perjantai 11. kesäkuuta 2010

Fat Burning 2 (1999)

Mestariteoksille on lähes aina luvassa jatkoa, kuten myös muillekin elokuville, joten miksi Marianne Kiukkosen Fat Burning Aerobic olisikaan poikkeus tässä tilanteessa. Siispä valmistetaanpa pitsa ja laitetaan kasetti koneeseen, sillä vuorossa on Fat Burning 2.

Aluksi näemme Mariannen joukkoineen mainostavan jotain palautusjuomaa, jonka perään sopii makkaramainos vallan sopivasti. Ihan oikeasti, tässä on makkaramainos. Toki kyseessä on kevyttuotteita, mutta kuitenkin. Ja jotta tilanne olisi mahdollisimman absurdi, heti perään tulee jonkin hammashoitolan mainos, koska aina kun mieleen tulee jumppaus niin mieleen tulevat myös hampaat.
Seuraavaksi Marianne toistaa jälleen mantraa siitä kuinka hyödyllistä aerobic on ja samalla esitellään videolla esiintyviä henkilöitä. Jep, tällä kertaa jumppaajilla on nimet, joista yhtä lukuunottamatta en tunnista niitä. Ilmeisesti tälläkin kertaa vain yksi taustajumppaajista on jonkinlainen julkisuuden henkilö kuten edellisen osan Tanja Vienonen. Tällä kertaa kyseessä on Aria Arai jonka naaman ja nimen muistan nähneeni joskus lehdissä, mutta mitään mielikuvaa minulla ei ole siitä miksi hän on julkkis.
Konsepti on suurinpiirtein sama kuin edellisessäkin videossa. Eli Marianne on etualalla heilumassa ja taustalla olevat jumppaajat toistavat liikkeitä. Erona edelliseen on se että nyt kukin on pukeutunut ilmeisesti oman valintansa mukaan, eivätkä keskenään samanlaisiin univormuihin. Jokaisella on kuitenkin jotain Adidaskamaa, tai ylipäätään verkkarikuteita.
Aiempi pelkkiin naisiin luottaminen on myös muuttunut, sillä nyt taustajumppaajista neljä on naispuolista ja kaksi miestä. Lisäksi jumppaajat ovat erilaisista kokoluokista, joten jumppajutuille tyypillinen pelkkiä timmivartaloita-malli on hylätty.
Mariannen heiluttaa peppuaan ja huutaa päämikkiään hyväksikäyttäen kannustavia lauseita kuten ”shake it baby!” Ja jostain syystä tuo aiemmin mainittu Aria Arai huutaa joka kolmas sekunti jotain mölinää. Ei siitä oikein selvää saa, mutta ainakin ”yeah!” on yksi Arain aktiivisuuden osoituksista.
Aina välillä näemme muka vanhanaikaiseksi tehtyä videokuvaa Mariannesta jollain urheilukentällä urheilemassa ja hän kertoo kuinka jo muinaisessa Kreikassa,,, vai oliko se Roomassa? No, jotain urheilun historiaa se kai on olevinaan.
Seuraavaksi jumpataan kepin avulla, mutta harjanvarsi kuulemma kelpaa myös.
”NO PAIN! NO PAIN!” Joten ilmeisesti kyseessä on Rocky nelonen.
Rockyyn liittyen onkin sopivaa että pian näemme eräänlaista varjonyrkkeilyä ja Marianne kertoo että ”Rocky! Eye of the tiger! Rocky Balboa! Rocky Balboa!”
”Ajattele jotain pahaa, ajattele pahinta. Vaikka se on vaikeaa, me ollaan niin hyviä.”
Öö, okei.
Ai niin, en maininnutkaan vielä tämänkertaista studiolavastusta. Oranssiksi valaistut seinät ja seinien reunoilla styroksikiviä ja muutama styroksikivipylväs. Keskiaikaista meininkiä.

Ja musiikkina on edellisestäkin tuttua harmitonta tanssibiittiä.
Lopuksi taas chillataan ja venytetään jalkoja.


Fat Burning 2 on perusidealtaan ihan samanlainen kuin ensimmäinenkin osa, mutta jotenkin tämä tuntuu olevan asiallisempi. Fat Burning Aerobic oli kyllä kiltti ja jumppaihmiset tuskin siitä hernettä nenään vetäisivät, mutta jotenkin tuntuu mukavammalta kun tässä kakkososassa esiintyvät jumppaajat ovat pukeutuneet hieman, sanotaanko vapaamman oloisesti. Sukupuolia on jopa kaksi ja ennen kaikkea esiintyjissä on muitakin kuin laihoja ihmisiä jolloin esiintyjiin on helpompi samaistua. Ei siis tule sitä fiilistä että ”mitä jumppaa noi muka tarvitsevat?”
Vastaavasti taas tämä kakkososa ei toimi ensimmäisen osan tavoin yhtä seksuaalisesti stimuloivana, joten pelkään pahoin että tätä osaa katsellessa olisi oikeasti jumpattava.


Marianne itse esiintyy samalla lailla kuin edellisessäkin videossa. Eli jos se sillloin veti mukaansa, niin kyllä se varmaan toistuu tämänkin kohdalla.
Muut esiintyjät ovat Araita lukuunottamatta turpa rullalla ja hymyillen toistavat Mariannen esittämiä liikkeitä.


Arai kuitenkin pilaa lähes kaiken nautinnon mitä tästä voi saada. En edes oikein ymmärrä miksi hän on mukana. Onko tähän pitänyt saada joku julkkis tuomaan lisähuomiota videolle ja sitten Arai on ainoa jonka kohdalla on tärpännyt? Oli syy mikä tahansa niin hänen ei olisi pitänyt olla mukana. Ensinnäkään hän ei tunnu edes yrittävän tehdä samoja liikkeitä kuin muut, joten yhtä hyvin hän voisi seisoa paikoillaan syömässä voileipää.

Toiseksi Arain muutaman sekunnin välein ääntelemät vongahtukset ovat todella häiritseviä. Aivan kuin Arai mölisisi vain saadakseen itse huomiota, mutta todistaa sillä vain että hiljaa olevat taustajumppaajat ovat huomattavasti mielenkiintoisempia ja uskokaa pois, he eivät ole mielenkiintoisia.

Fat Burning 2 on samankaltainen kuin Fat Burning Aerobic, mutta sillä erotuksella että Fat Burning 2 on huonompi.

Hölmöä on että Fat Burning 2:n tulisi kaiken järjen mukaan olla idealtaan onnistuneempi, sillä vapaamman vaatetuksen ja eri kokoisten ihmisten vuoksi sen tulisi vedota laajempaan yleisöön, heihinkin jotka eivät muutoin jumppaa, mutta kaikki menee viemäristä alas vain ja ainostaan Arain vuoksi joka on niin uskomattoman ärsyttävä että hän muuttaa vegaanitkin verta tihkuvia lihasohvia syöviksi makuuteurastajiksi.

Tähdet: *
Fat Burning 2

...NOIR

Ei kommentteja: