torstai 17. marraskuuta 2016

Arena (2011)

Eräänlainen moderni piraattiradiomediamoguli Logan (Samuel L. Jackson) järjestää gladiaattorikisoja internetissä ja katsojat saavat äänestää annetaanko häviäjälle armoa vaiko ei. Eli nouseeko peukku pystyyn vaiko kääntyy alas. Aina se se kääntyy alas ja häviäjä mestataan. Katsojille kyseessä on vain kivaa vedonlyöntiviihdettä, mutta he ovatkin tietämättömiä siitä että kamppailut käydään aidosti kuolemaan saakka ja vaikka elokuva onkin täynnä erikoistehosteita joissa erikoista on vain niiden surkeus ei kuolemantuomion hurme olekaan siis vain tehostevelhojen käsialaa.
David (Kellan Lutz) on masentunut ja itsemurhahakuinen koska vaimonsa kuoli auto-onnettomuudessa. Tai sitten se masennus johtuu siitä, että hän on Kellan Lutz ja tietää ettei koskaan tulisi olemaan parempi näyttelijä kuin mitä Kellan Lutz on. Minuakin se masentaa, sillä Lutz saa 50 Centin vaikuttamaan Robert De Nirolta kultavuosinaan.
No kuitenkin, David kaapataan Loganin nettiohjelman uudeksi tähdeksi, Kuolemanjakajaksi, mutta David onkin itsepäinen eikä anna kenenkään pomotella. Eh, kaipa se voisi olla pahemminkin, saattaisihan kyseessä olla Irate Gamer.

Väkivaltaista väkivaltaa, tuhmaa puhetta, mitään peittelemätöntä alastomuutta ja laittomia gladiaattorikisoja kuolemaan saakka. Miksi tämä ei silti tunnu yhtä hauskalta kuin Juokse tai kuole taikka Kuolemanottelu vaan pikemminkin siltä kuin katsoisi jotain Bumfightia. Ehkä se johtuu siitä että Arena on ilmeisesti kuvattu ja äänitetty perunalla taikka siitä, että pääosassa on peruna, mutta oli se lopullinen syy mikä tahansa niin Samuel L. Jackson, oletko 
taas palannut jupottelemaan ja vetämään kokkelia?

Arena on toistaiseksi Jonah Loopin ainoa ohjaustyö. Hyvä!

Tähdet: *

2 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Tympeä pätkä, jota en jaksanut koskaan, ikinä, milloinkaan loppuun saakka tuijottaa.

...noir kirjoitti...

Lutzin tilalle Lorenzo Lamas ja hyvä olisi ollut.