sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Action Thriller Movies

Kuten tuossa Intent to Kill-kirjoitukseni yhteydessä mainitsin, se elokuva on mukana kökköpaketissa nimeltä Action Thriller Movies ja tässä ovat sitten ne loput kolme.

AMERICAN BORN (1990)
Sally Boy (Andrew Zeller) on nuori Amerikan-Italialainen pitseriayrittäjän poika joka intoilee gangsterielokuvista ja haaveilee elävänsä vanhassa kunnon James Cagney-ajassa. Kun isä tulee murtovarkaiden ansiosta tapetuksi, kokee Sally Boy sellaisen trauman joka saa hänet luulemaan olevansa kova vanhan ajan gangsteri, mutta sen sijaan että elokuva muuttuisi mielenkiintoiseksi ja käsittelisi harhaisen nuorukaisen koettelemuksia, päätetäänkin muuttaa elokuva tavanomaiseksi silmä silmästä-kostotarinaksi jossa ryöstellään surutta kohtauksia ja dialogia paljon paljon paljon paremmista elokuvista. Ja tokihan Sally Boyn setä on Mafioso ja murtovarkaatkin ovat samaa sarjaa, että se siitä sitten.

Olen aikaisemmin sanonut, että koska pidän aika monestakin ilmiselvästä sontaelokuvasta, niin en oikeastaan häpeä myöntää katsoneeni sitä ja tätä, mutta American Bornin kohdalla se ei ehkä täysin pidä paikkaansa, sillä tätä katsoessani minua rupesi hieman nolottamaan siihen kuluttamani puolitoistatuntia. Ihan helvetin huono elokuva. Näyttelijät eivät osaisi eläytyä edes ruumiiksi kuoleman jälkeenkään, kuvaus ja ohjaus on suolen pimeimmästä notkosta, musiikki saa kaljun miehen kasvattamaan hiukset jotta hän voisi repiä ne tuskaisena irti ja jumalauta se capiscen jankkaaminen saa toivomaan että joku synnyttäisi Valentine's day massacren ohjaajan kotona.

THE KILLING ZONE (1991)
Hieman Huuliharppukostajasta muistuttavassa alussa näemme lihaskimppu Garretin (Deron McBee) joutuneen tilanteeseen, jossa hänen voimansa ehtyessä tulee hänen setänsä kuolemaan. Näin siis luodaan Garretille henkistä tuskaa siitä, että hän itse olisi syypää setänsä kuolemaan. Paitsi että tällä kertaa köyden päähän ei hirttäydytä, vaan pudotaan korkealta, siis niin kuin jostain suunnilleen sieltä missä Tom Cruise roikkui Mission Impossible kakkosen alussa ja lopputuloksena on vain pipi jalassa. Kertomuksen ilkimys on Meksikolainen huumekuningas Vasquez (James Dalesandro). No kuitenkin, nyt Garret on tappelun vuoksi vankilassa ja vankilasta puheen ollen sinne kuolee murhattuna Vasquezin veli, mikä saa huumekingin janoamaan kostoa. Poliisin aivoväläys on vapauttaa Garret jahtaamaan Vasquezia ja estämään turhat kuolemat, mikä johtaa turhiin kuolemiin.
Vasquez näyttää ihan hatuttomalta Super Mariolta. It's a me, Mario!

Huvittavaa on, että vaikka pääosan esittäjä Deron McBee ei ole minulle nimenä laisinkaan tuttu, niin heti nähdesäni hänet totesin ajatuksisssani että "toihan oli yhdessä Pulmusten jaksossa" ja siinä se tämän elokuvan paras osuus sitten olikin.

No olihan tässä vielä se kodittoman ihmisen tölkkejä täynnä oleva ostoskärry kohtaa auton-kohtaus joka oli ennen standardi, mutta jota en muista hetkeen nähneeni.

