siis hankittu David Hasselhoff, jonka parantava vaikutus sarjaan on kuin betoninen pelastusrengas.


Ilkeä teollisuuspohatta Murdoch (John Rhys-Davies) johtaa mystistä lääkelaitosta jonka laboratorioissa kasvatetaan mutanttianakondaa, ilmeisesti tarkoituksena keksiä jokin mömmö jonka avulla elää kauemmin kuin pitkään. No, tietenkin mutanttikäärme pääsee pakoon ja metsikössä on näköjään toinen odottamassa. Siispä kaksi 20 metristä huonosti animoitua anakondaa aikovat harrastaa haureutta ja pistää ilmoille mutanttivauvakäärmeitä.
Käärmeiden geneettinen manipuloija, tohtori Amanda Hayes (Crystal Allen) lähtee metsästämään käärmeitä apunaan kirjava joukko jonkinlaisia friikkimetsästäjiä.
Mutanttikäärme popsii maajusseja ja metsästäjiä kuin voileipäkeksejä, joten apuun haetaan viinaan menevä supermetsästäjä Hammett (David Hasselhoff.) Eipä hänestä juuri hyötyä ole.
Käärme tappaa ensin lähes kaikki paikalla olevat ja sitten Amanda saakin selville, että Hammett ei olekaan aikeissa lopettaa mutanttikäärmeen maallista vaellusta, vaan Murdoch on palkannut tämän hankkimaan itselleen käärmevauvan joka syntyisi niiden kahden käärmeen luonnollisen rakkauden tuloksena. Hammett räjähtää käärmeiden kera.
Amanda polttelee tutkimuspapereitaan, jotta kukaan ei voisi enää luoda mutanttikäärmeitä. Mutta hänpä ei tiedä että yksi mutanttikäärmevauvoista selvisikin räjähdyksestä ja on nyt matkalla Murdochin luokse.


Jep, kyseessä on surkea elokuva.


Anaconda 3 on hyvin tyypillinen nykyajan Ö-luokan elokuva, jossa on sen hetken huonoimmat näyttelijät ja efektit, ja molempia käytetään kameran edessä aivan liian usein.
Näille elokuville on myös hyvin tavallista, että niihin on saatu mukaan joku entinen stara jonka naama on tuttu, mutta ei ole kallis tuottajille. Nyt kyseessä on tietenkin Hasselhoff, joka on kaukana Ritari Ässästä ja Baywatchista, joissa niissäkään hän ei juuri näyttelijänlahjoja esitellyt. Niillä kuitenkin on popkulttuuriarvoa, jota Anacondalla ei ole.


Jostain syystä Anaconda kolmosessa on joitakin Predator-viittauksia, jotka eivät todellakaan toimi eduksi tälle elokuvalle.
-Anakondan näkökulmasta kuvattu osuus ei ole ihan lämpökamerakuvaa, mutta sinnepäin ja mukaan tulee vielä Predatorin HRRR-ääntely.
-Toinen tunnistettavin Predator-viittaus on kun Amanda on mudan peitossa, niin anakonda ei ”näe” häntä, samaan tapaan kuin miten Arnold jäi ensimmäiseltä Predatorilta huomaamatta.


Hämmentävintä on kuitenkin se, että tämän elokuvan anakonda murisee. Nielaisiko se leijonan?


Anaconda 3 on siis umpisurkea aivosolujen tappaja, joka toimii hyvänä vastapainona hyville elokuville. On vain muistettava, että kaksi Anacondaa peräkkäin saattaa johtaa mullan alle, joten yhden perään on ehdottomasti katsottava jotain hyvää.


Tähdet: ~
Anaconda 3: Offspring

...NOIR

Ei kommentteja: