lauantai 11. heinäkuuta 2015

Nightmare (Gawi, 2000)

Entinen seitsemän hengen ryhmä - joka jostain syystä kutsuu itseään nimellä A Few Good Men (joskin yhden heistä kuvaaman videokasetin mukaan joukko onkin A Few Good Man) - on koulun päätyttyä hajaantunut sinne tänne ja näin pois päin. Pelkkä koulun päättyminen ja siten normaali kasvun myötä tullut erkaantuminen maailmalle ei kuitenkaan ole ainoa seikka joka asiassa vaikutti, sillä tottakai tämän joukon keskuudessa kytee salaisuus yhden, ns. ulkopuolisena mukaan tulleen kuoleman syistä. Onnettomuus vaiko ei, sama se sillä ymmärrettävästi juuri nyt he päätyvät jälleen yhteen, koska taas kerran sellainen paha levoton henki, pandanaamainen mustatukka silmillä nousee ja päästelee niitä tuttuja aasiakauhun narinaääniä lähestyessään. Arvatkaapa vaan, että kunhan kiukkuinen sielu on saatettu lepoon, niin tuleeko silloin vielä osoitus siitä ettei se viitsikään lähteä lööbailemaan?
"You can't handle the truth!"
Yksi elokuvan henkilöistä on hieman sellainen Jamie Kennedy Screamissa-hahmo, joka leffainnostukseltaan videokuvaa joka helkkarin hetken ja näin ollen mukana on runsaasti vanhojen videonauhojen sisältöjen esittelyä, sillä niissä paljastetaan tietenkin milloin mitäkin ajan kultaamia muistoja. Ne tietenkin erotellaan hahmojen omissa aivoissa syntyneistä takautumista tutulla haalistuneella kuvanlaadulla, eli vhs-seal of qualitylla ja pitkin elokuvaa painotetaan sitä kuinka vain tämä yksi heistä kuvasi kaiken, ettei minkään found footage-meiningin tavoin kameraa anneta välillä jonkun muun käsiin. Miksi siis joissakin videokuvapätkissä näkyy tuo kyseinen kamerahenkilö kuvaamassa ystäviään?

Ei, hän ei seiso peilin edessä.

Jos ei nyt ole niitä ihmisiä jotka välttämättä haluavat antaa ei-amerikkalaiselle kauhuelokuvalle lisäpojoja siitä ettei se ole amerikkalainen, niin ei tällä laimealla, yllätyksettömällä Prom Night kohtaa yhdistä pisteet rahastukelkka-koreakauhulla ole juuri muuta annettavaa kuin se, että sen aloituksesta tulee hieman mieleen Squarepusherin Come on my Selector-video. Ei se nyt tee Nightmaresta yhtään parempaa, mutta ei vastaavasti heikennäkään sitä.

Tähdet: **
Nightmare

4 kommenttia:

Anton von Monroe kirjoitti...

Mitä, ei yhtään Salatut elämät -vitsiä? Unsubscribe. (Eiku...)

...noir kirjoitti...

Okei, tässä tulee.

Miksi Salatut elämät ylitti tien?
Koska se on huono tv-ohjelma.

Tuoppi kirjoitti...

Naurua, tirskumista ja ilon kyyneliä.

Anton von Monroe kirjoitti...

d(--)