perjantai 21. helmikuuta 2014

Knocked Up Movie (2010)

Tai siis The 41-year-old virgin who knocked up Sarah Marshall and felt super bad about it.
Jep, sontaa.

Sama se miten nämä tämän elokuvan hahmot on nimetty, sillä nopeammin niiden merkityksen tunnistaa muilla kuin annetuilla nimillä. Siispä elokuvan 40-vee (okei, 41) neitsyt saa suosiolla olla Steve Carell.
Siispä Steve Carell (Bryan Callen) on nörtähtävä aikuinen mies joka ei tiedä miten olla naisten seurassa ja Seth Rogen (Stephen Glickman) idioottikavereineen päättää auttaa miestä pääsemään eroon neitsyydestään. Tai jotain sinne päin.
Toisaalla alaikäiset Michael Cera (joku tyyppi) ja Jonah Hill (Steven Sims) haluavat saada viinaa ja seuraa vitsejä kuten McLovinin  nimeäminen McAnaloviniksi, 40-v neitsyen karvarinta ulottuu syvemmälle, Yodalla on sairaan kokoiset kutisevat kassit ja syödään jotain jonka päällä onkin ruokakerman sijaan siemennestettä. Rogen polttaa pilveä ja kohdussa oleva vauva tarttuu äitiään bylsivän miehen parrusta kiinni.
Jep, McAnalovin on elokuvan paras vitsi.

Okei, jos pitää Seltzer/Friedberg-elokuvista kuten Epic Movie ja Date Movie, niin kyllä tämä Knocked Up Moviekin varmasti maittaa, sillä vaikka tekijät ovat eri niin tyyli on tismalleen sama. Niinpä tekohetken 15 minuutin julkkikset ja tapahtumat heitetään leffaparodiamyllyyn ja lopputuloksena on pääosin halvoista eritevitseistä heikosti kasattu kakkatorni, jolla on parhaimmat mahdollisuudet saada katsoja nauramaan silloin kun silmäpari on vaipumassa uneen. Tai tosiaan myös tietenkin silloin jos jo muutenkin pitää esimerkkien tarjoamasta komediamuodosta, yksinkertaisuudesta ja itsestäänselvyyksistä. No, ainakin Knocked Up Movie selittää Twilightia paremmin sen miksi vampyyrit ovat kalpeita ja kimmeltävät. Hehän ovat laktoosi-intolerantikoita.

Olin aika suopealla tuulella tätä katsoessani, joten suihinottovitsit ja auton täyttäminen oksennuksella ei täysin pilannut fiiliksiäni, mutta se sikiön suorittama runkkaus kylläkin.

Kuitenkin vaikka elokuva itsessään on mielestäni aika törkeän huono, niin annan ohjaajalle ja käsikirjoittajalle jonkin verran (hyvin vähän) anteeksi, sillä he oikeastaan tietävät itsekin tehneensä alta riman kulkevan elokuvan ja ekstroissa mainitaankin tekijöiden omin sanoin kuinka he kävivät kysymässä neuvoa David Zuckerilta.
"Ero sen välillä mitä hän tekee ja mitä uusi parodia on. Hän ottaa yksinkertaisen tarinan ja tekee siitä pilaa. Kun taas uudemmat elokuvat ovat vain kasa popkulttuurin viittauksia, jotka on poimittu sieltä täältä."
Toki tekijät sanovat toivoneensa saaneensa aikaiseksi esikuvansa esittämän mallin mukaisen elokuvan, mutta tuntuvat ymmärtävän edustavansa uudemman koulukunnan parodiamuotoa. Tietenkään David Zuckerin sanoilla ei ole nykymallissaan pahemmin painoarvoa, sillä entinen parodiaelokuvien mestari suoltaa nykyisin sellaisia pökäleitä joiden nimiä ei kehtaa edes ääneen sanoa (Scary Moviet 3-5).
Ja hakivat Knocked Up Movien tekijät neuvoa sitten vaikka äiti Ammalta, niin ei se silti saa olla selitys kakkapöksyille.

Tähdet: ~
Knocked Up Movie

4 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Pistää jälleen kerran ihmetyttämään miten tämmöiset tuotokset pääsevät läpi laadunvalvonnan?

...noir kirjoitti...

Minkä valvonnan?

Tuoppi kirjoitti...

No niinpä. :D

Occo kirjoitti...

^This is hjuumor!