Heti alkuun minun on todettava etten pidä Robocop-nimeä mitenkään hölmön kuuloisena. Mutta jos sen kirjoittaa muodossa Robo Cop se muuttuu heti hassummaksi. Ehkä se johtuu vain siitä miten sen sitten lausuu, koska onhan se Robocop nimenä hivenen koominen. Suomeksi se olisi kyllä hauskempi jos se olisi sitten Robottipoliisi kuin Robottikyttä. Näin ainakin minun mielestäni ja siksipä olen erittäin iloinen siitä, että tämä Android Cop-elokuva sai näillä main uuden tittelin, Robotic Cop, sillä oli mitä mieltä tahansa mainituista nimistä on Robotic Cop ehdottomasti paras. Ja huonoin. Ehdottomasti huonoin.
Tulevaisuus. Vuosi on 2037 ja taas kerran maailma kärsii taudista nimeltä post apo, joilloin kaikki on tuhoutunutta, pölyistä ja näin pois päin. Tai no, ei kaikki sentään, sillä kyseessä on hieman Mega City ykköstä peilikuvana, sillä siinä missä Judge Dreddin kotikaupunkia ympäröi aavikkolaskeumakärsimys niin nyt aavikkolaskeumakärsimystä ympäröi kaupunki. Ei kovinkaan futuristinen kaupunki, mutta jossa ihan varmasti jokainen asukas on potentiaalinen rikollinen.
Keskellä Los Angelesia sijaitsee siis muurilla suljettu post apokalyptinen minimaailma, jossa ihmiset pukeutuvat rääsyihin, sillä ovathan he mutatoituneita ydinvoimakasvatteja ja siksipä tänne vapahtajan selän taakse, kauhujen kotipihalle piiloutuvat kaikenmaailman rikolliset. Kukaan, ei siis kukaan muu uskaltautuisikaan jatkuvan tappavan säteilyn alueelle. Paitsi tietenkin poliisit, jotka tuntuvat hengailevan siellä enemmän kuin donitsibaarissa. Ba dum tss!
Aluelle on lähetetty noutamaan kaikista pahinta rikollista se kaikista kovin kyttä, Hammond (Michael Jai White) tiimeineen, mutta kun missio uhkaa mennä poskelleen niin lisäavuksi tulee tyly, tarkasti riskit laskeva androidikyttä Andi (Randy Wayne) joka pelastaa päivän. Siis holy shit, mikä tulevaisuudellisen teknologian irvikuva tuo androidikyttä oikein on. Visuaalisesti sillä on varmaasti haettu yhtäläisyyttä tämän remake-Robocopin kanssa (jonka mockbuster tämä elokuva on), mutta lähempänä ollaan Jemainen ja Bretin robottipukuja, sillä ei noilla mustiksi maalatuilla lätkäsuojuksilla hämätä edes Miguel Ferreria.
Luonnollisesti Hammond inhoaa kun jokin peltipurkki tulee viemään työt ja varmaan naisetkin, ja niinpä hänet pistetään Andin pariksi ja siitähän se riemu vasta syntyy. Duo saa tehtäväkseen etsiä pormestarin kadonnut tytär, joka on Bruce Willisin Surrogatesin tavoin siirtänyt mielensä androidiin ja on nyt teillä tietämättömillä. Vaikka eipä sillä tehtävällä taikka juonelle ylipäätään taida olla suuremmin merkitystä, sillä pääasia on sitä kuinka ollaan buddycopelokuvassa yhdistetty normaalin sekopään ja seesteisen sijaan muka slick katukyttä ja kuiva ylilooginen robotti. Ajatelkaa siis Shaft ja Data yhdessä. Siis jos Shaft ja Data olisivat slummailemassa Asylumin tuotannossa. Joten liikutaan hieman tarkoituksellisen kieli poskessa-linjalla kun Jai White vetää jotain yo mama!-dialogia ja Wayne affirmativea.
No kuitenkin, Hammond ja Andi ovat oikeasti vain pelinappuloita korruptoituneiden kyttien ja poliitikkojen pelissä, jolloin heidät lähetettiin etsintäretkelle saastuneelle alueelle vain jotta kuolisivat rikollisjengien käsissä ja pormestari saisi tekosyyn julistaa sotatilan, tms. ja pistää kaiken hyrskyn myrskyn, takavarikoiden maat ja rakennuttaen sinne asuntoja.
Okei, siis uhrataan joku jotta saadaan syy hyökätä. Lähetetään siksi uhriksi kaikesta päätellen tuhoutumaton androidi joka pystyy yksinään pistämään kaiken atomeiksi.
VAU! Hammond on itsekin robotti. Philip K. Dick, sinäkö tämän kirjoitit?
Robotic Cop sisältää toki Asylumeilta vaadittavat puolitunnetut pökkelömäiset esiintyjät, juonen tulitikkurasian kyljestä, selkeät isommilta varastetut/lainatut ideat ja efektit joiden kohdalla voisi sanoa ettei se budjetti ainakaan niihin kulunut. Tosin koska tähänkin on varmaan käytetty jopa 10 dollaria (!), niin kyllä siitä varmaankin pelkästään puolet kului digitaalisiin suuliekkeihin. Mutta hauska tämä äärimmäisen pitkäveteinen laahaus ei ole. Jos Robotic Cop olisi puoliksikaan niin viihdyttävä kuin nimensä ja kansikuvansa, olisi se varmaan ainakin ihan ok leffa.
No, ainakin ilmeistä päätellen Jai White on tiennyt tekevänsä komediaa. Olisivatpa muutkin.
Tähdet: *
Robotic Cop
4 kommenttia:
Robotic Cop Car...
Näen mitä teit.
Kerran tämä oli Gigantin alelaarissa ja "I bought that for a dollar"
"I'm... having... trouble."
Lähetä kommentti