lauantai 10. toukokuuta 2014

The Choke (2006)

Persoonaton tusinapoppunkbändi The Choke on hajoamispisteessä, sillä yhtyeen vielä persoonattomampi solisti (en aio mainita nimiä) aikoo soolouralle erään bändikaverinsa kanssa. Soolouralle kahdestaan? Joo-o, kyllä hän sanoo, että "me lähdemme soolouralle" ja osoittaa sen tarkoittavansa molempia duona. No okei sitten.
Bändillä on keikka jollain varastoklubilla, jossa lämmittelijänä toimii ihan täsmälleen yhtä mitäänsanomattomalta kuulostava persoonaton tusinapoppunkbändi, mutta sitä suurempi ongelma on eropäätöksen ilmoittaminen persoonavapaille yhtyetovereille.
Olenko muuten muistanut mainita, että sana persoonaton kuvastaa täysin tämän elokuvan henkilöitä?
Käypi sitten niin, että bileistä loppuu olut ja kaikki muut bändin jäseniä ja paria muuta unilääkkeinä katsojille toimivaa henkilöä lukuunottamatta poistuvat paikalta, ovet menevät lukkoon ja sisätiloissa liikkuu murhaaja. Joka on yllätys yllätys aivan yhtä kiinnostava kuin uhrinsakin, eikä ole yllätys laisinkaan.

Toteutuksella on ilmeisesti haettu sellaista MTV-tyyliä ajalta kun MTV vielä näytti musiikkivideoita tosi-tv-yrjöpökäleiden sijaan ja niinpä mukana on nopeutettua kuvaa, hidastuksia, xtremekuvakulmia (eli kamera on hiukan kallellaan) ja muuta sellaista jota voi odottaakin näkevänsä kolmen minuutin pituiselta musiikkivideolta. Tosin sellaisella ei meillä ole varaa mihinkään-tyylillä ja nekin tehokeinot latistuvat salamana huomatessaan sen muutaman minuutin muuttuvan 90:ksi ja antamalla pelkän (tylsän Blink 182-tyylisen) musiikin soimisen sijaan näyttelijöille luvan avata suutaan. Nämä elokuvan esiintyjät eivät ole niitä kaikkein huonoimpia, mutta yksikään heistä ei ole saanut mitään järkevää sanottavaa taikka tehtävää, ja jokainen on keskenään niin samalla tavalla mielenkiinnoton etteivät nimet jää naulaamallakaan mieleen, ja esimerkiksi rumpalin erottaa toisista vain siten, että hän heiluttaa koko saatanan ajan kapuloitaan ja ne ovat kuin Judge Dreddin kypärä, aina mukana kokouksessa ja suihkussakin. Se tosin on kuitenkin myönnettävä, että kyllähän se pariin kertaan rupesi naurattamaan kun elokuvassa löydettään verinen ruumis tai toinen ja elokuvan lahjakkaat näyttelijät osoittavat tunneskaalaansa olemalla elottomampia kuin Pääsiäisaaren patsaat, sillä samaa monipuolisuutta he osoittavat kaikissa tilanteissa rakkaudesta raivoon.

Paramore kohtaa Pelottaako?-version slasherista. Mikä ei siis ole kommentti siitä, ettäkö Pelottaako? olisi jotenkin huono tv-sarja, tms., vaan osoitus elokuvan ikäsuuntautumisesta, joka on slasherille joka esittää olevansa veripalttua aivan väärä.

Yksi tähti ihan nätille lattahiuksiselle tytölle, mutta sekin tosiaan vain pinnallisesti hänen söpöytensä vuoksi.

Tähdet: *
The Choke

Ei kommentteja: