perjantai 14. huhtikuuta 2017

The American Poop Movie (The Connecticut Poop Movie (2006)

Koulussa ainakin omasta mielestään aika suosittu ja tulevaisuuden suurmenestyjä Russ (en edes halua kertoa kuka, sillä niin huono näyttelijä on kyseessä) saa huomata, että päättäjäisten jälkeen nousu tv-juontajista cooleimmaksi edellyttää muutakin kuin mä haluun!-mäkätystä, ja vaikka poika saa edelleen asua vanhempiensa luona ei se tarkoita että he suostuisivat elättämään häntä, niinpä ura urkenee vessanpönttöjen tukosten aukaisun ammattilaisena. Siispä päivät kulutetaan kirjaimellisti kädet kakassa ja loppuaika dokaten aivokuolleiden ystävien kanssa, jotka eroavat Russista vain siten, että hän on se tarinan ns. kiltti hyvä poika joka löytää tosirakkauden, menestyy ennen lopputekstejä, etc., kun nämä muut ovat vain niitä ääliösidekickeja jotka ovat muka hauskoja koska oksentavat tai piereskelevät. Klassikkokamaa siis.

Ei vielä se kuinka kuvaus on liikehdinnältään huojuvaa (ei found footagea, vain epävarmaa) ja tapahtumat sumuisia aivan kuin ei oltaisi tiedetty miten tarkentaa kuvaa, mutta rajauskin on toistuvasti sitä luokkaa, että hahmot näyttävät siltä kuin piilottaisivat lobotomialeikkauksen arpea. Aluksi luulin jälkimmäisen johtuvan väärästä kuvasuhteesta, mutta aika nopeasti käy ilmi ettei niin hyvä säkä ole kysymyksessä.
Ihan oikeasti, American Poop Movie näyttää koko ajan näin laadukkaalta:

Erittäin hauska ja oivaltava komedia... on jokin muu kuin tämä tuskallisen huono räpellys joka pilasi minun pääsiäiseni.

The American Poop Movie on toistaiseksi ohjaajakirjoittaja Joe Kingsleyn ainut ohjaus- ja kirjoitustyö. HYVÄ! Siinäkin on yksi liikaa.
Kingsley esittää tässä elokuvassa roolihahmoa nimeltä Sir Shits A Lot (jota en edes huomannut), minkä ilmeisesti elokuvateollisuus otti enteenä ja on siksi estänyt häntä tekemästä enempää elokuvia.

Annan yhden tähden vain jotta kukaan ei vahingossakaan luulisi tämän menevän niin huono että hyvä-kategoriaan, mutta sovitaan että se yksikin tähti menee itse elokuvan sijaan tässä julisteessa olevalle nimivaihtoehdolle:
On vain jotenkin noloa kuinka näissä teinikomedioissa ollaan American Pien jälkeen toistuvasti imitoitu sen julistetta, mutta tuo kömpelö American Banana Pie-nimi vetää jo aika erinomaiset pohjat.

Tähdet: *

Ei kommentteja: