sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Killer Ants (Invicta, 2009)

Itseään taiteellisena pitävä nuoripari on muuttanut suurkaupungista ihan keskelle metsää. Siis niin Jumalan selän taakse kuin olla ja voi. Hyvä kun täällä tunnetaan edes juokseva vesi. Eli toisin sanoen New Yorkista Teksasiin.
Paikalliset eivät ymmärrä mikä ero on jotain vaginamonologeja esittävällä näyttelijällä verrattuna strippariin, joka puolestaan on yhtä kuin kaikille pesää antava jakorasia, joten tuon pariskunnan vaimopuolisko on täällä kuin pahinkin friikki. Kun vielä tuoreen kaupunkiin saapuneen pariskunnan vaimo piti oman sukunimensä, niin siinähän on varmasti itse Saatana ollut asialla. Toisaalta eipä trendikäs nykkiläisvaimokaan siedä landelaisia, pitäen heitä arvossa kuin takapuolesta tullutta oksennusta, joten pata kattilaa soimaa.
Onneksi kaupungissa on myös hullu muurahaisia rakastava tohtori joka kertoo hikisen ihastuneena kuinka täydellisiä tappokoneita murkut ovat ja todistaakeen sen epäilijöille, hän kaataa kerettiläisten päälle smurffilimua ja kamera poistuu paikalta kun ilmeisesti juuri muurahaiset syövät heidät. Muutenkin murkkujännitys kasvaa kun nuorenparin naisosapuoli tulee niiden tappamaksi ja ne penteleet vieläpä lavastavat puremista johtuvan kuoleman itsemurhaksi jossa rouva olisi tukehduttanut itsensä mennessään jääkaappiin. Mitä?
Uskomatonta kyllä, elokuva vain heikkenee tästä eteenpäin.

Tämä on niitä elokuvia joiden kohdalla tekee mieli suojella sen suolesta kumpuavilla lahjoilla varustettuja näyttelijöitä, jolloin ei halua paljastaa heidän nimiään jotta ei vahingossakaan vaarantaisi heidän tulevaisuuttaan työttömyyskortistossa. Olenkin aika varma, että tämän elokuvan tekijät kuuluvat heihin jotka ovat lähettäneet Googlelle pyynnön poistaa hakutuloksia.
Killer Ants näyttää siltä kuin se olisi kuvattu tavallisella videokameralla, millä se varmasti onkin, mutta pitikö se antaa tyypille joka uudesta lelustaan innostuneena oli päättänyt ns. taiteellisten lähikuvien olevan maailman tärkein juttu. Siksipä näemme lähikuvia joissa näkyy jopa puolet päästä ja välillä ihan käsikin. Vautsivau! Onneksi sentään jälkiäänitys ei pelkästään ole epäsynkassa, mutta kuulostaa myös tunnelissa toteutetulta. Echo echo echo!
Ja jotta tietäisimme elokuvassa uhan aiheuttajan olevan tulimuurahainen, niin sitä jankataan yhtä usein kuin mutanttia Ryhmä-X:ssä. Uskoin sen jo sadannella kerralla.

Killer Ants on niin surkeasti toteutettua kuonaa, että toivottavasti ne tulimuurahaiset syövät sen teossa mukana olleet. Toisaalta jos ne tekevät tekevät sen samalla tavalla kuin tässä tapauksessa, niin sitä ei nähdä. Mikä on aika surku elokuvassa jossa selitetään kyllästymiseen asti sitä kuinka raivokkaita ja tehokkaita tulimuurahaiset ovat kaluamaan ihmisen hengiltä ja sitten pari kertaa näemme kasan liikkumattomia mustia pisteitä jotka eivät tee mitään. Tosin se on myönnettävä, että silkkaa nerokasta ääliömäisyyttä on keino jolla kaksi elokuvan henkilöistä selviää tuhansien muurahaisten hyökkäykseltä (väitetysti tuhansien ja väitetysti hyökkäyksen. Tätä on vaikea todentaa, kun emme oikeastaan näe sellaista). Jäädään maahan makaamaan ja kunhan ajattelee vain yhtä asiaa (joka tosin ei saa olla liikkuminen), niin ilmeisesti valikoivasti ajatuksia lukevat muurahaiset kulkevat ohitse.

Erityismaininnan ansaitsee Killer Antsin loppuhuipennus jossa hullu tohtori ottaa esille geneettisesti muokkaamansa supermutanttikuningatarmuurahaisen, jolle siis aikoo syöttää ihmisiä ja tämä tehosteihme (jonka voi äärimmäisen vilkkaalla mielikuvituksella nähdä suhteessa muuhun elokuvaan melkein jopa siedettävänä kasibittilaatikkona, mutta vain jos on nauttinut ajatusten vahvistukseksi meskaliinia, tms.) chillaa hetken kuvasta irtonaisena ja lentää sitten pois tekemättä kenellekään yhtikäs mitään. Paitsi tietenkin katsojalle, joka ei näyttelijöiden tavoin välty kidutukselta.

Ja kuka kannessa esiintyvä täti onkaan, niin hän on sitä jossain aivan toisessa elokuvassa.

Tähdet: ~
Killer Ants

4 kommenttia:

Occo kirjoitti...

Eikö takapuolesta tulleella oksennuksella muka olisi arvoa edes(/ainakin) lääketieteellisenä kuriositeettina?

...noir kirjoitti...

Ei silti kukaan tervehdi sitä kaupungilla, eikä auta kadun ylitse.

Tuoppi kirjoitti...

Lienevätkö nämä murkut jotain äärimmäisen kaukaista sukua Tappajahain koston haikalalle?

...noir kirjoitti...

Hai ei myönnä sellaista.