L.A. VICE (1989)
Chance (Lawrence Hilton-Jacobs) on Shaftilta näyttävä bad muthafu... SHUT YOUR MOUTH. Just talkin' 'bout Shaft-kyttä joka ei koskaan tottele esimiehiään ja pidätykset johtavat väistämättä materiaalituhoon ja pahisten kuolemaan.
Nyt FBI pyytää täystuho-Chancelta apua. En tosin oikein varsinaisesti tajunnut miksi kun he eivät kuitenkaan sitten itse toimi suunnitelman mukaisesti, mutta who cares sillä Chance kuitenkin lähtee viemään kidnappaustapauksen lunnaita ja pyytää avukseen entisen esimiehensä, eläköityneen kapteeni Wilkesin (William Smith) ja tottakai lunnaiden luovutus menee käsille johtaen Wilkesin kuolemaan. Eli kohta on aika ryhtyä kostopuuhiin ja mukana menossa on Wilkesin intiaanikaveri Bear (Jastereo Coviare)
Hetkinen? Chance on nahkatakkinen, Wilkes cowboy ja Bear intiaani. Onko tämä Village People the movie?
No kuitenkin, koska Chance syyttää FBI:ta Wilkesin kuolemasta, on mukana se pakollinen virkamerkin iskeminen pöytään ja esimiehile haistattelu. Pian tämän jälkeen Chance lähtee sille kostoreissulle, pelastaa kidnapatun miljonäärin tyttären ja aina välillä estetään satunnainen ryöstö taikka raiskaus.

Lawrence Hilton-Jacobsin elokuviin olisi näemmä syytä tutustua syvemmälti, sillä nähtyäni useamman trailerin miehen tuotannosta, näyttää hän tehneen runsaasti Shaft-kopiolta ja L. A. Vicen toimiessa kokonaisena esimerkkinä sellaisesta on pakko todeta, että hitot tämä lähellekään yhtä hyvää kamaa ole kuin Shaft, mutta ajoittain L. A. Vice on tahattoman hauskaa päätöntä toimintaa. Onkin siis sääli, että kun tämä elokuva on toimintamoodissa, niin se on sitä hölmön hauskaa, mutta niiden välissä elokuva on pitkästyttävää odottamista, aivan kuin olisi jossain valtion virastossa numerolappu kädessään.

Tähdet:
American Born ~
The Killing Zone *
L.A. Vice *

4 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Näitä löytyy tosi usein kirppikseltä. Olen muutaman ostanutkin. Yhdessä kun oli oikein kaksin kappalein Hulk Hoganin elokuvallisia saavutuksia. Taisi olla Santa with Muscles ja The Secret Agent Club. Oikein laatuleffoja molemmat ;D

...noir kirjoitti...

Sieltä tämäkin löytyi. Niitä on vielä aika usein myynnissä siten, että on näitä tämänkaltaisia kokoelmia ja yksittäisjulkaisuja. Joten jos aikoo ostaa, niin kannattaa ottaa mielummin useamman leffan paketti, kun ne ovat usein suunnilleen samalla tavalla hinnoiteltuja ja silloin ei tee mieli maksaa jokaisesta erikseen. Vaikka tässäkin vain se Lordsin leffa on ainoa jonka vuoksi Action Thriller Movies jää hyllyyn ja muut ovat vain pölynkerääjiä.

Nämä kokoelmat ovat aina sellaisia, että kulloisenkin paketin paraskin leffa on heikko, mutta jos siellä on mukana just jonkun David Hasselhoffin taikka Hulk Hoganin elokuva, niin eihän sellaista voi ohittaa.

horrendous kirjoitti...

Hei minäkin olen joskus ostanut muutaman tämän näköisen levyn, niitä taisi joitakin vuosia sitten saada neljä kokoelmaa kympillä tai jotain. Ainakin Hollywoods Best (jep) ja Family Movies koristaa vielä hyllyä, muista olen varmaankin hankkiutunut eroon. Jälkimmäisestä kokoelmasta löytyy ainakin mahtava Sherlock Bones...

...noir kirjoitti...

Aikoinaan kun ostin äidille dvd-soittimen lahjaksi, niin sen mukana sai kasan tälläisiä 2 levyä 4 elokuvaa-kokoelmia ja elokuvia oli yhteensä jotain 30 kpl. Ne kaikki on sittemmin tullut annettua eteenpäin, mutta eipä niitä oikein osaa kaivatakaan. Lähimmäksi halua säästää jokin ylsi Abel Ferraran The Addiction, mutta se minulla oli jo kasettina joten siinä meni senkin syy jäädä levynä kokoelmaan.

Pari juuri tämän nimenomaisen sarjan kokoelmaa on vielä jäljellä:
Action Thrillers jonka "mestariteoksena" on David Hasselhoffin Layover
ja
Great Comedy Movies joka sisältää oikeasti hauskan Tapeheadsin.

Eri julkaisijoiden vastaavia roskakokoelmia on muutenkin tullut ostettua. Ne sisältävät elokuvia kolmesta 50 kappaleeseen.

Pitäisi varmaan joskus tehdä postaus jossa esittelen valikoimissani olevia bokseja.