keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Hercules (?)

Olen kertonutkin, että olin aiemmin videovuokraamossa töissä, mutta lienenköhän maininnut olleeni ennen sitä kirjastossa ns. kirjastosetänä? No olin ja koska aiheena ovat elokuvat, niin verrattuna nykyisiin kirjastojen valikoimiin oltiin tuolloin aivan eri todellisuudessa, kun vähäisestä määrästä vähintään puolet olivat opetuksellisia tuotoksia luontodokkareista muunlaisiin fakta-annoksiin ja toinen eli se fiktiivinen puoli koostui aikuisten elokuvissa enimmäkseen klassikoista kuten Psyko ja Linnut, ja lastenelokuvissa kaikesta muusta kuin Disney-elokuvista. Jep, Disneyn elokuviin ei joko saanut kirjasto-oikeuksia taikka jos sai, niin ne maksoivat per elokuva Albanian historian bruttokansantuotteen verran. Joten kirjasto kiersi ongelman samalla tavalla kuin pihit sukulaiset ja ostivat valikoimiin käärmeöljykauppiaiden tarjoamia halpaversioita Disney-elokuvista. Tarkoitan tällä siis niitä elokuvia jotka eivät välttämättä ole tehty juuri minkä lie Disney-tuotoksen maineella rahastamiseksi, mutta aika usein vähintäänkin tuntuivat vahvasti siltä ja näitä elokuvia löytyy aina halvalla varsinkin jostain Robin Hoodin kaltaisista liikkeistä. He eivät varmaan edes itse tiedä myyvänsä tälläisiä, sillä nämä syntyvät yleensä ydinjätteen oheistuotteina. Tämän Herculeksen kohdalla en kuitenkaan uskalla vannoa kyseessä olevan rahastuskopio, sillä tarmokkaan googlauksen jälkeenkään en löytänyt tästä nimenomaisesta elokuvasta mitään muita elonmerkkejä kuin Huuto.netin vanhentuneen ilmoituksen, jossa elokuvaa ei näköjään oltu saatu myydyksi. Kenties se 1,35 euroa oli lähtöhinnaksi liian suuri, sillä itsekin maksoin muoveissa olevasta versiosta tasan euron ja sekin oli jo liikaa. Niin ja löytyipä vielä Puolenkuunpelien ilmoitus, että "tuotteesta ei ole kuvaa." Itse elokuvassa ei ole mitään vuosilukuja, alku- tai lopputekstejä, alkuperäinen nimikin on vain Hercules, ei dubbaajatietoja, julkaisijan nimi ei johda minnekään ja levyn tuotekoodikin kuuluu Dolph Lundgrenin Men of War-elokuvaan. Ota siitä nyt sitten selvää.
Koska bonuksena on lauma trailereita joissa esiintyy elokuvia kuten Balto, Pocahontas, et cetera, ja jokainen on tehty täysin samalla tavalla kuin tämä Hercules, niin uskallan kuitenkin uskoa tämän olevan Asylum-henkistä ripoffausta. Tai ehkä kyseessä on vain sattuma.
Sillä tokihan elokuva nimeltä Lelut jossa lelut elävät kun ihmiset eivät huomaa ja yksi leluista on huolissaan asemastaan vanhentuneena leikkikaluna kun omistajansa saa uuden omistukseensa on täysin originaali idea.
Eikä yksikään oheisen kuvan elokuvista näytä laisinkaan tutulta.
Hercules on mahdollisesti saksalaista tuotantoa, sillä ainakin osa trailereista sisältää elokuvien germaanisen nimivaihtoehdon (Leijonakuningasraiskaus on vieläpä jätetty ainoana kääntämättä laisinkaan). Koetin siis etsiä tietoja tuollakin kielellä, mutta ei mitään ja sitten koetin etsiä kiertoteiden kautta hyväksikäyttäen muita trailereissa olevia elokuvia, mutta nada.
Noista trailereista pitää vielä sanoa se, että jokainen on vain pätkä kulloisestakin elokuvasta ja jokainen katkeaa kuin seinään, joten taas on ammattiylpeys voimissaan. Ja yksikään elokuvista ei muuten sitten näytä yhtään tuolta esittelykuvaltaan, vaan ovat täysin saman näköisiä kuin tämä Hercules, jonka kuvia näette aivan tuota pikaa.

Ja itse elokuvahan kulkee tällä tavoin:
Sean Youngin näköinen Hercules (ei siis laisinkaan kannessa olevaa muistuttava) liikkuu oksettavan rumissa maisemissa ja aikoo tappaa leijonan. Sitten tehdään jotain muuta, kuten tapetaan Hydra.

Hyi saatana tämä on ruma animaatio, mutta onneksi sentään ääninäyttely saa toivomaan tuskallista kuolemaa sen itsemurhan kautta johon tämä vääjäämättä johtaa. Tämän kutsuminen animaatioksi on liioittelua, sillä kyseessä on pikemminkin sormettoman ääliövauvan sotkemaa vessapaperia ja kuvan liikkuvuus on tasoa nolla. Animointi on siis sitä luokkaa, että joku liikuttaa kokonaista kalvoa kameran edessä ja se on olevinaan hahmoliikettä. Ja tottakai ne muutama sekunti jotka tästä 31 minuuttisesta piirretystä elokuvasta on animoitu, toistetaan niin monta kertaa että sitä luulee levyn olevan Devon sanoin "stuck in a loop".
Tekstikin on niin säteilevää, että kun tämä tyyppi huutaa "au! au! au!",
niin se on ilmeisesti sama kuin Epäiltyjen Keyser Söze-lopetus.
Asiaan vielä kuuluu, että jos hahmojen huulet liikkuvat niin dubbaaja ei sano mitään, mutta kun huulet eivät liiku harrastetaan vatsastapuhumista.

