maanantai 10. huhtikuuta 2017

Psychological Thriller Movies (1989-1995)

Neljän leffan kokoelma joista Blind Fear ja Deadbolt ovatkin jo tulleet esille omina julkaisuinaan ja joista molemmat on tullut annettua pois syystä, että ne ovat nyt tässä yhdessä kahden muun elokuvan kanssa.

BLIND FEAR (1989)

Lue enemmän täältä, tai älä.
"Karhunraudat, räjähtävä hella, oh yeah!"

MORTAL PASSIONS (1989)

Todd (Zach Galligan) ja Emily (Krista Errickson) ovat puimassa jämähtänyttä liittoaan terapeutti Powersille (David Warner). Todd uskoo Emilyn pettävän häntä ja Emily kertoo Toddin olevan olevan yksinkertaisesti masentunut jonka vuoksi kuvittelee turhia. Suurin ongelman aiheuttaja lienee remontoinnin kohteena oleva Toddin lapsuudenkoti joka vie kaikki rahat ja huomion, ja Emily olisi valmis pistämään murjun myytäväksi jotta voisi lopettaa oman työnsä ryhtyäkseen työttämäksi. Niin ja tottakai Emily pettää miestään, suunnitellen Toddin kuolemaa ja jälkeen jäävillä rahoilla elämistä, että on siinä sitten sekin. Emilyn  kiukku vain kasvaa kun ilmenee, että Toddilla on perintönä laatikollinen rahaa joita hän säästää pahan päviän varalle. Päivän jollaisia hän on elänyt jo ilmeisesti vuosia. Ensimmäisen rakastajan kanssa kaavailtu murha ei ota toteutuakseen, mutta ehkäpä sitä voisi vietellä Toddin aina ongelmiin ajautuvan huliviliveli Berken (Michael Bowen) auliiksi veljesmurhalle. Ehkä ei, sillä hän on veljensä vartija ja ei siksi tahdo Toddille mitään pahaa. Ai niin, Berke on varmuuden vuoksi myös himokas psykopaatti joka pökkii Emilya ja tappaa tai vähintäänkin vahingoittaa vakavasti ihmisiä siellä sun täällä.

Laiskamadosti kulkeva laimealla erotiikalla maustettu jännäri on puolitoista tuntia ajantappoa eikä mitään muuta. Tietenkin tällä teholla se aika kuolee vaivalloisesti, aivan kuin koettaisi hakata sitä hengiltä pehmolelulla.

Hetkittäin aika veikeä kasarisynasoundtrack.

Mielenkiintoista miten tämänkin vaihtoehtoinen juliste muokattiin/sensuroitiin peittämään jotain mikä ei edes ollut paljastavaa.

SERIAL KILLER (1995)

Hmm... Tobin Bell esittää kissa ja hiiri-leikkejä harrastavaa syöpäsairasta sarjamurhaajaa? Miksi se kuulostaa niin kovin tutulta.
No kuitenkin, pari vuotta kaupunkia terrorisoinut sarjamurhaaja Morrano (Tobin Bell) on saatu kiinni ja pakenee nyt sairaalasta jossa häntä hoidetaan syövän vuoksi. Ensi työkseen hän haastaa poliisi Colen (Gary Hudson) ja FBI:n entisen profiloija Selbyn (Kim Delaney) jahtiin, koska he ovat he jotka hänet aikaisemmin saivat kiinni.

Useita tunnistettavia naamoja kun mukana ovat muun muassa Tobin Bell, Pam Grier, V-sarjasta tuttu Andrew Prine ja suunnilleen miljoonassa tv-sarjassa sekä elokuvassa luihua pahista esittänyt Marco Rodriguez, joka tällä kertaa on poliisi! Eikä edes paha sellainen. Rodriguezin muistatte varmasti ainakin Cobrasta, jossa rooli oli pieni mutta ehdottomasti mieleenpainuva.
No kuitenkin, Bell on sopiva hieman Saw-elokuvia liikkuvaisemmaksi sarjamurhaajaksi ja itse elokuvakin on perushyvä jännäri joka kieltämättä hieman tuntuu rahastavan saman vuoden Seitsemän-elokuvan suosiolla, vaikka kyseessä saattaa olla sattuma joka tuntuu merkityksellisemmältä vain koska tuo vertailukohta synnytti niin runsaan määrän lainaelokuvia. Mihin lukeutuu myös myöhemmin alkaneen Saw-sarjan ensimmäisen osa ja siksipä tämä Serial Killer vaikuttaakin hieman kuin Bellin harjoittelulta sitä varten. Mitenkään erityinen ei Serial Killer ole, mutta eipä ainakaan jää muiden vastaavien B-tason sarjamurhailujen jalkoihin.

Serial Killerissa on mielenkiintoinen mahdollinen tekijänoikeusloukkauksen tai jonkin muun-välttely kun eräässä kohtauksessa Bell syö Hoponpoppoo-muroja ja Goof Troop-nimestä on mustattu G.

DEADBOLT (1992)

Lue enemmän täältä, tai älä.
"...kyseessä on jännityksetön jännityselokuva jossa on vaaraton mielipuoli ja mielenkiintoisesti äärimmäisen vähän töitä tekevä työnarkomaani."

Tähdet:

2 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Oof Troop.

...noir kirjoitti...

Oof, I did it again.