perjantai 9. toukokuuta 2014

TV Thursday: aliarvostettu

"...sarjan idea kuulostaa ihan urpolta, mutta sinä tiedät paremmin! Mikä sarja siis on sellainen jonka koet olevan aliarvostettu, vaikka kyseessä onkin (kenties hituisen hiomaton) timantti?"

Aikoinaan tuli televisiosta, tietenkin haudattuna kaikilta piiloon sellainen hienovaraisella analyyttisellä silmällä rakennettu komediallinen ihmissuhdedraama, jossa kuusi luonteiltaan herkkää pohdiskelijaa kokoontui aromirikkaan kahvittelutuokion ääreen keskustelemaan mahdollisuuksistaan parantaa yhteiskunnan kolhiintunutta tilaa. Tämä televisiosarja ei ymmärtääkseni kerännyt suosiota missään päin maailmaa ja näin ollen sen karuna kohtalona oli kadoksiin päätyminen, eikä sitä siksi tunnu olevan nykyisin mahdollista löytää esimerkiksi dvd-julkaisuna, eivätkä televisiokanavat tunnu millään olevan suostuvaisia edes yhteen ainoaan uusintakierrokseen, vaan kuten sen tuikituntemattomiksi jääneet intellektuelliesiintyjät, lienee ainoa keino nähdä kyseinen sarja uudestaan on siirtyminen omiin haalistuviin muistoihin siitä. Olen toistuvasti lähestynyt erinäisiä televisokanavia pyytääkseni tätä kyseistä television aliarvostettua kadotettua helmeä uudelleen esitettäväksi, jotta myös muukin kuin vain joku joskus menneisyydessä oikealla hetkellä oikealle kanavalle päätynyt harhasielu saattoi sen valossa lämmittää oloaan, mutta toistaiseksi tämän ohjelman tuomiona on olla vain muistoissa mun ja niinpä ristinäni on koettaa saada muita uskomaan, että tälläinen pölyyn jätetty jalokivi oli olemassa.
Kyseessä on tietenkin uskoakseni Liettualaista alkuperää oleva, mutta itse englanninkielisellä jälkiäänityksellä näkemäni Draugai.
Ja ehkä, ehkä jos kaikki oikein toivomme, niin saamme jonkin kanavan ottamaan sen esitettäväksi, jotta kaikki maailman kauneus ei jäisi vain unelmien varaan.

3 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Ikinä kuullukkaan moisesta sarjasta...

...noir kirjoitti...

En yhtään ihmettele, sen verran syvälle se aikoinaan piilotettiin.

Unknown kirjoitti...

Siis tässähän oli liettualaisittain kaksoismiehitys, eli jopa miehen ja naisen ääni ylipuhumassa. Hyyyvin harvinaista.