perjantai 21. huhtikuuta 2017

Venomous (2001)

Jos tuon edellisen kärmeselokuvan ohjasi roskaelokuvan kuningas Jim Wynorski niin tämänkin Venomousin takana on roskaelokuvan kuningas, se nyt vain sattuu tällä kertaa olemaan Fred Olen Ray, joka on ihan samanlainen kuin Wynorski niin tuotantotahdiltaan, aliaksien käytöltään kuin myös itse elokuviltaan. Joten sanon, että jos tykkää Wynorskista, tykkää myös Olen Raysta ja päinvastoin. Jos ei, on väärässä.
Hei, onhan kyseessä sentään ohjaaja jolla on tällaisia teoksia tehtynä:
Niin ja tottakai myös Wynorski löytyy Venomousin tuottajien joukosta. Jei!

Salaisessa valtion tutkimuslaitoksessa tehdään hirveyksiä käärmeillä ja niinpä tunnontuskainen tiedemies päättää antaa auttavan kätensä tietovuodossa maailmalle, mutta olettamiensa toimittajien sijaan hän johdattaakin laitokseen terorristeja jotka räjäyttävät koko mestan. Ei siis niin kuin Cheek tekee vaan ihan normaalilla pommilla, jonka vuoksi kuolema saapuu muutoin kuin oman käden kautta, mutta kuten arvata saattaa kaikki armeijan kehittelemät superpottuuntuneet mutanttikäärmeet livahtavat vapauteen. Kohtapuoliin ilmeisesti muutamaa vuotta myöhemmin  läheissä pikkukaupungissa alkaakin ilmaantumaan puremapotilaita ja näin biologisiksi aseiksi tarkoitettujen käärmeiden tappava virusmyrkky pääsee ensin siten heihin, kuten sitten myös tartunnan saaneiden myötä muidenkin vaivoiksi ihan ilman erillistä hammasjälkeäkin. Ruumiiden kasaantuessa armeija haluaa lakaista piiloon oman osuutensa ja niinpä heidän mielestään vedenkeittokehoitus on ainoa mikä on tarpeen, mutta onneksi paikalla on mukava tohtori Henning (Treat Williams) joka haluaa selvittää mistä oikein on kyse, avustivat viranomaiset taikka eivät.

Rutiinitrashia jossa Treat Williams tekee saman kuin tekee kaikissa muissakin B-elokuvissa joissa esiintyy, eli tiedostaa kyseessä olevan elokuva jonka tehtävä on olla vain pikaruokamaista mättöä ja esiintyy siten siihen kuuluvasti kieli lähellä poskea (tämä onkin seikka josta olen aina Williamsissa digannut). Venomous onnistuu kuitenkin tahattoman/tahallisen koomisuuden ohella olemaan hetkittäin myös aika kananlihaisuutta aiheuttava, sillä ne tyypilliset käärme-elokuvien kohtaukset jossa joku tietämättään työntää kättään kiukkuisen luikertelijan lähettyville herättävät peukuttamisen arvoisen halun nostaa jalat lattialta. Lisäksi onhan se aina hienoa kun näkee suuren mytyn käärmeitä ja ne ovat oikeita Saatanan äpärälapsia eivätkä muovisia onton ilmavia tietokonetehosteita. Tämä myös aiheuttaa sen, että vaikka Venomous on rehellisesti kehnoa B-elokuvaa niin se on niiden muutaman oikeasti onnistuneiden minuuttiensa vuoksi myös aivan liian hyvä ollakseen juuri sellaista riemastuttavaa roskaa jollaista tekijöiden, kannen ja ideansa vuoksi odottaisi. Etenkin kun saa tietää, että sakemannit ovat julkaisseet Venomousin niinkin funkyn valhellisella nimellä kuin Attack of the Mega Snakes.
Venomous kun todellisuudessa ainakin yrittää olla hirviökauhun taikka -toiminnan sijaan enemmänkin jokin ebolaepidemiajännäri.

Käärmeistä puheen ollen, siinä on eläinlaji joka hämähäkkien ohella kammoksuttaa minua, enkä voi mitenkään ymmärtää miksi kukaan ottaisi kumpaakaan lemmikikseen. Eräällä ystävälläni oli käärme ja sanoin hänelle etten tulisi kylään niin kauan kuin hänellä olisi tuo inhottava otus ja sen lupauksen pidin. En siis myöskään halua edes tietää onko jollakin naapurillani käärme, koska en halua ajatellakaan tilannetta jossa kuulen koputusta vessanpöntöstä ja nostaessani kannen esiin nousee painajaispolttoainetta jota en ole itse tuottanut.

Tähdet: **

4 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Tämä oli parempi kuin itse asiassa aluksi odotin.

...noir kirjoitti...

Niin oli sellaisella ns. hyvän käärme-elokuvan kriteereillä, ei jos odottaa jotain Asylumia.

Graduated Cylinder kirjoitti...

Tuota edellistä Komodo vs Cobraa olen itsekin etsiskellyt, tästä Venomousista en ole kuullut.
Melkoinen shokkihinta tuo 99 rahaa, mycket dyrt är det.

Hupaisaa että tuo Fred Olen Ray omaa vähintään yhtä monta valenimeä kuin Wynorski. Fredin elokuvista Super Shark on jo pitkään ollut hankintalistalla.

...noir kirjoitti...

Venomous on thaiversio ja uskoakseni hinta olisi euroissa jotain kaksi ja puoli.

Seuraavaksi vuoroon tuleva elokuva on sekin ohjaajalta joka tehtailee tyyliin 100 roskaelokuvaa per vuosi ja käyttää lukuisia valenimiä, mutta ei silti ole Wynorski taikka Olen Ray.