keskiviikko 20. tammikuuta 2021

Impact Point (2008)

Rantalentopalloilija Kelly (Melissa Keller) tapaa urheilutoimittaja Holdenin (Brian Austin Green) ja lehtijutun ohella tästä näyttäisi syntyvän romanssi, joka kestää aina siihen saakka (eli about 10min) kunnes Holden huomauttaa olevansa psykopaattifani joka haluaa Kellyn kokonaan itselleen. Tätä edesauttaakseen Holden pistää hengiltä Kellyn kilpakumppaneja sekä ystäviä ja on valmis viipaloimaan Kellynkin osoittaakseen rakkautensa. Kuten asiaan kuuluu niin yhtä poliisia lukuunottamatta kukaan muu ei usko Holdenin olevan vaarallinen, vaikka äijä tekeekin kaiken pahan varsin näkyvästi ja olisi yhtään selvempi teoissaan vain jos kävisi murhailemassa poliisiaseman tiloissa ja striimaisi kyseisen tapahtuman. Tähän ns. näkymättömyyteen annetaan kyllä myöhemmin osittain kelvollinen selitys, mutta vain osittain sillä Holden on julkisuudenkipeä ja se selitys ei oikein kata kiinnijäämättömyyttä.

Seurasin Beverly Hills 90210-sarjaa (tai siis L.A. Beatia) sen parin, kolmen ensimmäisen tuotantokauden verran ja vaikka se tuolloin muksuna olikin ihan kivaa nuorisodraamaa, ja jopa ihastuin silloin Shannen Dohertyyn, niin kiinnostus hiipui sen jälkeen enkä tosiaankaan tiennyt sarjan jatkuneen niinkin pitkään kuin aina vuoteen 2000 saakka. Muistan kyllä, että sarja rebootattiin jossain vaiheessa, mutta sen skippasin ihan suosiolla. Sarjan tähtien myöhempiä seikkailuja ei tullut yhdenkään kohdalla seurattua, mutta ainakin Luke Perry ja Tiffani Amber Thiessen pysyivät jotenkin tutkassa koska edellisen suoraan videolle-elokuvia tuli vastaan videovuokraamourallani ja jälkimmäinen esiintyi esimerkiksi Ammu vaan!-sarjassa jota tuli seurattua. Joskin on myönnettävä etten muista Thiessenia Beverly Hillsista, että hän taisi tulla siihen vasta siinä vaiheessa kun oma fokukseni oli jo muualla.

Aina silloin tällöin kukin Beverly Hills-näyttelijä tuli kyllä nähdyksi jossain televisiosarjassa tai elokuvan sivuossa, mutta medianäkyvyys alkoi olla monella heistä menneen talven lumia ja oikeastaan vasta kun Megan Fox tuli pinnalle Transformers-leffan myötä tuli jälleen noteerattua Brian Austin Greenin olemassaolo ja sekin vain koska oli naimisissa tai seurusteli Foxin kanssa joka siis hetken ajan täytti kaikki viihdepalstat. Mutta näyttelijäuran osalta se taitaakin olla Beverly Hillsin ns. altavastaaja eli Stevea esittänyt Ian Ziering joka on sittemmin noussut suurimpaan näkyvyyteen ja sekin on tällä hetkellä aikalailla menneessä aikamuodossa kun hän pääositti aikamoiseen yllätysmenestykseen noussutta Sharknado-elokuvaa, joka muodostui useamman elokuvan pituiseksi sarjaksi. Sekin menestys oli ilmeisesti suurelta osin sattuman kauppaa, koska tiettävästi Ziering ei ollut aluksi suostua Sharknadoon pitäen sitä arvoaan alentavana, mutta sitten tuli eteen vuokranmaksu ja loppu on historiaa.

Beverly Hills 90210 on näyttelijöidensä osaltaan aika perinteinen esimerkki millainen tulevaisuus menestyssarjan päättymisen jälkeen on. Hyvin harva vastaavanlaisten sarjojen tähdistä siirtyy vaivatta elokuvien puolelle ja vielä suoraan videolle-tasoa korkeammalle, vaikka kenties pääseekin kokeilemaan hetkeksi jotain isompaa tuotantoa. Lopulta vain pieni määrä heistä saa edes toista hittitelevisiosarjaa alleen ja todennäköisintä on, että jos joku nousee tähdeksi niin hän oli siinä menestyssarjassakin vain vierailevana tähtenä. Pikkuleffat joihin törmää alelaareissa, tms. on yleensä se miten Zieringiin, Greeniin ja muihin Beverly Hills-tähtiin törmää eikä tämä Greenin Impact Point ollut poikkeus. Mikä ei siis ole kommentti elokuvan tasosta, koska raha ei sitä määrittele, kunhan vain oli huomio miten nämä elokuvat saattaa nähtäväksi löytää koska teatterit ne kiertävät kaukaa (ennen tämänhetkistä maailmantilannettakin).

Jos vertailukohdaksi otetaan Tony Scottin ohjaama The Fan, jossa siinäkin fanituksen kohteena on urheilija niin Impact Point on hieman kuin sen Jessica Alba-versio, eli ns. nuorekkaampi ja seksikkäämpi näkemys. Vaikka toki olisihan se ollut mielenkiintoista jos The Fanissa De Niro olisi halunnut rakkaussuhteen Wesley Snipesin kanssa.
Toisin sanoen Impact Point tuo mukanaan bikineitä, kirkkaita valoja ja värejä, nuorempia esiintyjiä ja halussaan olla kaupallisempi ei ole niin väkevä kuin toivoisi juonensa vuoksi. Ympäristöönsä suhteutettuna Impact Point on ihan ok jännäri joka kulkee varsin sujuvasti eteenpäin eivätkä esiintyjätkään ole kehnoja ja sen suurimmiksi synneiksi voidaankin lukea yllätyksettömyys sekä liiallinen jarruttelu silloin kun pitäisi oikeasti aloittaa matka pimeyteen. Näin ollen Impact Point ei jätä pysyvää jälkeä, mutta ainakaan sen aikana ei tarvitse naamapalmuilla, ärsyyntyä taikka naureskella vahingossa muodostuvalle huumorille. Toisaalta kun sen suurin synnyttämä ahaa!-elämys on ilman huutomerkkiä koettu "no, ei se nyt niin huono ollut", ei sitä täten voi myöskään noin vain kehua muiden vastaavien elokuvien ylitse.

Tähdet: **(*)

2 kommenttia:

Franco kirjoitti...

Onkos muinaisihastukselta (mulla myös) Dohertyltä tulossa tässä sarjassasi jotain arvosteluleffaa? Shannenin "vilautteluleffa" Blindfold olis aika kova! Sehän tuli joskus tv:stä

...noir kirjoitti...

Tällä hetkellä tulossa on vielä ainakin Gabrielle Carteris ja Luke Perry. Ian Ziering ja Shannen Doherty ainakin ovat harkinnassa kun pyrin välttelemään samojen näyttelijöiden tuplabuukkauksia, joten ei esimerkiksi enempää Brian Austin Greeniä. Ei vaikka miehen supersankarileffa Cross kutkuttaakin.