keskiviikko 27. elokuuta 2014

Sherlock Bones: Ace Detective (Sherlock Bones: Undercover Dog, 1994)

Pikkupoika Billyn (Benjamin Eroen) vanhemmat ovat eronneet syystä että äiti on takakireä urakiipijä, kun isä puolestaan hessuhopomaisen kömpelö taivaanrannanmaalarikeksijä, mutta niin vain äiti jalomielisyydessän suostuu kokeilemaan josko poika voisi asustaa ainakin ajoittain isänsäkin luona. Äidille loma pojasta tekeekin hyvää, sillä tämä poikahan on kuuleman mukaan aina aiheuttamassa kaaosta ja epäjärjestystä, sillä hyvä luoja sentään, BIlly kun on hiljainen hissukka joka tykkää eläimistä ja jutteleekin niille. Polttakaa se ja haudatkaa tuhkat pyhään maahan! Koska eläimet eivät tietenkään osaa ainakaan aikuisten mielestä puhua, niin Billyn uskottavuutta muiden ihmisten silmissä ei nosta se, että hän tapaa loukkaantuneen koiran, joka osoittautuu poliisiviranomaiseksi Sherlock Bonesiksi ja tottakai Bones osaa puhua ihmistä. Bones oli ollut pahojen huumerikollisten jäljillä kun loukkaantui takaa-ajossa ja siten päätyi vahingossa Billyn hoiviin, hänen auttaessaan isänsä kanssa koira eläinlääkärille. Luonnollisesti Billyn isä ja mukava eläinlääkäri luovat välilleen sen romanttisen vireen ja Billy päätyy Sherlock Bonesin avustajaksi pahisten jäljittämisessä.

Ihan mukavan pöhkö perhe-elokuva jossa aikuiset ovat pääosin hassuja kömpelyksiä, lapset näsäviisaita räkänokkia, juonenkäänteet mitä nyt kulloinkin on päähän pälkähtänyt, britin tunnistaa termeistä kuten cheers, ta-ta ja mate, ääniefektit sekä musiikki ovat ylipirteitä ilokaasureaktioita, komiikka alasimesta päähän-kamaa ja koiran puhe on dubattu huonommin kuin vanhoissa kungfupätkissä, mutta kaikkinainen kompurointi on juuri se syy miksi tämän jaksaa katsoa ainakin yhden kerran.
Erityisen huvittavia ovat juurikin kohtaukset joissa Sherlock Bones puhuu, mutta eivät esimerkiksi typerän dialogin vuoksi, vaan syystä miten koiran eleet ovat luotu yhdistymään puheeseen. Koska tässä ei olla esimerksi mitenkään tietokoneanimoitu, tms. suun liikettä sopimaan sanoihin, niin asia on ratkaistu muun muassa looppaamalla edestakaista kuvankelausliikettä, joka sitten saa koiran vaikuttamaan pahasti epileptiseltä. Koira nykii välillä kuin tuottaisi Skrillexia.
Billy siis valehtelee kun sanoo, että katsokaa nyt, sen huulet liikkuvat.

Billyn isä on hajamielinen kiltti keksijä ja näyttääkin kovasti tutulta.
Mutta Flubberhan tehtiin vasta kolme vuotta myöhemmin.
Kirottu Marty McFly.

Tähdet: *
Sherlock Bones: Ace Detective

4 kommenttia:

Occo kirjoitti...

Voi elämä. Voiko tämä edes olla huono.

Jessus kirjoitti...

Sherlock Bones ;D Voi sentään...

Tuoppi kirjoitti...

What? No Doctor Dogson?

...noir kirjoitti...

Eikös Sabrinan hitissä laulettukin "bones bones bones"
vai olikos se sittenkin "bones bones bones, whatcha gonna do when they come for you"

Dogtor Watson