maanantai 4. elokuuta 2008

10,000 BC (2008)

Lauma Bob Marleyn sukulaisia jutustelee peruna suussa.
Janice Dickinsonin luolamiesmalliston edustajat catwalkilla.

Tai vaihtoehtoisesti...
Kryptonilaisten kaimat kävelevät sinitaivaan edessä.

Siinä oli melkein koko 10,000 BC lyhyesti kuvattuna.

Minä pidän suuresti Stargatesta, Independence Day oli vallan mainiota ajankulua ja minusta Täydellinen Sotilas on vähintään Van Dammen paras elokuva. Joten kun Roland Emmerich tekee elokuvan, niin vaikka se ei kenties viagran tapaan toimikaan, niin ihan mielelläni minä hänen tekosensa katsastan. 10,000 BC ei kyllä hirveästi jaksanut kiinnostaa, etenkin kun juuri äsken oli tullut ihan hupsu 300 ja ihan oksetus Pathfinder, jotka edustavat samaa genreä 10,000 BC:n kanssa. Kyseessä on siis historiallinen paljasrintaseikkailu Thorgalin hengessä.

Kuten yleensä Emmerichin tapauksessa, valaistus ainakin on onnistunutta ja isoja kuvia käytetään ahkerasti. Joten paljon saamme nähdä kaunista sinitaivasta, tulen loimuntaa ja nosturikuvaa. Eli ihan peruskauraa jollaista kaikki Bayt ja kopionsa hyödyntävät. Mukana on tietenkin Emmerichilaisittain massiivisia efektikohtauksia, tällä kertaa steroidien orjuuttamien sapelihammastiikerien, mammuttien ja jättiläiskalkkunoiden kautta.
Kuulostaa ihan hyvältä shitiltä kun haluaa aivojen nollaukseen sopivaa actionspektaakkelia.

No, Emmerichin elokuvista yleensä pitäville tämä saattaa tulla yllätyksenä, mutta joistakin lihaskuntoa kasvattavista kohtauksista huolimatta 10,000 BC on hyvin pienimuotoinen elokuva. Lähin vertailukohta ei olekaan 300, Pathfinder tai edes 13 Soturi, vaan Luolakarhun Klaani.

Elokuvassa on ennustuksen suuri metsästäjä Kal-El,,,, anteeksi, tarkoitan siis D'Leh joka tuntee suurta eksistentiaalista tuskaa, ihan Dawson's Creekin tapaan. Keisari Ming ja joku Tuomion Temppelin pahiksista kaappaavat Kal-Elin vaimokkeen, Evoletin (ihan oikeasti, Evolet) ja Kal-El lähtee Wailersien kanssa pelastusretkelle. Pääidea on siis se että Kal-El voi todistaa olevansa miesten mies ja kaikki muu on vain ekstraa.

10,000 BC muistuttaa eniten Luolakarhun Klaania siitä syytä, että elokuva on aika draamapainotteinen ja etenkin elokuvan alku koetti luoda kuvaa mahdollisimman realistisesta kivinuijakansasta. Kyse kuitenkin on Emmerichista, niinpä luonnollisesti mukana on sen verran toimintaa, että draamaksi tätä ei täysin rohkene kutsua ja loppupuoli meneekin sitten niissä keihäskilpailuissa. Joten en suosittele tätä Luolakarhun Klaanin ystäville, vaan pikemminkin Pathfinderista pitäneille (kai heitäkin on.)

10,000 BC on ihan nätin näköinen, siinä on kivan harmiton musiikki, mutta siinä on yksi suuren suuri ongelma...
10,000 BC on niin uskomattoman hidastempoinen, että luulin jo 30 minuutin kohdalla elokuva olevan lopussa, kun se tuntui kestäneen jo pari tuntia.

10,000 BC on ihan siedettävä kertakatselun ajan, mutta vaikea minun on kuvitella kenenkään jaksavan katsoa tätä toistamiseen.

Missä King Conan on kun häntä eniten tarvittaisiin.

Niin ja pyydän anteeksi kaikilta, mutta en malta olla kirjoittamatta tätä onnetonta vitsiä:
10,000 BullCit

Tähdet: **

10,000 BC

...NOIR

Ei kommentteja: