perjantai 1. elokuuta 2014

DOA: Dead or Alive (2006)

En ole näpelöinyt Dead or Alive-pelejä ja vaikka ymmärtääkseni kyseinen pelisarja pitäisi varmaan nähdä enemmänkin beat 'em uppeina, niin päällimmäiseksi minulle tulee niistä mieleen bikinitytöt rantalentopalloilemassa. Hyvä niin, sillä tappelupelejä on jo ihan tarpeeksi.

Yksi kissa haluaa selvittää veljensä mahdollisen kuoleman, toinen kissa haluaa tappaa ensimmäisen kissan koska on hänen ikuinen suojelijansa. Sitten on blondi kissa ja toinen blondi kissa ja kolmas blondi kissa ja Eric Roberts järjestää julkisen salaisen tappelukisan johon muun muassa edellä mainitut kissat kutsutaan. Sitten tapellaan, annetaan ihon kimmeltää, joku harhautunut on jopa koettanut kirjoittaa joukkoon tilanteen tai kaksi joissa huippumallit haussa pääsevät sanomaan jotain muka vakavaa, tapellaan, pikkupöksyillään, kaula-aukkoillaan ja ollaan suihkussa.
Ai niin, tottakai Roberts haluaa nanobotti-imuttaaa itseensä kaikkien sotureiden kyvyt ja nyt nähdään kuka on best of the best.

Silkkaa pintaa oleva tappeluelokuva jota katsoessa vähät välittää juonesta ja niistä hetkistä joissa näyttelijät pysähtyvät sanomaan jotain ihan mitä tahansa. Tärkeintä on päästä näkemään liikekomboja ja sellaisessa DOA on ihan onnistunut elokuva. Se on nätti (muutenkin kuin esiintyjiensä suhteen), vauhtia riittää alusta loppuun ja Eric Roberts juustoilee riemastuttavasti. Samalla tämä myös tarkoittaa sitä, että auta armias jos kuvittelet kokevasi muutakin kuin alkukantasia himokkaita ajatuksia, sillä onhan tämä niin hemmetin tyhmä elokuva, että aivojen käyttö voi aiheuttaa kohtalokkaan oikosulun. Jos tämä olisi tehty 80-luvulla niin pääosassa olisi ollut Van Damme tai vastaava, sillä tarina on sitä tuttua kamaa jossa on jonkinlainen salainen tappelukisa, on kostojuoni, tms. ja joukko keskenään muka erilaisia (kampaukset tai vaatteet) persoonia jotka sitten tappelevat. Eikä siinä mitään, sillä hittoako esimerkiksi missään peliversiossakaan on yhtään sen syvällisempää tarinaa.
Mutta niin, onhan DOA selvästi tarkoitettukin vain silmäniloksi ja siten kieli on ollut poskessa, joten tässä kaikki tarpeellinen tieto:

Tähdet: **
DOA: Dead or Alive

7 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Lainatakseni Jerry "The King" Lawleria: "Puppies!"... :D

...noir kirjoitti...

How much is that doggie in the window? Voof voof!

Anton von Monroe kirjoitti...

Joskus tuntuu niin käsittämättömältä, että Eric Roberts oli kerran Oscar-ehdokkaana. Mutta sitten muistaa, että Eric on Julian veli ja edellinen lause vaikuttaa sen rinnalla täysin normaalilta.

Occo kirjoitti...

^Mikä semmonen näyttelijä on joka ei näyttele?

DOA:sta en muista hirveän eksaktisti juuri mitään. Johtuuko sitten sisällön höttöisyydestä vai omasta humalasta.

...noir kirjoitti...

Huutava vääryys, että Eric Roberts tunnetaan Julian veljenä, eikä ensisijaisesti Emman isänä.

Anton von Monroe kirjoitti...

Mut hei, ainakin Eric on saanut jotain hyvää aikaan.

...noir kirjoitti...

Koetin keksiä jotain elokuvaa jolla puolustaa Emmaa, mutta kun ne kaikki tuntuvat olevan korkeintaan vain ihan kivoja, niin eipä siitä mitään tullut.