torstai 19. huhtikuuta 2018

Cat Run (2011)

Ilotyttö Cat (Paz Vega) lähetetään kollegoineen ökykartanoon poliitikkojen ja muiden silmäätekevien rötösherrojen orgioiden makupalaksi kun sattuu selkkaus jonka seurauksena tapahtuman järjestäjä päättää siivota jäljet tappamalla kaikki neidit, kohtalo jolta Cat haluaa välttyä pakenemalla. Tästä alkaa räjähtävä takaa-ajo kun pahikset haluavat pyyhkiä myös Catin pois elävien kirjoista jotta hän ei voisi vahingossakaan todistaa mitään, joka voisi tapahtuakin neidin mukaansa ottamalla turvakameratallenteella, mutta pahiksilla on nyt vastassaan todellinen selviytyjä joka ei antaudu taisteluitta ja voittamatta.
Sitä ennen... ihan saatanan perkeleellisen tylsää jumitusta jonkun nynnerön seurassa joka toisen nyhverön kanssa suunnittelee jonkin hiton äyriäisravintolan tai yksityisetsiväfirman perustamista, mutta kuluttavat tekemisen sijaan aikaansa nyyhkimällä kun eivät saa tyttöystäviä. Tätä jatkuu ja jatkuu ja jatkuu ja jatkuu, kunnes välillä nähdään niitä pahiksia jotka hekään eivät tee mitään muuta kuin seisoskelevat paikoillaan puhumassa siitä, että ehkä se Cat pitäisi saalistaa kiinni. Missä helvetissä on se joka puolella hehkutettu "raju toimintaelokuva" jollainen Cat Run muka on? Ei näemmä ainakaan tällä levyllä. Jos etsii kuvia Cat Runista saa nähtäväkseen kasan varsin energisen oloisia tyylikkäitä julisteita, mutta sisältöä kuvaa paremmin tämä:
Joskin sekin valehtelee siltä osin, että vaikka Paz Vega onkin elokuvan nimihahmo ja hänen annetaan ymmärtää olevan jonkinlainen kuvan sähköistävä dynamo niin bullshit!, hyvä kun hän edes vaivautuu vierailemaan omassa elokuvassaan ja antaa niiden kahden puisevan, pitkästyttävän nynnerön viedä huomion jota he eivät millään jaksa pitää yllä. Cat ei siis koko elokuvan aikana oikeasti ole pakosalla eikä todellakaan taistele vastaan. Joten se siitä räjähtävästä toiminnasta ja todellisesta selviytyjästä jonka vuoksi sitä ennen-maininta oli puppua sekin.
Viimeiset 10 minuuttia on suht' lähellä katsomisen arvoista.

Eikä ollut, ei taatusti ollut. Valehtelija!

Cat Run vaikuttaa kaikkien merkkien perusteella viihdyttävän vauhdikkaalta toimintaelokuvalta joka ei kenties yritäkään olla erityisen uniikki, mutta jossa olisi räiskettä, seksikkyyttä, viileyttä ja huumoria, mutta pari jostain Ocean's-leffasta, tms. lainattua poptaiteellista hahmoesittelyä ei tee Cat Runista yhtään sen coolempaa kuin rigor mortis. Tämä on uskomattoman pitkästyttävä elokuva ja vaikka pituutta lyhettäisiin jopa tunnilla en usko että jäljelle jäävästä saisi mitenkään energistä aikaiseksi. Toimintakomedia jossa ei ensimmäisen tunnin aikana ole kuin ehkä parin minuutin edestä jotain ns. toiminnallista eikä edes sen verran huumoria ei ansaitse lajityypitystään. Kyseessä on niin valheellinen elokuva, että se sai oikeasti vihaiseksi ja pahinta on ettei se palturi ole vain väärää markkinointia vaan selvästikin Cat Run uskottelee itselleen olevansa juuri mitä väittää eikä se todellisuudessa ole lähelläkään sitä. Janet McTeerin esittämässä Colin Firth sadistisena murhaajana-hahmossa on eniten yritystä, mutta eniten on aika vähän ja sekin hyvin vähän.
Cat Run on tylsimpiä elokuvia joita olen koskaan nähnyt ja se korostuu juuri siksi, että sen on tarkoitus olla hölmöimmilläänkin kaikkea muuta. Välillä kun vitsaillaan siitä kuinka jonkin elokuvan käsikirjoitus mahtuu tikkuaskiin, mutta se on silti jotenkin onnistuttu venyttämään täysimittaiseksi elokuvaksi ja voi olla tyhjyydestään huolimatta viihdyttävä tulee Cat Run ja väkisin todistaa ettei vedellä jatkaminen auta mitään kun ollaan jo uppoamassa keskellä merta.
Ja tottakai Cat Run sai vuonna 2014 jatko-osan, koska ilmeisesti hyvää ei voi olla koskaan liikaa.

Tähdet: *

2 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Kansi huijasi minut ostamaan tämän divarista. Onneksi divarista, sillä enemmän olisi harmittanut, jos täyden hinnan olisi tästä kompostiläjästä maksanut.

...noir kirjoitti...

Onneksi minäkin ostin tämän halvalla kirpparilta. Vaikka sana se kuinka halpa oli, se oli liikaa sekin.