sunnuntai 28. elokuuta 2011

King Kong Lives (1986)

Huh, onpas Linda Hamilton näyttänyt erilaiselta Terminatorien välissä, ainakin jos tämän elokuvan kantta uskoo.
Niin ja jos on pienintäkään epäilystä, ettäkö King Kong voisi elää pudottuaan lyijynahkaisena Empire State Buildingista niin lukekaapa tämä lainaus takakannesta: "Kun King Kong ammuttiin alas Empire State Buildingista, ei se kuollutkaan vaan vaipui koomaan."
Siis toistan: "ei se kuollutkaan vaan vaipui koomaan."
Hahaha! Voi Luoja! Ihme ettei sheikki pelastanut häntä.
Eli lähtökohdat ovat hyvät King Kong Livesin suhteen, koska tuon edellisen perusteella kyseessä on mestariteos ja täten voinkin jättää sen suoraan katsomatta, kun uskonhan minä kokeilemattakin että vesi on märkää ja tuli poppaa.
Tosin koska sitä on polttanut näppinsä ja siltansa niin usein, ehkei sitä kuitenkaan ole oppinut mitään, joten hyvät naiset ja herrat siirtykäämme pilaamaan King Kongin tarina.

Ai niin, lienee kai syytä mainita että King Kong Lives on jatko-osa sille vuoden 1976 remakelle, eikä siis alkuperäiselle. Sinänsähän sillä ei tarinallisesti ole suurtakaan eroa, koska molempien lopussa Kong putoaa kuolemaansa, mutta visuaalisessa laadussa eroa on sillä vuoden 1976 on huomattavasti epäuskottavamman näköinen tuotos. Minkä näkee jo tässäkin elokuvassa koska tämän osan aloitus on edellisen osan lopetus ja Jeff Bridges näyttää enemmän King Kongilta kuin King Kong.
Tästä voimmekin siirtyä 10 vuotta eteenpäin ja erääseen tutkimuskeskukseen jossa Amy (Linda Hamilton) johtaa jättimäisen keinosydämen rakennusta,,,, joo, ihan oikeasti,,, joka olisi tarkoitus asentaa Kongin (lähikuvassa se näyttää ihan Kelsey Grammerilta) rintaan herättäkseen tämä vuosien koomastaan. Sydän ei toimi, mutta väliäkö sillä koska Amy itse heti toteaa ettei ongelma alun alkaeenkaan ole Kongin tasaisesti sykkivässä sydämessä. No miksi pirussa sitten teitte sen jättisydämen?
Siirrymme Borneoon jossa jonkinlainen seikkailijahahmo Hank (Brian Kerwin) päättää metsässä ollessaan levähtää hetken, mutta erehtyy makoilemaan toisen jättigorillan kädessä ja kohta juostaan jättigorillaa pakoon, kunnes Hovitot ampuvat puhallusnuolillaan gorillan nukuksiin. Hetkinen, miksi nuo nuolet ovat gorillan rinnassa keihään kokoisia kun sellaisena ne eivät edes mahtuisi Hovitojen puhallusputkiin?
Uusi jättigorilla, joka siis on naispuolinen Lady Kong tuodaan jenkkeihin jotta hän voi toimia verensiirtäjänä King Kongille jolle asennetaan se keinosydän. Siis sama keinosydän josta juuri todettiin ettei se toimi? No väliäkö tuolla kun keinosydän... Mihin kirurgit tarvitsevat vispilöitä? Kermaako he aikovat vatkata Kongin sisällä? No kuitenkin, siis keinosydän asennetaan King Kongiin ja kohta uros aistii jossain hangaarissa säilytettävän Lady Kongin.
Hank koettaa pokata Amyn kertomalla ettei aio pokata häntä ja vaikka ainakin yhden repliikin verran osoitetaan ettei Amy pidä rahanahneesta Hankista, niin romanssihan siinä on syntymässä ja Hank itsekin muuttuu samantien moraalinvartijaksi. Sori vaan, mutta viidakkoseikkailija nimeltä Hank?
Molemmat Kongit pillastuvat tahoillaan ja Kelsey Grammer murtautuu ulos ja sisään vapauttamaan Lady Kongin. Romanttinen musiikki soi kun katseet kohtaavat ja minusta on pirun hauskaa kuinka ihmisiä ja Kongeja kuvataan toistuvasti eri kuvissa ja kaikenlainen kanssakäyminen loistaa poissaolollaan. Kongit pakenevat ja Hank auttaa heitä potkaisemalla jotain kuormurikuskia päähän vaikka en tiedä miksi kun se ei vaikuta mihinkään. No kuitenkin, armeija jahtaa Kongeja pyssyleikkiäkseen ja yhteenlyöttäytyneet Hank ja Amy seuraavat pelastaakseen Kongit.
Jossain kalliovuorilla King koettaa tehdä vaikutusta Ladyyn tarjoamalla käärmettä ja hitto kuinka nämä mittasuhteet heittelevät kun tämän perusteella se käärme olisi ihmisiin verrattuna Anaconda-leffan anacondan kokoinen eikä peruskyyn mittaluokkaa mitä sen on tarkoitus olla. Ja miksei Kingille voitu maskeerata leikkausarpea rintaan.
Hank ja Amy löytävät Kongit ja seuratessaan näiden selkähierontaa innostuvat he itsekin haureuteen ja jos oikein tarkkaan katsot niin Hamiltonin tissit vilahtavat kuvassa. Hei! Kuten hän itsekin sanoi, "mekin olemme kädellisiä."
Armeija tulee ja suihkuttaa Kongien päälle näköjään vain apinoihin tehoavaa nukutuskaasua. Lady Kong saadaan vangituksi, mutta King pakenee pudoten jokeen ja lyöden päänsä niin että hänen oletetaan kuolleen.
Lady Kongin ollessa vankina armeijan "Kädellisten säilytystiloissa" Amy haluaa löytää Kingin jonka ei voi uskoa kuolleen. Kauaa ei kestäkään kunnes King Kong syö jotain kaimaaneja ja tirkistelee ikkunoista sisään. Pikkukylän punaniskat lähtevät yhdistetylle dokaus- ja metsästysretkelle ja saavat haudatuksi Kingin soraan. King Kong riehaantuu, syö punaniskan joka aiheuttaa närästystä ja ennen kuin King astuu ilmiselvän leluauton päälle kaivaa hän hampaiden välistä jäännöspaloja. Armeija lähtee taas tien päälle metsästämään Kingia. Amy ja Hank päättävät auttaa vapauttamalla Lady Kongin, mikä ei nyt ole kovinkaan vaikeaa ottaen huomioon että sotapojat UNOHTIVAT OVEN AUKI! Myös King saapuu paikalle ja sitten mennään porukalla pakoon. Lady Kong kaatuu maatalon päälle koska on raskaana ja King vetää pultit armeijalle Holstin Marsin tahtiin (hitto tätä sävellystä kopioidaan surutta elokuvasta toiseen). Räjäytettyään ensin kaiken, King Kong lyö vielä lopuksi hymyillen ilkeän eversti Nevittin (John Ashton) maan alle, jättäen vain jalat törröttämään kohti taivasta.
Lady Kong puksauttaa ilmoille Baby Kongin, joka ei näytä David Hyde Pierceltä vaan Scott Glennilta. Baby Kong tekee westside-eleen ja King on iloinen mutta kuolee.
Lopuksi Lady ja Baby Kong hengailevat mahdollisti Borneon viidakoissa.

