tiistai 11. helmikuuta 2014

Movie monday: paras kaupungin kuvaus

"...elokuva, joka kuvaa lempikaupunkinne parhaiten."

Kentillä, eli tuolla poprockyhtyeellä on kappale nimeltä Dom andra, jonka videossa yläluokkainen mallin näköinen nuori nainen astuu virtaviivaisen auton rattiin ja ajelee sitten sinne tänne kaupungin yössä. Tunnelmallinen video ja pirun tarttuva biisi kaikkine viheltelyineen.
Siispä luonnollisesti kappaleesta synnytettiin suomenkielinen coverversio Reijo Taipaleen laulamana ja Ihan kuin nuo toiset toimii lähes parodisena versiona Kentin kappaleesta. Melankoliaa löytyy laulusta ja videosta edelleenkin, mutta samoin kuin Scissor Sistersin coverissa Pink Floydin Comfortably numbista, mukana on sellainen muovisesti diskoava ratsulaukkakomppi jonka vuoksi saa hieman raapia päätään, että onko tämä nyt tarkoitettu nerokasta vaiko kaikkea muuta. Kun vielä Taipaleen version musiikkivideossa päähenkilö on vaihtunut huomattavasti iäkkäämpään leidiin joka ajelee jollakin kolholla maastoautolla, niin jos ei kappaleen kääntäjillä ja sovittajilla on ainakin videon tekijöillä ollut parodiset ajatukset mielessään.
Itse kappaleen kohdalla kallistun sinne positiivisten ajatelmien, eli nerokkuuden puoleen, sillä juustoisista soundeista huolimatta ja kenties osittain juuri niiden vuoksi, on Taipaleen versio tahattomasta koomisuudestaankin huolimatta pirun tarttuva käännöskappale.
Se miten tämä Taipaleen version video nyt soveltuu tämänkertaiseen Movie monday-haasteeseen löytyy siitä, että pentele vie, sehän on kuvattu Porvoossa.


Eihän tämä nyt niinkään elokuva ole, ellei sitä lyhyenä sellaisena halua pitää, eikä se oikeasti ainakaan näin paikkakuntalaisen silmissä varmastikaan kuvaa (lempi)kaupunkia parhaiten, sillä minua huvittaa suuresti videon leikkaus joka toistuvasti yhdistää toisiinsa katuja jotka eivät ole lähelläkään toisiaan. Eihän se tietenkään toispaikkakuntalaisia liikuta mitenkään, mutta täällä asuvana siinä on tiettyä veikeyttä kun yhteen suuntaan vanhaa kaupunkia ajettaessa päädytään tulemaan aivan päinvastaisesta suunnasta ja välillä ehditään samalla kadulla olemaan joen toisellakin puolen.

3 kommenttia:

Franco kirjoitti...


Jotenkin tähän liittyen (siis näihin katusotkuihin-kaupungin kadut menevät filmissä vähän sinne sun tänne), eikä tämäkään toispaikkakuntalaisia varmaan paljon hetkauta, mutta Rovaniemellä tehtiin aikoinaan tv-elokuva (ainakin se on tv:ssä aikoinaan esitetty) nimeltään muistaakseni Kujanjuoksu. Tässä leffassa hemmo taas lähti kävelemällä käymään `paikallisessa`. Todellisuudessa talo jossa hemmo elokuvassa asui on Rovaniemen keskustasta 30 km etelään ja baari taas 10 km vastaavasta paikasta pohjoiseen. Tosin, tuo matkahan ei ole Lapissa matka eikä mikään... :D

...noir kirjoitti...

Tuossa videossakin ajetaan yhdessä vaiheessa tiellä joka oikeasti suuntautuu Loviisan suuntaan, mutta tällä kertaa se johtaa näköjään päinvastaiseen Helsingin suuntaan. Yeah!

corum81 kirjoitti...

Korsoteoria-elokuvassakin käydään Hiekkaharjulaisessa baarissa. Ei se ole Korsossa. Ja Korsossahan ei edes paljon muuta ole kuin baareja.