lauantai 14. lokakuuta 2017

Lokakuu kuuluu kauhulle pt.7: The Evil Beneath Loch Ness (Beneath Loch Ness, 2001)

Amerikkalaiset oletan että mineraalitutkijat ovat skotlantilaisen Loch Ness-järven pohjassa kaivamassa kivenmöhkäleitä kun mittarit ja todellisuus ilmoittavat maanjäristyksestä joka nielee yhden tutkijoista. Tehtävää jatkamaan kutsutaan eräänlainen Indiana Jones-kopio, Case (Brian Wimmer) ja samalla huomataan, että järistys avasi väylän esihistorialliselle merimonsterille joka aikoo syödä kaiken... kaiken! Sopivasti jotain tällaista järistyksen tappama tutkija uumoilikin, sääli vain ettei ehtinyt sitä itse näkemään ja kenties jopa päätymään vesihirviön ruokalistalle. No kuitenkin, jonkin aikaa tuumitaan miten jättipedosta voisi hyötyä kaupallisesti ja sitten lähdetään mörisevän viinalle person merikarhun (Patrick Bergin) kanssa saalistamaan sitä ihan vain jotta se ei saalistaisi heitä.

Mukavan tunnelmallinen musiikki, joka kenties on liian usein sopimattoman romanttisen kuuloista elokuvalle joka on käytännössä jälleen yksi Tappajahai-kopio. Vesipeto pysyttelee piilossa ja popsii pahaa-aavistamattomia uimarantalaisia ja vaikka joku koettaakin varoitella asiasta niin määräävät tahot eivät usko, joten sitä lähdetään sitten ilman tukea omin ja kokemusten karaiseman veteraanimetsästäjän voimin saalistamaan lihaa syövää vedeneläjää. Mukana on jopa kohtaus jossa viranomaiset vakuuttelevat, että kaikki on nyt ok kun he kerran saivat saalistettua jonkin pikkukalan, vaikka tietävät syvyyksissä piileskelevän sen todellinen tappokoneen.
Rahanpuutetta ei ole korvattu mielikuvituksella taikka lahjakkuudella, eikä myöskäään menty tarkoituksellisen koomiseen suuntaan vaan lopputulos on itsensä turhan vakavasti ottavaa liukuhihnailua, mutta ainakin niin kauan kun vesihirviö pidetään järven varjoissa on se aika sopivasti kauhistuttava otus ja sitten kun se tuodaan paremmin esille sitä toivoo, että se palaisi sinne pimeyteen. Otuksen design ihan hyvä, tehoste ei.
Tämä on siten ainoastaan siedettävä lisä siihen ylitäytettyyn peto saalistaa-veneeseen joka on kovaa vauhtia matkalla uppeluksiin.

Hivenen pitkästyttävä, olisi ehdottomasti kaivannut tiivistämistä.

Tähdet: **

Ps. I'LL SWALLOW YOUR SOUL!

2 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Tässä leffassa on sentäs otus, joka meillekin näytetään. Toisin kuin eräässä, jonka nimeä en suostu enää ääneen kirjoittamaan, heh.

...noir kirjoitti...

Lienee turvallisinta pysytellä hiljaa.