Tämä elokuva on osana loistavasti nimettyä kökköfilmipakettia Action Thriller Movies ja nämä ovat niitä äärihalpisjuttuja joita yleensä mainostetaan isoillakin nimillä, kuten George Clooney ja sitten paljastuu että se Clooneyn elokuva on jokin Red Surf (1989). Hahaha!
Eli näissä useamman leffan paketeissa jokin Howling 4 on yleensä se "menestysleffa" ja sekin on muiden ohella silkkaa sontaa. Mutta tietäen tämän, ei tule pettymään osaessaan odottaa roskaa ja sitä tämä Intent to Kill on.
Alkuperäinen ajatukseni oli kirjoittaa kaikista tämänkin paketin elokuvista yhteen ja samaan pötköön, mutta päätin ottaa Intent to Killin erikseen, koska juuri tämän leffan saadakseni tuhlasin kokonaisuuteen ruhtinaalliset kaksi euroa.
Vickie (Traci Lords) on seksikäs kova kyttä, jota kismittää erityisesti miesten tapa kohdella naisia seksiobjekteina ja uskokaa pois, kaikki elokuvan miehet ovat sikoja (paitsi Yaphet Kotton esittämä liikaa sokeria ja kofeiinia nauttinut poliisipäällikkö, joka on vain tuttu karjuva mulkero). Siksi onkin loogista, että Vickie soluttautuu prostituoiduksi, pukeutuu koko elokuvan ajan oikeita paikkoja korostaen ja on suhteessa mieheen joka himoitsee vierasta lihaa (hullu mies). Tottakai tuo mies, eli Al (Scott Patterson) jää kiinni Vickien pettämisestä ja suuttunut nainen räjäyttää auton.
Räjähdyksiä tässä elokuvassa onkin sievoisesti ja kuten Roxetten laulukin toteaa, Crash! Boom! Bang!, räjähdykset ovat oleellisia, sillä Scarfacewannabe kolumbialaishuumekauppias Salvador (Angelo Tiffe) on ottamassa kaupunkia haltuunsa ja vain Vickie on tarpeeksi badass estämään hänet.
Suuliekit laulavat, fuck-sanan eri muodot toimivat välimerkkeinä ja Vickie löytää uuden rakkauden toisesta kollegastaan Tomista (Michael Foley). Ei kun sori, Tom kuolee ennen kuin ehtii kissaa sanomaan.
Seuraa takaa-ajo jossa ajetaan autolla vesitynnyreiden läpi ja jostain syystä ajon aikana eräästä liikkeestä astuu ulos siteissä oleva mies joka hyppää ikunan läpi. Öö, okei. No kuitenkin, Vickie ampuu Salvadorin ja rockballadi alkaa soimaan. Niin ja yht'äkkiä kaksi poliisiautoa räjähtää.
Tämä on siis perus halpistoimintaa näyttelijöillä joista suurin osa katsojista ei varmasti ollut ainakaan elokuvan valmistumisaikana kuullutkaan ja jopa se tähti, eli Traci Lords lukeutuu pikemminkin niihin elokuvaesiintyjiin joita ei palkattu kykyjen, vaan muista yhteyksistä tulleen maineen kautta (vrt. missit ja salarakkaat jotka saavat levytyssopimuksen, tms.) Toki sitä voi ottaa esille Yaphet Kotton joka sentään oli esimerkiksi Alienissa, mutta ihan tosi hei, olihan John Rhys-Davieskin Kadonneen Aarteen Metsästäjissä, mutta eipä se tule mieleen jotain Anaconda nelosta katsellessa.
Mutta väliäkö tuolla, jos Intent to Killin ja kaltaistensa elokuvien kohdalla näytteleminen jää tasoltaan kiviseinän elävyyteen.
Tämän sanottuani on kuitenkin todettava, että jos vertailukohtana käyttää jotain John Cenaa, niin ei Traci Lords yhtään sen hullumpi actionstara ole ja puolen pennin budjetilla tehdyksi elokuvaksi on Intent to Kill ihan tarpeeksi kelvollista roskatoimintaa, että vaikka sitä ei unissaankaan mene kehumaan, taikka pitäisi Mr. Whiten vaatimusten mukaisesti herätä pyytämään anteeksi, niin kyllä tämän läpi katsoo.
Näyttelijöihin palatakseni on mainittava, että jos tämä elokuva julkaistaisiin nyt, niin Scott Pattersonin nimi varmaan pistettäisiin kanteen ja maininta siitä, että mies on esiintynyt parissakin Saw-elokuvassa, sekä tuli varsinaisesti tutuksi Gilmoren Tytöistä.
Huvittavasti Pattersonilla oli jo vuonna 1992 tuttu sänkilook valloillaan.
Ja onhan mukana myös Travoltan veljeksistä tunnetuin, eli Sam (kuka?)
Intent to Kill on kökkötoimintaa, mutta kuten Evita sanoisi Don't Cry For Me Argentina, tässä saa mitä odottaakin ja musiikissa sentään on ajoittain veikeää Jan Hammerin Miami Vicemaisuutta.
Tähdet: *
Intent to Kill
2 kommenttia:
Onpas siinä leffalla stevenseagalimainen nimi... :D
Kyllä
Lähetä kommentti