Jep, en tosiaan löytänyt elokuvasta mitään tietoja, joten en myöskään löytänyt kuvia esittelemään sen surkeutta. Näin ollen kuvasin muutaman ruudun televisiosta, josta edeltävätkin kuvat siis ovat ja se oli siten huono ratkaisu, että kameran automaattitoiminnot tekivät kuvista hieman liiankin siloitellut, koska livenä Hercules on niin ruma, että tekee mieli kaivaa ruosteisella lusikalla silmät ulos, viedä ne postitoimistoon ja polttaa paikka maan tasalle, ettei kukaan vahingossakaan saisi silmiä jotka ovat Herculeksen kauheuden kokeneet. Mutta ehkäpä noista kuvista saa ainakin tarpeeksi pelkotiloja ja ainakin ne osoittavat liikkumattomina elokuvan kuvien liikkuvuuden tason. Pidän erityisesti siitä miten toistuvasti kuvan rajaus on pielessä leikaten hahmoista osan pois ja kuinka tuossa yhdessä kuvassa Hera heittää kiven, joka on tehty siten että hahmo pysyy elokuvassa liikkumattomana, mutta kivi lentää silti ja se kivikin on vain kuva jota suurennetaan kunnes siitä tulee mainiota pikselimössöä.

Okei, oli minulla aika hauskaa tätä katsoessani. On se vaan niin törkeän huono. Sellaista Action 52-tasoa.

Edit: minua valaistiin julkaisijan suhteen ja voitte käydä täältä katsomassa kuka tai mikä on syyllinen.

Tähdet: ~

7 kommenttia:

Occo kirjoitti...

Tuli ekana mieleen UAV:n lastenleffatuotokset, mutta kuvahaun perusteella vaikuttaisi eri pökäleeltä.

Anonyymi kirjoitti...

Saksalainen firma "Dingo Pictures" ainakin tekee juuri tällaista kamaa. En tosin tiedä onko tämä heidän tekeleensä, vai onko alalla kilpailuakin. Dingon näkemys Aladdinista huikeine musiikkiesityksineen kannattaa katsoa YouTubesta...

Tuoppi kirjoitti...

Karmean näköistä kakkaa...

...noir kirjoitti...

Hei anonyymi, kiitos todella paljon. Dingo Pictures, eli tämä todellakin on Hercules-leffan takana. Pitääkin tutustua tähän kakkalafkaan paremmin, vaikka eivät ilmeisesti sitä halua, kun eivät voineet levyn yhteydessä nimeään paljastaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kuulemma kyseinen firma on julkaissut animaatioitaan PS1:lle ja PS2:lle "pelin" muodossa mikä on ihme touhua

...noir kirjoitti...

Ainakin heidän Leijonakuningas-versionsa Lion and the King AKA King of the Animals eli Der König der Tiere ja kotimaisittain Leijona viidakon Kuningas (joka on kantensa mukaisesti alkuperäisnimeltään Leijona viidakon Kuningas) on julkaistu PS1-levynä. Mikä sen kohdalla on siten ymmärrettävää, että PS1 ei tainnut pyörittää DVD-levyjä? Mutta onhan se sinänsä outo ajatus, kun enpä pahemmin muista harrastettaneen sitä, että elokuvia julkaistaisiin pelikonsoleille sopivina formaatteina ennen PSP:n kovasti mainostettua ja epäonnistunutta yritystä teettää omia vain siinä toimivia elokuvalevyjä. Olisihan se aika hienoa ostella jotain Sega Megadrive-kasetteja jotka olisivatkin pelien sijaan elokuvia.

Anonyymi kirjoitti...

PS1 pyörittää juu vain CD:itä, musiikkia ja pelejä. Dingo Picturesin tuotoksia ovat eri firmat julkaisseet PS1:lle PS2:lle. Erään wikin mukaan nämä tuotokset olisivat huonoudessaan suosittuja joka paikassa jossa niitä on julkaistu jossain muodossa. (Kuka katsoo elokuvia PS1-levyltä? Miksei vaikka VHS:ltä?)

Katselin juuri tässä tämän:
https://www.youtube.com/watch?v=sND3lojgfpQ kun muistelin että siskolla olisi tämä jossain. 'Shubididabbiduu' todellakin. Huvittavaa kamaa kyllä, loppu muistuttaa jostain NES-pelistä visuaalisuudellaan...

Ai niin ja tällä sivulla oleva kuva tyypistä jolla on kolme silmää on helkkarin pelottava, siihen lisätään vielä se että koneeni näytönsäästäjä tuli yhtäkkiä karkkitangon värisine putkineen varoittamatta ja sivusilmä huomasi asian ja säikytti