King Kong Lives on niitä elokuvia jotka ovat todellakin niin huonoja, että ovat ovat loistavia. Siispä lopullinen pistemäärä on sekä yksi että viisi tähteä.
Tässä ei ole varmaan kohtaustakaan jossa ei näkisi jotain vikaa ja tahatonta huumoria. Oikeiksi autoiksi tarkoitetut lelut jotka näyttävä leluilta, pienoismallirakennukset jotka näyttävät pienoismalleilta, styroksikivet jotka näyttävät styroksilta, mittasuhteet heittelevät joka kerta kun gorillat tulevat kuvaan, dialogi ja juoni silkkaa on puutaheinää ja gorilloja näyttelevät henkilöt eivät edes yritä luoda illuusiota siitä että olisivat eläimiä. Ja näyttelijöistä erityismaininta pitää antaa Hankia esittävälle Brian Kerwinille joka oli jopa tämänkaltaiselle elokuvalle niin uskomattoman masentava, että taisin kuolla pariinkiin otteeseen elokuvan aikana.
Riittää oikeastaan kun katsoo elokuvan kantta, niin se kertoo jo kaiken sisällöstä. Ihan järjetöntä roskaa, mutta ah niin kovin hauskaa.

Tähdet: *
King Kong Lives


6 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Karvaisen oloinen Linda Hamilton :D

...noir kirjoitti...

Joko nerokasta maskeerausta, taikka really bad hair day

Tuoppi kirjoitti...

Vai olisiko niin, että Linda yritti tuon kuvan avulla saada Beastin roolin vuotta myöhemmin päivänvalon nähneessä Beauty and the Beast sarjassa? :D

http://www.imdb.com/title/tt0092319/

...noir kirjoitti...

Ei kun se Beast on Ron Perlman, mutta ihan ymmärrettävä erehdys.

Tuoppi kirjoitti...

Ai niin joo... :D Niinhän se olikin...

...noir kirjoitti...

Tuohon sarjaan liittyen Star Trek: Nemesin tarjoaa sellaisen nippelitiedon, että ystävykset Jonathan Frakes ja Ron Perlman olivat olleet samana päivänä koe-esiintymisessä ja tulleet sitten innosta puhkuen kertomaan toisilleen omaavansa hyviä uutisia ja kyse oli tiedosta että Perlman pääsi pukeutumaan leijonaksi ja Frakesista tuli Försti.